folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Hukuki Yardım. Trafik Cezası İptali - Alkol Muayenesi

Hukuki Yardım. Trafik Cezası İptali - Alkol Muayenesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Talep ettim ve yapilmadi. Adli tip kurumuna gittim yapmadilar. Hepsinin kayitlari 155 te mevcut. Duruma etkisi olabilir mi? İlk postta belirttigim gibi ne ege uni ne adli tip test yapmadi. Polis nezaret etmedi

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı

Talep ettim ve yapilmadi. Adli tip kurumuna gittim yapmadilar. Hepsinin kayitlari 155 te mevcut. Duruma etkisi olabilir mi? İlk postta belirttigim gibi ne ege uni ne adli tip test yapmadi. Polis nezaret etmedi

bu olaylar ne kadarlık bir süre içinde oldu ? 

elinde yazılı kayıtlar var mı ?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı

Elimde sadece cagri kayit zamanlarina ait ekran goruntusu var. Karakolda ve adli tipta vandalca bi tavirla hakkim gasp edildi.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı

Elimde sadece cagri kayit zamanlarina ait ekran goruntusu var. Karakolda ve adli tipta vandalca bi tavirla hakkim gasp edildi.. 

İstersen bir itiraz et sulh ceza hakimliğine.Olayı da anlat.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı

İtiraz ettigimde dava suresi 6 ayi gecerse ehliyeti alamamam soz konusu olabilir mi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı

İtiraz ettigimde dava suresi 6 ayi gecerse ehliyeti alamamam soz konusu olabilir mi?

İdare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurabilirsin.

Dava sonuçlanana kadar ehliyetini geri alabilirsin.

rapidhacker550 tarafından 16/Ağu/16 12:05 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

Madde 48 – (Değişik : 24/5/2013 - 6487/19 md.) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır. Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılır. Kişinin yaralanmalı veya ölümlü ya da kollukça müdahil olunan maddi hasarlı trafik kazasına karışması hâlinde, ikinci fıkrada belirtilen muayeneye tabi tutulması zorunludur. Teknik cihaz ile yapılan ölçüme itiraz eden veya bu cihaz ile ölçüm yapılmasına müsaade etmeyen bu sürücüler, en yakın adli tıp kurumuna veya adli tabipliğe veya Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarına götürülerek uyuşturucu veya uyarıcı madde ya da alkol tespitinde kullanılmak üzere vücutlarından kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınır. Bu işlem bakımından 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 75 inci maddesi hükümleri, beşinci fıkrası hariç olmak üzere uygulanır. Trafik kazası sonucunda kişinin ölmesi veya teknik cihaza üfleyemeyecek kadar yaralanmış olması hâlinde, üçüncü fıkra hükümlerine göre bu kişilerden kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınır. Yapılan tespit sonucunda, 0.50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında, fiili bir suç oluştursa bile, 700 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınır. Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır. Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle sürücü belgesi geri alınan kişiye, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde; ikinci defasında 877 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri iki yıl süreyle, üç veya üçten fazlasında ise, 1.407 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri her seferinde beşer yıl süreyle geri alınır. Sürücü belgelerinin herhangi bir nedenle geçici olarak geri alınmış olması hâlinde belirtilen süreler, geçici alma süresinin bitiminde başlar. 

bugrahan45 tarafından 16/Ağu/16 12:14 tarihinde düzenlenmiştir

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı

hacı kaç şişe içtin onu de hele :)=

ya alper 1 bira içtim. kalktım 5 dk sonra kucağa düştüm.

bu arada araç şirket üzerine kayıtlı, hususi yolcu nakli geçiyor ruhsatta.

şirkete kayıtlı olduğu için 20 promil geyiği var mı bilirsin sen?

Kanunen şirket araçlarının hepsi Ticari araçdır. Bir insan şirketinin üzerine araç alıyorsa ticaret yapacam diye alıp vergiden düşürür. src k belgeleri bile isterler

gerisi için http://www.sigortaeksper.org/haber-4227-ticari_araclarda_alkol_siniri_020_promile_cikarildi.html 

o zaman bunların hız sınırı da mı ticari araçlar gibi? yani 70 olan yerde 50yle mi geçilmesi lazım mesela bi clio için?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    amele_2 bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı

hacı kaç şişe içtin onu de hele :)=

ya alper 1 bira içtim. kalktım 5 dk sonra kucağa düştüm.

bu arada araç şirket üzerine kayıtlı, hususi yolcu nakli geçiyor ruhsatta.

şirkete kayıtlı olduğu için 20 promil geyiği var mı bilirsin sen?

Kanunen şirket araçlarının hepsi Ticari araçdır. Bir insan şirketinin üzerine araç alıyorsa ticaret yapacam diye alıp vergiden düşürür. src k belgeleri bile isterler

gerisi için http://www.sigortaeksper.org/haber-4227-ticari_araclarda_alkol_siniri_020_promile_cikarildi.html 

o zaman bunların hız sınırı da mı ticari araçlar gibi? yani 70 olan yerde 50yle mi geçilmesi lazım mesela bi clio için?

Yok be hacim. Ruhsatta hususi-yolcu nakli geciyor

Hiz limitide ona gore

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Up.

amele_2 tarafından 16/Ağu/16 17:59 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 6216 Toplam Mesaj: 48
alkol muayene çevirme ceza