Hayalinizdeki Nedir? (Elektronik)
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------
cordelian bunu yazdı:
fifsonic bunu yazdı:
kablosuz tv kumandası
-----------------------------kablosuz Tv kumandası dedigin Infraredlidir yine.(RF gibi anlaşılmasın).Universal kumandadan bahsediyosun galiba?.Onu yapmaya gerek yok var hocam universali diyorsan.
-----------------------------evet infraredli kumanda varsa nerede
----------------------------- -
bana kumanda lazım değil devre lazım
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------onu yapmak büyük iş hocam.Yapılabilir,örnek bulursam veririm.Gerçi örneğede gerek yok.Hafızası geniş bir işlemci ve IR alıcı ile tek tek tuşları okutup yaparsın.Bana yap diyorsan ücretsiz yapılacak bir iş değil kusura bakma.zaten hazırı var.Universalini yapmak isticeksin 100çeşit kumanda var.Onu yapacagına verirsin 50TL 100TL saglamını %100 calısanını alırsın.
-
cordelian bunu yazdı:
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------onu yapmak büyük iş hocam.Yapılabilir,örnek bulursam veririm.Gerçi örneğede gerek yok.Hafızası geniş bir işlemci ve IR alıcı ile tek tek tuşları okutup yaparsın.Bana yap diyorsan ücretsiz yapılacak bir iş değil kusura bakma.zaten hazırı var.Universalini yapmak isticeksin 100çeşit kumanda var.Onu yapacagına verirsin 50TL 100TL saglamını %100 calısanını alırsın.
-----------------------------amma uçtun yaa büyük iş falan bir devresi vardı ve ben onu yaptım bildiğin tv kumandasının herhangi bir tuşuna basınca ışık yanıyor tekrar basınca kapanıyordu 12 röle vardı infrared alıcıydı sanırım ondan vardı trafo vardı dirençti kondansatördü falan filan işte
Hafızası geniş bir işlemci ve IR alıcı ile tek tek tuşları okutup yaparsın.Bana yap diyorsan ücretsiz yapılacak bir iş değil kusura bakma. demişsin ben o devreyi bulayım malzeme senden ücretsiz yaparım sorun değil o zman 3-5 lira falandı öğrenciydik şimdi olsa olsa max.20 lirayı geçmez o devreyi bulacağım senın elınde varsa bana elektronik devre çizebileceğim bir program link yada ismi ver yeter... -
Hocam:) bahsettigim konu farklı.Sen TV kumandası dedıgınde ben TVyi kontrol icin dedin sandım.Normal role icin degil.yanlıs anlasılma oldu.Role olayını yapmak mesele degil tabikide.TV kumandası ıle role kontrol tek bi cümlede olsa idi sorun olmazdı bukadar.Universal kumanda dedim sende evet diyince TV kontrol için sandım bende.Proteus ile cizeiblirsin.Bukadar laf yapmaya gerek yoktu.
-
Hoca TV kumandasıyla uğraşacağınıza RF alıcı kullanarak normal bir kumanda yapsanız daha şirin olmaz mı ?
-
Branxian bunu yazdı:
Hoca TV kumandasıyla uğraşacağınıza RF alıcı kullanarak normal bir kumanda yapsanız daha şirin olmaz mı ?
-----------------------------olur tabikide.yanlış anlaşılma oldu üstte.Infrared led (kumandaların vericisi) olayı dandik bi olay illahaki alıcıyı görmesi gerekir vericinin.Yada görmesede her noktadan veremezsin veriyi.
-
Daha hızlı dosya çekebilmek.
-
Fiberde mevcut bu olay:D bizim okuldaki (ege) bilgisayar labında.3MB/snyi gördüm :) güzel bi duygu.Fiber internet sitelere degilde dairelerede hitap etse güzel olacaktı ama galiba fiberede kota geliyormuş geçen konusu vardı burada.
-
3-5 km menzilli data transferi yapabileceğim bir alet istiyorum. Kafede, bayırda çayırda dziüstüm ile işyerine bağlanmak süper olur. 20MB fiber var ve gece 7-8 den sonra kimse kullanıyo.