folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hepinizin İçinde Bir Adolf Hitler Var(Peki Bu Nasıl Oldu?)

Hepinizin İçinde Bir Adolf Hitler Var(Peki Bu Nasıl Oldu?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

schwarzseherisch bunu yazdı:
    -----------------------------

milliyetcilik = fasizm. 

nicin? cunku milliyetcilik her zaman fasizme kayar. ufak bir propaganda da fasist olursunuz. tam olarak esit olmasa da, her bir milliyetci potansiyel fasistdir.

fasist, milliyetci olmak icinse biraz dar gorusluluk ve cahillik yeterli.

sen milliyetini dogmadan once secemezsin. istedigin milletten olamazsin. her milletin milliyetcisi kendisine gore hakliysa, her milletin faşistine gore o millet ustunse, hangi millet ustundur?

milliyetler insanlar tarafindan uydurulmus seylerdir. insanlar var oldugunda milliyet, namus, vatan, ulke gibi kavramlar var miydi?

sizi daha kolay yonetebilmek icin boyle soyut seyler uydurdular. vatan icin oleceksiniz derler, vatan neresidir? uydurulmus soyut birseydir. benim vatanim dunyadir. bir turk icin, onceden asyaydi, otuken idi, peki ya simdi anadolu mu oldu? vatan degisken bir sey ise her yer vataniniz olabilir. dunyadir benim vatanim.

hoca hakkaten çok soyut kalmışın milliyetçilik üstünlük taslamak değildir.

vatanın dünya ise hangi millettensin

Türk doğdum Türk milliyetçisiyim faşist değilim ırkçılık yok hoca

sen çok karıştırmışın kavramları kafanda tamam Türkçede bazı kelimelerin anlamları aynı olabilir ama bunun değil

bizim milletimizde vatan kan ile kurulmuş ki birçok başka milletlerdede öyle 

ve gelelim asıl soyut olana dünya vatandaşlığı tam anlamıyla ucube bir kavramdır bana göre tamamiyle saçma açmak isterim bu konuyu ama neyse.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

milliyetcilik = fasizm. 

nicin? cunku milliyetcilik her zaman fasizme kayar. ufak bir propaganda da fasist olursunuz. tam olarak esit olmasa da, her bir milliyetci potansiyel fasistdir.

sen milliyetini dogmadan once secemezsin. istedigin milletten olamazsin. her milletin milliyetcisi kendisine gore hakliysa, her milletin faşistine gore o millet ustunse, hangi millet ustundur?

milliyetler insanlar tarafindan uydurulmus seylerdir. insanlar var oldugunda milliyet, namus, vatan, ulke gibi kavramlar var miydi?

sizi daha kolay yonetebilmek icin boyle soyut seyler uydurdular. vatan icin oleceksiniz derler, vatan neresidir? uydurulmus soyut birseydir. benim vatanim dunyadir. bir turk icin, onceden asyaydi, otuken idi, peki ya simdi anadolu mu oldu? vatan degisken bir sey ise her yer vataniniz olabilir. dunyadir benim vatanim.

Şimdi hoca orda dur bi dakka! Senin baktığın açıdan bakan materyalist zihniyet bunu anlayamaz. Ama ben yine de yazacağım.

milliyetçilik faşizme filan kaymaz sadece başka güçler kendi çıkarların adına böyleymiş gibi davranır.

dar görüşlülük cahillik demişsin buna cevap bile vermiyorum :)

kimse milletini ırkını dinini seçemez bu bir gerçek. Zaten en büyük yanlış üstün olmak gibi bir duygu ve düşünce içinde bulunmak. yani bak senin bakış açın "birileri üstün olmalı".

Millietler tabi ki de insanlar tarafından uydurulmadı doğanın kanunu doğal bir sonuçtu. Bulunulan coğrafya iklim vs dahi etkili bu durumda.

Vatan neresi biliyormusun??? Bu topraklar bizim kalsın da senin baban belli olsun diye şehit olan atalarımızın ruhlarının olduğu yer. Vatan işte burası. Ama siz anlamadınız anlamayacaksınız. Vatan da toprak da bu maneviyatta gizli. 

Dolayısıyla ben ve benim gibiler de FAŞİST değil mi?

