Hayalinizdeki Nedir? (Elektronik)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Biri hayrına bana şunu yapsın :|
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/39.htm
-----------------------------hocam bu olay aklımda var.Ama biraz üzerinde çalışma ister ilk yapıldığında olmaz.Hazır yazılmış program yada kodları kullanmayacagım cünkü.Eğer istersen gönderirim sonuç alınca.
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu olay aklımda var.Ama biraz üzerinde çalışma ister ilk yapıldığında olmaz.Hazır yazılmış program yada kodları kullanmayacagım cünkü.Eğer istersen gönderirim sonuç alınca.
-----------------------------Dostum bende isterim.Ücret konusundada anlaşabiliriz.
Üniversitede MYO daki arkadaşların projesiydi tüm dökümanlarını almıştım fakat aradan zaman geçtiği için bulamıyorm.
Telefonlarınıda değiştirmişler bide işim düştü diye aramak hoş olmaz.
Tübitaktakini incelemedim fakat proje şöyleydi.Telefonu arayıp bir şifreyi giriyordun.Daha sonra kontrol edeceğin her devrenin ayrı bi kodu vardı.(açma-kapama ayrı ayr)
O kodu girince gereken işlemi yapıyordu.
-
real_agabey bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------Dostum bende isterim.Ücret konusundada anlaşabiliriz.
Üniversitede MYO daki arkadaşların projesiydi tüm dökümanlarını almıştım fakat aradan zaman geçtiği için bulamıyorm.
Tübitaktakini incelemedim fakat proje şöyleydi.Telefonu arayıp bir şifreyi giriyordun.Daha sonra kontrol edeceğin her devrenin ayrı bi kodu vardı.(açma-kapama ayrı ayr)
-----------------------------tübitakta öyle sanırsam kod giriyordu galiba.Hazır var tübitak linkinde koduyla beraber ama sıfırdan yapmak ayrı bir zevk:) kodlardada sorun çıkarsa düzeltmesi zor oluyor. 1 hafta içinde başlayacağım bu olaya.Açıklarım sonucu.
-
real_agabey bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------Ben o işlemi daha farklı ama çok basit birşey için yapmıştım.
Cep telefonun titreşim motorundan sinyali aldım PLC'e girdim.
Telefonu her aradığımda istediğim sinyali alabiliyordum ama can sıkıntısına yapmıştım. Pek kullanışlı değil :p
-
@Branxian:
olsun sonuçta yapmışsın ve başarmışsın tecrübe oldu enazından:) Bişeyler üretmek güzel.
Yapalım işte bişeyler 10tane yerde yazıyorum gene yazayım arkadaş amme hizmeti olarak 3 tane domainim var kuralım dandikten bir site aramalarda çıksa olur sadece gelen parayı emeği geçen arkadaşla paylaşayım.atıyorum 200 lira kazandıysam 60 lirasını nakit vereyim arkadaş eline.Bende bi salaklık varsa söyleyin kimse pek bi ses çıkarmıyor bu olaya.
-
Hocam elektronikten bilmem ama ben otomasyondan çok güzel para kazanıyorum.
Fabrika haricinde dışarıyada iş yapıyorum. (Bir arkadaşın dükkanı vasıtasıyla vergimide ödüyorum)
-
Branxian bunu yazdı:
Hocam elektronikten bilmem ama ben otomasyondan çok güzel para kazanıyorum.
Fabrika haricinde dışarıyada iş yapıyorum. (Bir arkadaşın dükkanı vasıtasıyla vergimide ödüyorum)
-----------------------------tamam abi illaha sana demiyorum yani Allah bereket versin genel olarakta dedim.Herkese açık teklif.Sen dersen 3-5 daha fazla kazanayım sanada açığız.Bende kazanıyorum ama 1000TL varken cebimde neden 1500 olmasın.
-
Asla hayır demeyen televizyonda görüp beyendiğimiz her kadının görüntüsüne bürünebilen tamamen gerçekçi tenli elektronik skor sayaçlı ev işi yemek cam silme vs.. her haltı becerebilen bir fantazi bebeee istiyorum varmı icat edebilecek :D
-
ExpirE bunu yazdı:
Asla hayır demeyen televizyonda görüp beyendiğimiz her kadının görüntüsüne bürünebilen tamamen gerçekçi tenli elektronik skor sayaçlı ev işi yemek cam silme vs.. her haltı becerebilen bir fantazi bebeee istiyorum varmı icat edebilecek :D
-----------------------------su da versinmi ?:)
(su vereydi iyidi)
-
bugün düşündüm bunu;
bizim ev 2 katlı müstakil. biz 2. kattayız, ev çatısız, bildiğin dam var üzerinde :) yazları dam çok feci ısınıyor, dolayısıyla bizim tavanlar da ısınıyor, sandalyeye çıkıp tavanı elliyorum, ateş gibi, hal böyle olunca yazlar çok zor geçiyor, klimasız yaşamak çok zor, klima yazları baya bi çalışıyor haliyle, şöyle birşey düşündüm, klimadan çıkan su borusu bir bidonun içinde, bidon klimanın suyuyla doluyor, sonra o suyu bir şekilde kullanıyoruz, çiçeklere falan. ben diyorum ki bu klimadan çıkan suyu bi çeşit elektronik pompa vs. artık ne olursa dama boruyla çıkartalım, damda yeri sulasın yavaş yavaş, böylelikle dam fazla ısınmamış olur. klima çalıştıkça bir elektronik pompa da çalışsın ve klimanın suyunu dama yaysın,
yapılabilir mi böyle birşey?