Her Gün En Az 2.5 - 3 Lt' Ye Yakın Kola İçiyorum
-
Bende aynı durumdayım. Günlük sıvı ihtiyacımın büyük kısmını kolayla karşılıyorum. Dişlere olan etkisi ve şeker dışında pek bi zararı olmaz.
Bırakmak veya azaltmak istiyorsan farklı marka al(büyük ihtimalle coca cola alıyorsundur). Bol bol su iç ve tuzlu yiyeceklerden uzak dur.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------
Bende aynı durumdayım. Günlük sıvı ihtiyacımın büyük kısmını kolayla karşılıyorum. Dişlere olan etkisi ve şeker dışında pek bi zararı olmaz.
Bırakmak veya azaltmak istiyorsan farklı marka al(büyük ihtimalle coca cola alıyorsundur). Bol bol su iç ve tuzlu yiyeceklerden uzak dur.
-----------------------------Bende aynı durumdaydım hocam 3-4 yıl boyunca hergün kola içiyordum şişene kadar. Sonuç 4 ay önce öksürük ve kusmalar başladı 2 ay boyunca doktorlar antibiyotik verdiler faranjit diye en son reflü oldugum ortaya çıktı artık kola çay kahve baharat alayı yasak kola içtiğimde tekrar başlıyor öksürükler. o yüzden az iç ki hep içebilesin
-
miden delinsin de gör anyayı konyayı. bi daha istesende içemezsin.
-
İşin şeyini çıkartmamak lazım diş ve miğde sağlığını düşünmek lazım
ayrıca bütün yazıyı bold karakterle yazmamak dikkat çekmek için başka türlü yollar çekmek lazım.
-
Herhangi bi faydası yok.
Kilo alırsın. Kemiklerinin güç kapasitesi zayıflar. Kilo alırsın. Dişlerin sararır ve şekerli birşey yemen halinde ağrımaya başlar. Hatta bazı arkadaşlarda mide delinmesi gerçekleşiyor.
Ayrıca aylık 100 lira gibi bi parada havaya gider.
3-4 günde 1 neysede günlük aşırı zararlı..
-
hocam ben sana olup olacağını söyliyim
ben ortaokul zamanımlarımda günde 5LT ye yakın içiyordum bu zaman zarfı 4-5 sene sürdü ki kola içemediğim zamanlarda bildiğin krize giriyordum adeta
daha sonra bu miktarı 2,5 litreye düşürdüm ortalama olarak hala içiyorum devam yani ama mümkün olduğunca koladan kaçınmaya çalışıyorum bunun yerine çay,meyva suyu,ice tea vs gibi şeyler tüketmeye gayret ediyorum
şuanki durumum içeçek birşey olmadan önümde rahat edemiyorum her zaman yanımda icecek birşeyin olması gerekli yani konuyu dağıtmadan kola mevzusuna geleyim
kolanın yarattiği etkiler bende şuan kötü nedir bunlar
dişlem çok sağlam değil ki çoğu 2-3 parça halinde parçalanmış olarak ağzımdalar cogu zaman su içinde bile sızıya neden oluyor
çok büyük miğde problemim var sürekli acı çekiyorum bu yüzden
mesala yemek yedikten sonra 2-3 saat kesintisiz miğde yanması ve miğde suyunun boğaza kadar çıkması
baharat yiyemiyorum miğde yanması çok fazla arttırıyor
mesala yemekler pul bibere bayılmama rağmen artık onuda yiyemiyorum takılıyor ve uzun süre öksürüğe neden oluyor
falan filen fazla detaya inmeye gerek kısaca devam edersen başlıca göreceğin etkiler bu
-
askerde vardı bi eleman kola yüzünden çürük aldı.İlk geldiğinde normal içiyor sandık sonra dikkat çekmeye başladı sabah öğle akşam ne yerse yesin kola.Molalarda yine kola sonra yürüme sorunu yaşamaya başladı ayakta duramıyordu merdiven çıkamıyordu hasteneye kaldırdılar ordan ankaraya gitti sonra çürük almış adam hepimize taktı gitti :)
-
Hocam katı meyve sıkacağın varsa at içine elma-havuç-nar-kabuğuyla beraber portakal-limon 2 aydır bu karışımı içiyorum kola aklıma bile gelmiyor.Olmazsa arkadaşların dediği gibi şalgam suyunu dene başlarda sevmeyebilirsin ama alışınca bırakamazsın soğuk tavsiye ederim..
-
Uyarıları dikkate alacağım ayrıca bu durumdan şikayetci olan tek ben değilmişim nasıl bi alışkanlış olmuş bu içecek bizlerde hayret bi şey,
-
benim tavsiyem sade sodayla limonatayı karıştır iç ben yapıyorum her gün baya da gidiyor. galiba ben de buna bağımlı oldum çok soda içmek zararlımıdır ki ?