İçimizdeki Kahve Tiryakileri
-
DevilRullz bunu yazdıbraveheart bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıSağlık açısından içmiyordum ama ciddi anlamda uyku açıp konsantrasyonu arttırıyorsa içerim arasıra. Var mı böyle bir çeşit?
en kafeinli olanlardan yani robusta kahve çekirdeklerinden alacaksın, filtre ya da espresso içeceksin.(acı geldi diye içine süt veya süt tozu atma süt etkisini kırar) Mesela burada %40 robustalı güzel bir harman var. Bu kahveyi denemedim ama bu siteden daha önce kahve aldım ürünleri kaliteli.
"Bu kahveyi özellikle gece dersini çalışmak isteyen öğrenciler, sabah işe gitmeden uyanmak isteyenler veya uzun araba yolculuğuna çıkmak isteyen kahve severlere yönelik harmanlanmıştır."
http://kahvefabrikasi.com/reload-blend-pmu10
Peki kahvenin alternatifi var mı? Bazen uyuyamadığım zamanlarda Burn içiyordum az etkisi oluyordu. Sonra Redbull aldım. Psikolojik midir bilmiyorum ama beni daha da canlandırdı. Hani bir kıyaslama yaparsak sağlık açısından en az zararı olan ama uykuyu açan, konsantrasyonu arttıran ne var?Kahveden sonra çay gelir, çayı termosa atıp bilgisayarın yanına koyacan sabaha kadar soğutmaz :) Soğuk bir şey arıyorsan lipton ice tea, fuse tea vb. Kola ve enerji içeceklerinde dd kafein var ama çok zararlı.
-
braveheart bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıbraveheart bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıSağlık açısından içmiyordum ama ciddi anlamda uyku açıp konsantrasyonu arttırıyorsa içerim arasıra. Var mı böyle bir çeşit?
en kafeinli olanlardan yani robusta kahve çekirdeklerinden alacaksın, filtre ya da espresso içeceksin.(acı geldi diye içine süt veya süt tozu atma süt etkisini kırar) Mesela burada %40 robustalı güzel bir harman var. Bu kahveyi denemedim ama bu siteden daha önce kahve aldım ürünleri kaliteli.
"Bu kahveyi özellikle gece dersini çalışmak isteyen öğrenciler, sabah işe gitmeden uyanmak isteyenler veya uzun araba yolculuğuna çıkmak isteyen kahve severlere yönelik harmanlanmıştır."
http://kahvefabrikasi.com/reload-blend-pmu10
Peki kahvenin alternatifi var mı? Bazen uyuyamadığım zamanlarda Burn içiyordum az etkisi oluyordu. Sonra Redbull aldım. Psikolojik midir bilmiyorum ama beni daha da canlandırdı. Hani bir kıyaslama yaparsak sağlık açısından en az zararı olan ama uykuyu açan, konsantrasyonu arttıran ne var?Kahveden sonra çay gelir, çayı termosa atıp bilgisayarın yanına koyacan sabaha kadar soğutmaz :) Soğuk bir şey arıyorsan lipton ice tea, fuse tea vb. Kola ve enerji içeceklerinde dd kafein var ama çok zararlı.
Valla redbullun en çok şu özelliği güzel. İç, yarım saat sonra spor salonuna git enerjini ikiye katlıyor resmen. Ama her zaman bunu yaparsan etkisi o kadar olmuyor. Hem çok içmekte zararlı dediğin gibi. -
oksijen bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
ben ben ben :)
delonghi ec200cd + kg79 öğütücü kullanıyorum
geçen thcibodan Ipanema Rio sipariş etmiştim çok hoşma gitti sınırlı üretimmiş bitmiş
yakınında mağaza olan varsa sorabilirmi?
Hocam kg79 a gerekli mod islemlerini yaptiniz mi acaba. Eger yapmadiysaniz kesinlikle yapmanizi tavsiye ederim. Ec200 icin bile cok kalin ogutuyor makine, ama kucuk bir islemle cok ince cekim yapabilirsiniz. Isterseniz gerekli bilgileri paylasabilirim.
hocam 3-4 çekimde doğru inceliği buldum :) saat 8 yönünde tam incede değil güzel çok memnunum şuan :) Akış hızı standartlarda
THT2005 bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıben ben ben :)
delonghi ec200cd + kg79 öğütücü kullanıyorum
geçen thcibodan Ipanema Rio sipariş etmiştim çok hoşma gitti sınırlı üretimmiş bitmiş
yakınında mağaza olan varsa sorabilirmi?
benim kahveyide göndereyim sana çek. ismini bilmiyorum eve gidince bakarım.
Gönder lo istediğin kadar çeker gönderirim ama neyde kullanacaksın? espresso mkinesi içinse ayar tam filitre kahveyi felan bilmem :)
underzero bunu yazdıucuz bir espresso makinesi bulsam alacagim
makine ucuz bulsak kartuslari pahali meretin
Turk kahvesi severseniz arceligin Turk kahvesi makinesini siddetle oneririm
hoca ben geçensene konu açmıştım okudunmu bilmiyorum kapsül kahve vs sonra müridlerin çoğu delongi önerdi amk iyiki delongi almışım kapsül almamışım :) kapsül alınırmı la :)
bi 500 tl ile hem öğütücü hem makine alırsın iyisinden
DJ_Alper tarafından 14/Tem/14 09:24 tarihinde düzenlenmiştir -
bende makina ne gezer. cezvenin içine atıcam işte. kaç kere çekilmeside mi var bunun :))
-
THT2005 bunu yazdı
bende makina ne gezer. cezvenin içine atıcam işte. kaç kere çekilmeside mi var bunun :))
Türk kahvesi inceliğinde çekmiyor sanırım denemedimde yorumlar o yönde
-
DJ_Alper bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
kanka sen dene bana haber ver. kahve hiç olmasın sonra :)))
-
THT2005 bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
kanka sen dene bana haber ver. kahve hiç olmasın sonra :)))
la sana alalım bir espersso makinesi
ebayda felan yarı fiyatına bulursun delonghi
-
underzero bunu yazdı
ucuz bir espresso makinesi bulsam alacagim
makine ucuz bulsak kartuslari pahali meretin
Turk kahvesi severseniz arceligin Turk kahvesi makinesini siddetle oneririm
Beko 2170-Arçelik 3185 (iki model de aynı) Türkiye de bulabileceğin en güzel f/p ürünüdür. Gaggia-Evolution'a Arçelik-Beko markasını yapştırmışlar. Tr fiyatı 145 lira yurtdışı fiyatı 400 dolar. Türkiye de bulabileceğin 1000 dolarlık makinelerin seviyesindedir. Bu modeli biraz google da aratmanı tavsiye ederim efsanedir. Tek sorun artık üretilmiyor ama bazı satıcıların elinde halen var ben geçen ay aldım çok memnunum.