folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gözlük Çerçeve Ve Camlarının Çok Pahalı Olması

Gözlük Çerçeve Ve Camlarının Çok Pahalı Olması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

https://www.tahribat.com/forum/kusursuz-sekilde-gozluk-cami-temizlemek-238988#msg2990205

burada açıklamıştım hocam. bu tarz işçilik yapan aliexpress satıcıları da vardı. ama bu site www.zennioptical.com bu işte profesyonel. tekrar söylüyorum benim buradan alma sebebim ülkemizdeki cam inceltmelerinin baya pahalı yapılması. yine de bir göz gezdirin üyelik açıp reçetenizi girin. ödeme aşamasına gelince alıp almayacağınız ortaya çıkar. 10 dolar da kargo ücreti var. 

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

hazır konu acılmısken bende bişiler sorayım

Bende 1.5 sene önce ekrana 1 saat baktıktan sonra flulaşma vs oluo diye muaneye olmaya gittim. Doktor bey amca gözler senin 0.50 , 0.50 ama sen gençsin diye 0.25 0.25 veriyorum dedi elime kağıdı tutuşturdu

gittim atasundan gözlük çerçeve falan aldım ama bi sike yaradımı yaramadımı anlayamadım bi türlü attım kenara gözlüğü ( monitörü falan değiştirdim bi nebze olsa rahatlattı )

Gelin görün zaman içerisinde kör oldum a.k. Ne uzağı görebiliyorum ne yakını :D

Gece özellikle araç kullanırken tabela falan hiç okuyamıyorum, 3 metreden falan tv izleyemiyorum ( 65" ), etraf flu gözüküyor komple.

Kaşlarımı çatıp gözlerimi ufaktan kısınca her şey netleşiyor niye böyle oldum anlayamadım

Neyse ben çerçeveyi alırken kafa büyük olduğu için güç bela bişi bulmuştum. Şimdi tekrar muaneye olup atasuna gitsem, bu çerçeveye yeni camları takarlar mı ?

takarlar tabi hocam sıkıntı olmaz. gözlük lensleri baya büyük geliyor. o lensleri gözlüğe göre uyduruyorlar.

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek
    eengineer bunu yazdı

Bir tane çin sitesi vardı. Reçetedeki bilgileri yazıp Cam dahil alabiliyordun. Bir araştırın uygun a gelebilir

aliexpress üzerinden yapabilirsin reçete bilgileri sisteme girip onlar yapıp gönderiyor lakin şöyle bir durum söz konusu gözlük ölçümleri çerçeve vs bilmiyorsanız girmeyin bu işe :) gözlükler geliyor ama 1 mm oynaması bile çerçevi kalıbı bozuyor denedim :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

gözlük işinde kar marjı çok yüksek. kısa bir süre bu işte çalıştım. 2-3tl ye alınan antrefle camları 40-50tl ye satıyorduk. çerçeve desen ondada %70-80 den aşağıda kar marjı yok.

daha önce almadım ama aklımda olanı söyleyeyim. aliexress ten çerçeve alabilirsiniz. kaliteli çerçeveler burdaki fiyatın çok çok altında. cam kesip yollamada yapıyorlar ama güvenilir mi? ne kadar güvenilir bilemiyorum.

https://tr.aliexpress.com/store/group/Eyeglasses-lenses/335766_507036107.html?spm=a2g10.12010612.pcShopHead_6061882.1_4

https://tr.aliexpress.com/store/product/Veithdia-Unisex-Fashion-Men-Eyeglasses-Frame-Women-Glasses-Frame-Vintage-Glasses-Optical-Spectacle-Frame-1232/335766_32885097236.html?spm=a2g10.12010612.8148356.1.5eeb3564ABotx8

müşteri yorumu çok ve olumlu olan satıcılar değerlendirilebilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Özelden kafamı atsam çerçeve şapka vs gibi aksesuarlad önerebilir misiniz?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

hazır konu acılmısken bende bişiler sorayım

Bende 1.5 sene önce ekrana 1 saat baktıktan sonra flulaşma vs oluo diye muaneye olmaya gittim. Doktor bey amca gözler senin 0.50 , 0.50 ama sen gençsin diye 0.25 0.25 veriyorum dedi elime kağıdı tutuşturdu

gittim atasundan gözlük çerçeve falan aldım ama bi sike yaradımı yaramadımı anlayamadım bi türlü attım kenara gözlüğü ( monitörü falan değiştirdim bi nebze olsa rahatlattı )

Gelin görün zaman içerisinde kör oldum a.k. Ne uzağı görebiliyorum ne yakını :D

Gece özellikle araç kullanırken tabela falan hiç okuyamıyorum, 3 metreden falan tv izleyemiyorum ( 65" ), etraf flu gözüküyor komple.

Kaşlarımı çatıp gözlerimi ufaktan kısınca her şey netleşiyor niye böyle oldum anlayamadım

Neyse ben çerçeveyi alırken kafa büyük olduğu için güç bela bişi bulmuştum. Şimdi tekrar muaneye olup atasuna gitsem, bu çerçeveye yeni camları takarlar mı ?

Genç olman ilginç. uzmanı değilim  ama, Göz Merceğin elastikiyetini kaybetmiş olabilir. normalde bu yaşlıların hastalığı, biraz da katarakt eşlik ediyor sanırım. 

