İçimizdeki Kahve Tiryakileri
-
türk kahve içerim ama 2 bardak içemem. bir fincanda kalır
kappiçino severim biraz daha hafif sütlü kahve tarzında
birde yeni keşfettim adıyamanda satılıyormuş "osmanlı kahvesi" adı altında yaptılar süper birşeydi çok güzel
denk gelirse alacağım. tavsiye ederim çok beğendim.
-
Türk kahvesi standart makina çekimi.Aradada Yeni Foça Kozbeyli'de dibek kahvesi içmeye giderim.
-
banada avusturyadan kahve geldi çekirdekli şekilde. bunu nerede çektirebilirim.
-
ben ben ben :)
delonghi ec200cd + kg79 öğütücü kullanıyorum
geçen thcibodan Ipanema Rio sipariş etmiştim çok hoşma gitti sınırlı üretimmiş bitmiş
yakınında mağaza olan varsa sorabilirmi?
-
Günlük en az 1 tane orta şekerli melengiç kahvemi içerim. İçmediğim gün boşlukta gibiyim
-
DJ_Alper bunu yazdı
geçen thcibodan Ipanema Rio sipariş etmiştim çok hoşma gitti sınırlı üretimmiş bitmiş
benim kahveyide göndereyim sana çek. ismini bilmiyorum eve gidince bakarım.
-
swordfish bunu yazdı
Aslında oldum olası kahveyi sevmemişimdir.Türk kahvesi nescafe vs.
Fakat sürekli yurtdışı seyehatlrinde çay bulamayınca kahveye abandım.Bir süre sonra farkında olmadan bagımlı olmuşum :)
ilk sıralar jacobbs filtre kahve filan içerdim.sonradan artık kendim çekirdekleri çektirip istediğim lezzette kahve yaptırmaya basladım.
Son bir kaç aydır orta kavrulmuş Küba çekirdekleri ve Ameican Star çekirdeklerinden çekilme filtre kahve içmeye başladım.
Artık aromaları ayırt edebiliyroum.İçtiğim kahvenin türünü filan ayırt etmeye basladım :)
Örneğin starbucs ın türiyedeki bir şubesi ile atatürk havalimanındaki şubesi ve yurtdısındaki şubelerindeki aromalar tadlar farklı geliyor..
Acayip uyku açıyor. İçtikce fena tadı geliyor. ( şu anda bu 3 ü biraradalar bulaşık suyu gibi geliyor :)
varmı içimizde böyle kahve tiryakileri ? ne içersiniz nedir favorileriniz
İlk başlarda Frenç pres ile iadare ediyrodum sonradan çok uğraştırdıgı için

şu filtre kahve makiansından aldım çok iyi iş görüyor..

hocam ben de çok seviyorum kahveyi ama açıkcası senin kadar araştırmadım ve bu kadar bilgim yok. dolayısıyla hem kahveyi sevip hem de bilgisi olmayan ben gibi arkadaşlar için kahve ve çeşitleri hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirsen çok sevinirim hocam, şimdiden teşekkürler.
-
DJ_Alper bunu yazdı
Hocam kg79 a gerekli mod islemlerini yaptiniz mi acaba. Eger yapmadiysaniz kesinlikle yapmanizi tavsiye ederim. Ec200 icin bile cok kalin ogutuyor makine, ama kucuk bir islemle cok ince cekim yapabilirsiniz. Isterseniz gerekli bilgileri paylasabilirim.
-
Nescafe GOLDsuz günüm geçmiyor.
-
ben şu starbuckstaki frappuccino yu seviyorum karamellisine bitiyorum onu evde bir yapabilsek