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

milliyetcilige fasizm dememin sebebi, en ufak bir kivilcimda fasiste donebilmenizdir. 

ornek verecek olursak, 10 tane kurt ya da yunanli diyelim. gitti 30 tane sivili oldurdu. ya da 30 tane askeri oldurdu. tanidigim butun milliyetciler aninda boyle durumlarda fasist oluyorlar. ayrimsiz. hatta bazi durumlar oluyor ki siyasetle alakasi kalmayan kisiler bile propagandanin gazina gelip en azili fasist olabiliyorlar. yanimda olsa bir tane yunanli bogazini sikarim vb. gibi laflari edebiliyorlar. gorduklerine inanma mi diyorsunuz yani bana?

ayrica, siz sehit olunan topraga vatan diyebilirsiniz. baban belli olsun gibi bir laf etmende karakterini ortaya koyuyor zaten. neden sehit oluyor peki askerler bunu aciklasana? askerler her durumda sucsuzdur, basta duran 1 kisi gider, 10 milyonun olumune sebep olur. savasta kazanan yoktur. eger hic kimse savasmaz ise savas olmaz. karsi tarafin askeri de, senin tarafinin askeri de savasmak istemez ise sehit olacak kimse de olmaz. eger savasmak isteyen kisiler varsa gitsinler birbirlerini öldürsünler. kan dökmeye meraklıysanız dökün. ama savaş istemeyenleri buna zorlamayın. savaş propagandası yapmayın. ama tarih boyunca görülüyor ki halklar savaşa zorlanmıştır. halklar kandırılmıştır. hitler'de bunun en büyük örneğidir. savaş propagandaları ile savaş istemeyen halkı savaşa sokmuştur. yenilmeye yakın zamanlarda ise topyekün savaş naraları atmıştır. alman halkının kanı tükenene dek alman halkını sömürmüştür. lütfen biraz kitap okuyun gercekten. hitler gibi birisi savunulamaz. hitler gözü dönmüş bir manyaktı gözümde. zeki falan da değildi. etrafındaki adamlar sayesinde böyle yükselebildi. acaba soykırıma uğrayan yahudilerden birisi olsaydınız, suçsuz yere sizi yakarak öldürmek isteselerdi düşünceleriniz nasıl olurdu?

ek olarak, sehitlik kavrami da dinler tarafindan uydurulmustur bana gore, ama bu apayri bir konudur.

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Edit: Tartışmaya vaktim olmadığı için yorumumu siliyorum. Ama hümanizm saçmalıktır demek istiyorum.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben içime almam kendi adına konuş :D Adolf Hitler'i nereden biliyon benim içim de olduğunu 

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

SpoofU bunu yazdı:
    Edit: Tartışmaya vaktim olmadığı için yorumumu siliyorum. Ama hümanizm saçmalıktır demek istiyorum.

hocam yemin ediyorum her kelimeni büyük bir zevkle okudum.  kesinlikle katılıyorum sana..

Eğer bu dünya üzerinde hümanizm diye bir şey varsa 0 - 6 yaş için geçerlidir sonrasında istemesenizde menfaatiniz uğruna yaşarsınız.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

milliyetcilik = fasizm. 

+10000000000 gibi şeyler yapmak yasakmış o zmn helal olsun usta özet geçmişsin valla bravo .

ebedi devlet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

Said Halim Paşa şöyle der: “Her milletin milli kanun ve ananeleri üzerinde yaşadığı topraktan daha kıymetli bir manevi vatan meydana getirirler. Çünkü insan topluluklarını bir millet haline getiren onlardır” (buhranlarımız, s. 78).

yani hoca maddi unsurlar servetin malın mülkün yanında manevi olarakda çok önemlidir vatan. ihtiyaç var hoca insan için

hocam sen madem dünya vatandaşısın niye burda yaşayıp başka bi ülkede evlenip, başka bi ülkede çocuk yapıp, başka bi ülkede çalışıp, başka bi ülkedede vergini ödemiyon (aklıma geldi bi yerlerde okuduydum).

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Heçç Gusra Bakma

var reyiz var içimde büyük bir ilgi var bu adama karşı :F

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Zeitgeist Terk,

http://www.youtube.com/watch?v=ev5ED6UDzCc

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 12804 Toplam Mesaj: 95