Devamlı mı, kısa süreli mi oluyor bu uzak-yakın körlüğü.(geçen sene için 1saat sonra demişsin ama emin olamadım.)

Geceleri ışıklara baktığında ışıklar , çocukların çizdiği güneş gibi mi görünüyor? yani etrafından orta boy ışık hüzme(?)leri filan görüyor musun?

yada

Merceği tutan (yada hacim kazandıran {yada kaybettiren}) göziçi halkasal(? )Kaslar işlevini kaybetmiş olabilir. 

Bir şekilde sebebini öğrendiğinde, konuya aktarırsan güzel olur. 

RitmFarbRacourci tarafından 26/Şub/19 21:46 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Dostum yerel yada zincir  Optikçi'ye gitsen, orada birebir denesen dâhâ güzel olur.  

Sırf sadece kafanın portre'den görünümü yeterli değil sanırım, profil'den görünüm de önemli sanırım. 

Kimi insanların kulakları göz hızasıyla aynı olmuyor. kezâ burun köprüleri de belirli yüksekliklerde olabiliyor yada -mayabiliyor. 

kiminin kafa düz, yada geriye kaçmış olabiliyor. 

yani sadece kafanın cepheden düzlem olarak kare,üçgen,yuvarlak,oval olması; yada ten rengi , kaş rengi, saç rengi de yetmeyebilir.

Şapka konusu da biraz çetrefilli. kimileri var ne taksa{yada giyse ^^D} yakışıyor arkadaş. İngiliz işçi sınıfının şapkaları var, yada bunlara İtalyan "baretta" tipi diyebiliyorlar, gayet güzel oluyor. 

kullanılan şapkalar için seçilen kumaşlar da, görünümde bâyâ etkili. Kimi kumaşlar ince yada kalın, çizgili yada düz. yada çift renkli çizgili, gibi gibi olabiliyor

Bana mesela (kafanın girdiği kısım) 8parçalı baretta yakıştı. bunların 6parçalı'ları da var, daha geniş ,palyaço gibi görünüyor. 

kimlerinin siperleri geniş kimileri 2 parmak genişliğinde. böyleyken böyle yani. 

Dikişi bile farkediyor, dikiş adım aralığı mesela. dikiş ipinin renginin tonu dahi etkileyebiliyor.

RitmFarbRacourci tarafından 26/Şub/19 23:03 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nomm
    Nomm's avatar
    Erkek

İstanbul/Eminönü nde Kastelli Han ın 3.katında Merkez Optik var bir de buraya gitmenizi öneririm. Ben gözlük çerceve ve camlarımı burada yaptırıyorum. Fiyat/Performans ürünü diyebiliriz. Çok eski bir firma çok kalender insanlar yardımcı oluyorlar. Satmak için değil gerçekten kullanıma uygun satıyorlar. 

Aganta Burina Burinata
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    end bunu yazdı

Dostum yerel yada zincir  Optikçi'ye gitsen, orada birebir denesen dâhâ güzel olur.  

Sırf sadece kafanın portre'den görünümü yeterli değil sanırım, profil'den görünüm de önemli sanırım. 

Kimi insanların kulakları göz hızasıyla aynı olmuyor. kezâ burun köprüleri de belirli yüksekliklerde olabiliyor yada -mayabiliyor. 

kiminin kafa düz, yada geriye kaçmış olabiliyor. 

yani sadece kafanın cepheden düzlem olarak kare,üçgen,yuvarlak,oval olması; yada ten rengi , kaş rengi, saç rengi de yetmeyebilir.

Şapka konusu da biraz çetrefilli. kimileri var ne taksa{yada giyse ^^D} yakışıyor arkadaş. İngiliz işçi sınıfının şapkaları var, yada bunlara İtalyan "baretta" tipi diyebiliyorlar, gayet güzel oluyor. 

kullanılan şapkalar için seçilen kumaşlar da, görünümde bâyâ etkili. Kimi kumaşlar ince yada kalın, çizgili yada düz. yada çift renkli çizgili, gibi gibi olabiliyor

Bana mesela (kafanın girdiği kısım) 8parçalı baretta yakıştı. bunların 6parçalı'ları da var, daha geniş ,palyaço gibi görünüyor. 

kimlerinin siperleri geniş kimileri 2 parmak genişliğinde. böyleyken böyle yani. 

Dikişi bile farkediyor, dikiş adım aralığı mesela. dikiş ipinin renginin tonu dahi etkileyebiliyor.

Flat cap'ler ilgimi cekiyor daha cok ama yakismaz herhalde :D

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Gözlük modelleri için takipteyim, gözlük numarası ileri olmasa da hafiften astigmat var o yüzden takıyorum ben kitap okurken veya pc başında. 2011 yılında aldığım bir çerçeve var police marka nice camlar geldi geçti, hala aktif kullanıyorum. 

Göz mühim hocalar ekran ışığından camına kadar dikket etmek gerek, çerçeveler ucuzundan dışarıdan alınsa da camlar için biraz paraya kıyıp buradan almak bana daha cazip geliyor. 

Toplam Hit: 3946 Toplam Mesaj: 32
gözlük