Her Doğuluyu Kürt Sanmak - Her Sakallıyı Deden Sanmak
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
kürt olsa nolur azeri olsa nolur başka ırktan olsa nolur ADAM olsun
katılıyorum. Ama toplumda ayrıcalık yapıyorlar benim kürt arkadaşlarım var. bundan çok şikayetçi önyargı oluşmuş bi kere hemen PKKlı diyorlar.. -
keşke o doldurduğun azını boşaltsaydında rahatlasaydın kardeşş ...
-
drexler bunu yazdı:
ben de ığdırlıyım azeriyim :) hacı kars ta kürt azeri terekeme var türk ( tabı azerısı de o su da busu da türktür de ayrı mesele ) yok denecek kadar azdır. adam ona istinaden demiştr. kötü niyetı yoktu bence kıza gelırse bence o***** imiş (: son olarakta ne fark eder kürt olunca çokta zükümde açıkçası bana da diyorlar işime gelıp gelmemesıne göre davranıyorum tamam en asıl kan bızde de eşeklerle muhatap olupta tartışacak değilim tavsıye (:
-----------------------------:) kardeşim benim.. lan cuma günü izmirdeyim bu arada ortamı hazırla.. aydın sıktı :P.. ığdırlıyız azeri türküyüz.. sittiret milleti..
-
sen takma onları cahillik işte ülkem böyle elden birşey gelmiyor...napalım herkezin yüreğinde güneş açmıyor...
-
abicim her kürtdü pkk sanmayın kürtsem kürtdüm bu ülkedeki bircok türkten daha yararlıyım vatana millete bende ardahanlıyım ha kars ha ardahan
-
Nerelisin?
-Ardahanlıyım
Hiç kürde benzemiyosun?
-Kürt değilim zaten
Hmm..
Benimkide bu şekilde (:
-
kardes bnde kürdüm, şırnaklıyım. zaten hic anlamıyorum adamlar diyo neresi olursa olsn vatan toprağı nerden gelmişsen Türkiye vatandasıysan Türksün ama hemen nerelisin muhabettine girerler. bi sürü sacma sey sorarlar.
-
Ben vanlyım izmir de yaşıyorum soran olunca Kürt müsün diye bende köken olarak mı sordunuz yyoksa siyasi düşünce olarak mı oda köken diyo bende köken olarak Kürt ırkından gliyorum ancak bu ülkede bir savaş çıkarsa en önce ben atlarım diye ekliyorum :) karşımdaki cevabını almış oluyor.
-
öldüğümüz zaman allah bize bir soru soracak..
men rabbüke,vemen nebiyyüke,ve ma dinüke diyecek,
vema kavmüke diye birşey sormayacak..
demiş ergün poyraz,musa'nın çocukları kitabının 19. sayfasında.. -
drexler bunu yazdı:
Yerli Türk yok mu naaptın hacı?
ben de ığdırlıyım azeriyim :) hacı kars ta kürt azeri terekeme var türk ( tabı azerısı de o su da busu da türktür de ayrı mesele ) yok denecek kadar azdır. adam ona istinaden demiştr. kötü niyetı yoktu bence kıza gelırse bence o***** imiş (: son olarakta ne fark eder kürt olunca çokta zükümde açıkçası bana da diyorlar işime gelıp gelmemesıne göre davranıyorum tamam en asıl kan bızde de eşeklerle muhatap olupta tartışacak değilim tavsıye (:
-----------------------------Kars merkezde çoğunluk terekeme dir. Sonra Yerli Türkler. Akabinde Kürtler. Azeriler ığdırda fazla karsda bu 3'ünden sonra gelir.
Ama genel ilçelerde falan Yerli Türkler'in sayısı artar. Terekemeler Merkezde ağırlıklıdır.
Ardahanda da bilmeyenler için yazıyorum çoğunluk büyük farkla Yerli Türkler Sonra Kürtler Sonra Terekemeler. Azeri yok. :W
Bu arada koy geç diyenlere aldırmayın. Koyun geçmeyin. Oranın Türk olduğunu anlatın. Bölücü Kürtler amacına uygun olarak reklamını yapıyo. Oraları çoğunluk Kürtmüş gibi gösteriyolar. Ee tabi bunların hepsinin amacı belli. Anlatın seçim sonuçlarını gösterin. şu edin bu edin. Benim gibi yörenizin etnik yapısını iyi biliyosanız köy köy anlatın şurası Türk şurası Kürt. Şurası Terekeme. :W anlasınlar biraz. :W
Özellikle Kars - Ardahanda Türklere Yerli denildiğini falan anlatın.. :W Çünkü bu yörenin yerli halkının Türk olduğunu anlatmak için güzel bir sözdür. Özellikle dikkatimi çekmişdir. son yıllarda Bölücü Kürtler bilerek yerli kelimesini kullanmıyor. :W Bilmeyen adama Kürtler çoğunluk ya da yarı yarıda gibi yalan bilgiler sunuyor. Çoğunluğu Kürt olan bi ilçede doğru oran %60-65 değil de %90 ı Kürt gibi amacı belli bilgiler veriyorlar. Sizde buna karşılık çekinmeyin gerçekleri anlatın. :W