folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hasta Ve Yaşlıları Yok Etsek Nasıl Olur?

Hasta Ve Yaşlıları Yok Etsek Nasıl Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

islam ahlak fazileti ve türklük töresi ve şuuruna ters dir 

kulaga hoşgelen  ama  bana göre mantıksiz cümleler demeti

(arada dogru tespiteride vardır) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    bana göre bu düşünce bencillikten başka bişey değil.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    ozmn hepimizin 40 sene sonra başımıza silahı dayayıp bir mezarlığın yanında tetiği çektimiz zmn o mezarlığa düşecek şekilde pozsyon alıp tek mermi ile işimizi bitirmemiz lasım diye düşünüyorum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

niçzeye koyayım

Büyük Atatürk ne demiştir. "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur."

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------

efrasyap bunu yazdı:

islam ahlak fazileti ve türklük töresi ve şuuruna ters dir 

kulaga hoşgelen  ama  bana göre mantıksiz cümleler demeti

(arada dogru tespiteride vardır) 

belkide senin ahlak, töre yasa dediğin doğanın gerçeğine terstir ? Doğa ve içindeki savaş bizdende doğal olarak din, ahlak vb den eski olduğunu düşünürsek, kendi yarattığımız hayaletler için "eskilerle" didişmemek ters düşmemek muhtemelen daha akıllıca olur.

töre,ahlak vs şeyler beni hayvandan ayıran en önemli unsurlardır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

sen ateist olduğun için seni engelleyen sınırlayan birşey yok hocam. ama bizim inancımız gereği bize ters. ;)

herkezin yaşama hakkı var bunu kimse engelleyemez.:| hasta ve yaşlıları yok etmek yerine yardım etmeyi denesek daha iyi olur aslında (:

@xz cevap yetiştircem diye kendini kasma sana laf falan sokmadım...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nietzsche'nin felsefe öğretisi, kendi çağına tümden bir karşı çıkış olarak görülmektedir. Kendisinin bütün derdi, insanı akılcılığın kıskacından kurtarıp kendisi üzerinden düşünmesini sağlamaktır. Ona göre Tanrı ölmüştür ve insanlar Dünya'da yapayalnız kalmışlardır. Bu yüzden insanlar Tanrı'dan bekledikleri umut ve istekleri bir kenara bırakıp kendilerini Dünya'ya adamalılar. Böylelikle düşünce ile yaşam arasında bağ kurulması daha kolay olur.

Nietzsche, insanlara yeni değerler getirmeye çalışarak güçlü insanların egemenliğinde, çoğunluktan ibaret olan ve sürü olarak nitelendirdiği insanlıkta ilerlemenin mümkün olduğunu ileri sürmüştür. Sürü kendini feda ederek üst insanı belirleyecektir. Üst insan benim diyebilen, kendi gözleriyle gördüğü gerçekliği belirleyen insan olarak görülmektedir. Bütün varlığın temelinde daha güçlü olmaya yönelik irade vardır. Nietzsche'ye göre, insanoğlu sadece kendini korumak ve yaşamak istemez aksine asıl isteği daha da güçlü olmaktır.

--wiki 

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yaşlılara bakmayacak onları yok edeceksen, insanlar daha erken emekli olmak isteyecektir.

Yani 60 yaşından sonra öldürüleceğini bilen bir adam hayatta 60 yaşına kadar çalışmaz,

En geç 50 sinde emekli olmak isteyecektir.

Bunun da getirisi kadar götürüsü vardır.

Duygusal bağlamdan uzaklaşıp olaya bu açıdan yaklaşmak gerekmelidir.

Ayrıca parası olan bir adamı yaşlı ya da hasta diye yok edemezsin, adam tedavisi neyse karşılar.

Yani çok zor bu düzeni oturtmak, tabii herkes erdemle emeklilik olarak ölümü kabulleniyor olsa,

Sistem çok daha hızlı ilerler ve sağlık ve sigorta düzeni bir anda kendine gelir. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Sacmaligin daniskasıdır..Zaten düşük olan ortalama insan ömrünü azaltır..Buyuk bir salgin durumunda insan neslinin tukenme riski var..

Eğer bişeye inanmıyosan, kendinin de yaşlı olabileceğini düşün..Aynı şey sana da olcak b.. yoluna gideceksin daha yasamak varken, sen kabullensen bile cogu kisi kabullenmeyecektir..

Ayrıca soyledigin dogru bile olsa, cogunluk anasinin babasinin oldurulmesine izin vermez..

Kisacasi gereksiz..

The king is bleeding.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Hayat tecrübeden ibarettir. :) edersek çükü tutarız ki hepimiz yaşlanıcaz 

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
Toplam Hit: 15131 Toplam Mesaj: 90