folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İçimizdeki Kahve Tiryakileri

İçimizdeki Kahve Tiryakileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

Agir kahve bagimlisi ve seveniyim. 3 senedir falan espresso iciyorum. Ondan once bende filtre kahveyle basladim. Su siralar tam otamatik espresso makinesi kullaniyorum ama vaktim olursa manuel makiniyle kahve yapip icmek daha iyi. Tam otamatik makineler yeterince guzel espresso yapamiyor. Sorulariniz olursa elimden geldigince yanitlarim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Bi flitre kahve tiryakisi olarak söylim marketten alacaksanız kesinlikle jacobs monarch alın sert ve güzeldir. Her gün en azından 4-5 kupa içerim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

kahve workshoplarına felan giden var mı?

ücretsiz dersler oluyor mu?

ücretli dersler ne kadar?

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    kroo bunu yazdı

kahve workshoplarına felan giden var mı?

ücretsiz dersler oluyor mu?

ücretli dersler ne kadar?

http://www.msa.com.tr/profesyonel-egitimler/kahve-egitimi.aspx

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

o makinanın aynısının Delonghi markası olanını kullanıyorum günde yaklaşık 3 litre filtre kahvesi 1 litre türk havesi ve nescafe tüketiyorum sanırım 10 yılı aşkın süredir bu böyle. Kahve ciddi bir bağımlılık yaratıyor. Tatlar konusunda kesinlikle uzmanlaşıyorsun Starbucks' tan alıyorum ben filtre kahvelerimi fiyatıda gayet makul oluyor. Evde bir kaç çeşit filtre kahvem olur kesinlinkle ama değişilmezim Dark Roast Sumatra' dır. Tatmanı tavsiye ederim. Kahve Dünyası falan bu işte bence sıfır. Sadece eşim için kahve dünyasından vanilya aromalı kolombiya alıyoruz onun dışında ben Starbuckstan şaşıyorum. Ayrıca Amerika ve Güney Amerika özellikle kolombiyaya falan giden arkadaşım olduğunda ilk istediğim şey oluyor çekirdek aroma kahveler daha sonra starbucksa gittiğimde sumatra çektirirken onlarıda veriyorum bunlarıda kağıtlı filtre için çekiver diyorum :) Şu an bu satırlarımı yazarken kahvemi yudumluyorum hatta :) 

Oldum olası içememişimdir sütlü, şekerli kahve. Bi kere şeker çay ve kahveye hakaret etmektir tadını tatlandırıp örmek gizlemektir bence. Kendimi bildiğimden beri şekersiz içerim her şeyi. Süt ise farklı bi yumuşaklık veriyor kahveye o yüzden onuda sevmiyorum birde tadı anlamsız bir şekilde değişime uğruyor kahvelerin. Süt kullanacağıma Blonde Roast kahveler içerim :)

Dip Not: Bazen hani kupaya kahveyi koyuyor sonra birşeyle uğraşırken unutuyorsun ve o kahve soğuyor ya sakın  kahveyi dökme ya da alev altında ısıtma aslında dinlenmiş kahve en iyisi filtre kahveler arasında onun yerine kupanı hemen al orta sıcaklıkta mikrodalgaya 2 dakikalık koy ardından iç kahveden daha farklı bir tat alacaksın :)

Şaka maka bu kahve bende ne bağımlılık yapmış arkadaş bildiğin kahve kültürüm oluşmuş :D haha

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Kahvelerden ziyade espressolara bulaşmanı öneririm. Starbucks'da dönem dönem farklı espressolar getiriyorlar. Bu aralar kenya dedikleri espressolardan var. Klasik filtre kahvenin içine tek shot kenya attırıp bir tane de ayrı shot kenya yanına alıp deneyebilirsin. Ethiopia espressoları vardı birkaç ay önce hastası olmuştum ama şu an yok. Columbia da var ancak onun içimi kenya kadar keyifli değil. En lezzetlisi ethiopiaydı ama diş köklerini uyuşturuyordu insanın çılgın bir keyif veriyordu anlatamam :D

dipnot: nescafeymiş jacobsmuş içmeyin bunları. kahve mahve bir sikim değiller. kahve aromalı ne idüğü belirsiz tozlar. Şahsen o kadar iğrenç şeyler ki ne tadı var ne tuzu. Üstüne 2 fincan için ders çalışırken mesela arka arkaya hemen karnını ağrıtıyor insanın. Ağzının tadını bok gibi yapıyor bitirdikten sonra hiçbir keyfi olduğunu düşünmüyorum. Sırf kimyasal.

Ephesus tarafından 12/Tem/14 06:21 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Hergun starbuckstayim. Tall white chocolate mocha veya vanilla latte. Amerikali olduk resmen amk

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

kpss ye kadar 7-8 bardak nescafe fix di.

şimdi sadece güne başlarken sert bi bardak nescafe çok iyi gidiyo.

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kahveyi çok severim. jacobs monarch içerim bende.

çözünebilir kahvede içerim filtre kahvede.

ama genellikle çözünebilir içiyorum kolay olduğundan. ben yıllardır nescafe içerdim.3 sene evvel jacops içene kadar. orda anladım bende aroma farkını.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

kahve dediğin türk kahves olacak 

güzel ince çekilmiş 

kalaylı bakır cezvede ağır ateşte bol köpüklü olacak

yanındada ufak bi tatlı olacak azda su.

oruçlu oruçlu.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 5063 Toplam Mesaj: 49