İçimizdeki Kahve Tiryakileri
-
Sağlık açısından içmiyordum ama ciddi anlamda uyku açıp konsantrasyonu arttırıyorsa içerim arasıra. Var mı böyle bir çeşit?
-
sadece şu "kuru kahveci mehmed efendi" yazan türk kahvesini içiyorum
onu da valide yaparsa veya kendim yaparsam
bikaç defa dışarda kahve içme gafletinde bulundum, tiksindim
-
her seferinde eminönüne kadar gidip Kuru kahveci mehmet efendiden 100 gramlık alır evde bakır cezvede yaparım.
Ekspresso da severim ama kahvenin tadını adını bir kaybettim 2 senedir evde yapmıyorum.Bu aralar tamda yeniden filtre kahve düzeni kurayım diyordum ev için -
ucuz bir espresso makinesi bulsam alacagim
makine ucuz bulsak kartuslari pahali meretin
Turk kahvesi severseniz arceligin Turk kahvesi makinesini siddetle oneririm
-
underzero bunu yazdı
ucuz bir espresso makinesi bulsam alacagim
makine ucuz bulsak kartuslari pahali meretin
Turk kahvesi severseniz arceligin Turk kahvesi makinesini siddetle oneririm
Tichibonun kapsullu makinesi + el degirmeni en ucuz cozum olur sanirim. Kapsuller yeniden doldurulabiliniyor, biraz ugrastiran ve sikici bir cozum ama en ucuz cozum bu sanirim. Yanliz verimliligi ne kadar olur bilemem hic denemedim. Tichibonun orjinal kapsuluyle ictigim espresso fena sayilmaz seviyesindeydi. Soyle soylim istanbul karabatak ta ictigim espresso 10 uzerinden 10 ise tichiboda 10 uzerinden 6-7 alir bence. Ama benim onerim en az bir deloghi ec200 ve kg79 tabi modlu olani ikilisine sahip olman.
-
Ben kahve ile ilgiliyim, ama daha cok hobi olarak ilgileniyorum. Arasira evde ya da disarda iciyorum. Ama ictigimde hangi aromalar oldugunu anlayacak kadar tat bilgim yok.
Daha cok espresso, latte, capuccino iciyorum. Beyaz cikolatali kahveler de güzel.
-
DawnOfDarkness bunu yazdı
Ben kahve ile ilgiliyim, ama daha cok hobi olarak ilgileniyorum. Arasira evde ya da disarda iciyorum. Ama ictigimde hangi aromalar oldugunu anlayacak kadar tat bilgim yok.
Daha cok espresso, latte, capuccino iciyorum. Beyaz cikolatali kahveler de güzel.
Hoca bi kahve söyler misin bana uykuyu açan? Konsantrasyonu arttıran? -
DevilRullz bunu yazdıSağlık açısından içmiyordum ama ciddi anlamda uyku açıp konsantrasyonu arttırıyorsa içerim arasıra. Var mı böyle bir çeşit?
en kafeinli olanlardan yani robusta kahve çekirdeklerinden alacaksın, filtre ya da espresso içeceksin.(acı geldi diye içine süt veya süt tozu atma süt etkisini kırar) Mesela burada %40 robustalı güzel bir harman var. Bu kahveyi denemedim ama bu siteden daha önce kahve aldım ürünleri kaliteli.
"Bu kahveyi özellikle gece dersini çalışmak isteyen öğrenciler, sabah işe gitmeden uyanmak isteyenler veya uzun araba yolculuğuna çıkmak isteyen kahve severlere yönelik harmanlanmıştır."
http://kahvefabrikasi.com/reload-blend-pmu10
-
türk kavesi ve colombiana
-
braveheart bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıSağlık açısından içmiyordum ama ciddi anlamda uyku açıp konsantrasyonu arttırıyorsa içerim arasıra. Var mı böyle bir çeşit?
en kafeinli olanlardan yani robusta kahve çekirdeklerinden alacaksın, filtre ya da espresso içeceksin.(acı geldi diye içine süt veya süt tozu atma süt etkisini kırar) Mesela burada %40 robustalı güzel bir harman var. Bu kahveyi denemedim ama bu siteden daha önce kahve aldım ürünleri kaliteli.
"Bu kahveyi özellikle gece dersini çalışmak isteyen öğrenciler, sabah işe gitmeden uyanmak isteyenler veya uzun araba yolculuğuna çıkmak isteyen kahve severlere yönelik harmanlanmıştır."
http://kahvefabrikasi.com/reload-blend-pmu10
Peki kahvenin alternatifi var mı? Bazen uyuyamadığım zamanlarda Burn içiyordum az etkisi oluyordu. Sonra Redbull aldım. Psikolojik midir bilmiyorum ama beni daha da canlandırdı. Hani bir kıyaslama yaparsak sağlık açısından en az zararı olan ama uykuyu açan, konsantrasyonu arttıran ne var?