Hayalinizdeki Nedir? (Elektronik)
-
Mukan bunu yazdı:
-----------------------------
tek cam. borular uzun olursa pencereye kıstırabilirim. kapatmak şart değil. malzemeden sakınma.
-----------------------------amaç emme işlemini yapacak olayı binanın dışına koymak.yani sesten seni korumak.Boruyu ise camı keserek içeri sokmak.Tabi teoride şuan bukadar olay:D
-
fifsonic bunu yazdı:
elimde link yok ama yıllar önce kumandayla kontrol edilebilen lamba yapmıştım herhengi bir tuşa basınca açılıyor tekrar herhangi bir tuşa basılınca kapanıyordu bulabilirsen o devreyi isterim + cevap verebilirsende o devrede lamba yerine başka neler kullanabiliriz ?
-----------------------------elektroniksel olarak ha bi minicik lambayı yakmışın ha koskoca bi motoru pc yi vs. çalıştırmışın aynıdır.Basit işlemlerle çalıştırılır
-
cordelian bunu yazdı:
Mukan bunu yazdı:
tek cam. borular uzun olursa pencereye kıstırabilirim. kapatmak şart değil. malzemeden sakınma.
-----------------------------amaç emme işlemini yapacak olayı binanın dışına koymak.yani sesten seni korumak.Boruyu ise camı keserek içeri sokmak.Tabi teoride şuan bukadar olay:D
-----------------------------usta sensin ben bilmem. ama içeride olsa iyi olur. ben malımı dışarı koymam. kablo mablo da dolanacak dışarıda riskli olur. ses olayı için bir prototip çizeyim :D
-
ShockStun bunu yazdı:
fifsonic bunu yazdı:
elimde link yok ama yıllar önce kumandayla kontrol edilebilen lamba yapmıştım herhengi bir tuşa basınca açılıyor tekrar herhangi bir tuşa basılınca kapanıyordu bulabilirsen o devreyi isterim + cevap verebilirsende o devrede lamba yerine başka neler kullanabiliriz ?
-----------------------------elektroniksel olarak ha bi minicik lambayı yakmışın ha koskoca bi motoru pc yi vs. çalıştırmışın aynıdır.Basit işlemlerle çalıştırılır
-----------------------------fifsonic hoca universal kumanda gibi tv kumandası ile kontrol etmek istiyor hocam:) işin o kısmında takıldık zaten.
-
Mukan bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
Mukan bunu yazdı:
-----------------------------usta sensin ben bilmem. ama içeride olsa iyi olur. ben malımı dışarı koymam. kablo mablo da dolanacak dışarıda riskli olur. ses olayı için bir prototip çizeyim :D
-----------------------------hocam:D hem sağlam emsin :D hem ses yapmasın hem malımı dışarı komam:D Emme işlemini motor yapacaksa çıkacak sesi napıcaksın.Tamamende kapatamazsın emecek olayı hava akışı gerekiyor.
-
şöyle olsa bu pervaneler için susturucu gibi birşey yok mudur? o dönerken çıkaracak sesi durdursak boruları da uzatsak sanırım kolay olur. biri düz dönecek biri ters. olay dönme olayı.
------
-
@Mukan:
Abi teoride tamamda pratikte uymuyor her zaman.Mekik inşa eder gibi bişey olacak odada.En iyisi kahvehanelerin kullandığı kırmızı pervaneli cama takılanlardan takmak en kolayı ve ucuzu bence:)
-
Allah aşkına şimdi siz çizince daha mı iyi anlattınız ..ahaha :))
-
emre: sen anlamazsın yüksek fizik bilgisi gerekir bu tip prototipleri okumak için :))
cordel: öyle yapınca da perdelerden birşey çekemez. boru olayı o nedenleydi. evet mantık öyle. olmadı dışarı boru atıp oksiken tüplerinden çekildiği gibi ağzıma bağlarım bir ucunu.
-
Mukan bunu yazdı:
emre: sen anlamazsın yüksek fizik bilgisi gerekir bu tip prototipleri okumak için :))
cordel: öyle yapınca da perdelerden birşey çekemez. boru olayı o nedenleydi. evet mantık öyle. olmadı dışarı boru atıp oksiken tüplerinden çekildiği gibi ağzıma bağlarım bir ucunu.
-----------------------------:D nerede yaşıyorsun abi allah aşkına boşver.Nikotin sigara dumanıda iyidir bazen:)).