folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İkizler Paradoksu (Uzay İçerir)

İkizler Paradoksu (Uzay İçerir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    artık güneş beni yakıyor diyemeyeceğim. güneş ışıkları ve ısısı dünyaya x milyon sene sonra geliyor ise şöyle diyeceğim : "x milyon sene önceki güneş beni yakıyor !!!"

bir gün sahilde güneşleniyoruz bir arkadaş dedi "bu güneş beni yaktı" diğer arkadaş "şimdiki güneş seni 8 dakika sonra yakacak, o zamana kadar ölmezsen eğer."

böyle bir anım vardır.

ek-1:

feymanın çift yarık deneyininde geçen elektronun izlediği yolla ilgili bir açıklaması var oda adamın aklını alır.

tüm olası yollar denenir sadece biri gerçekleşir. elinin duvardan geçme olasılığının herzaman olduğunu ama sıfıra yakın bir ihtimal olduğu söyler.

boş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    artık güneş beni yakıyor diyemeyeceğim. güneş ışıkları ve ısısı dünyaya x milyon sene sonra geliyor ise şöyle diyeceğim : "x milyon sene önceki güneş beni yakıyor !!!"

güneş ışınları doğduğu andan itibaren 8 dakika sonra dünya yüzeyine ulaşır.

Senin teorem patladı  error verdi bunu ulu orta deyince hacım :D 

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Katdesime bak uzay arastirmasi yapiyo bisey soracam paradox ne demek :D

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Lisede öğretmediler ama lost izlerken mayalardan tut philedelphia deneyine oradan dtut uzay-zaman akvramlarına quantum fiziği filan herşbirşeye kafa yormuştum sonuç olarak oradan kaldı baya bir bilgi aklımda.Buradan yola çıkarak lost'un lisede fizik derslerinde gösterilmesi insanlığın yararına olur.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Ephesus bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:

güneş ışınları doğduğu andan itibaren 8 dakika sonra dünya yüzeyine ulaşır.

Senin teorem patladı  error verdi bunu ulu orta deyince hacım :D 

Dünyaya en yakın yıldızdır ve 8 ışık dakikası (149.6 milyon km) uzaklıktadır. Bu aynı zamanda güneşe baktığımızda onun 8 dakika önceki halini görüyoruz demektir. 700.000 km yarıçapı ve 15 milyon K çekirdek sıcaklığı göz önüne alındığında H-R diyagramına göre G2 türünden cüce yıldızlar sınıfına girer. 

700.000 km çapa göre çekirdekte oluşan ışığın hızı da göz önüne alındığında yüzeye yaklaşık 2 sn de gelmesi gerekirken, aşırı hidrojen yoğunluğuna bağlı olarak bu süre 10 milyon yıldır. Aslında biz 8 dakikadan da öte güneşin 10 milyon yıl önce oluşturduğu ışığı görüyoruz. 

Kaynak : http://www.akat.org/sizin_icin/gunes_ve_sistemi/gunes_sistemi.html

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    Katdesime bak uzay arastirmasi yapiyo bisey soracam paradox ne demek :D
    antibiyotik ismine benziyo :D

Vikipedi, özgür ansiklopedi Wedge_paradox .png Paradoks, görünüşte doğru olan bir ifade veya ifadeler topluluğunun bir çelişki yaratması veya sezgiye karşı bir sonuç yaratmasıdır. Çoğunlukla, çelişkili gözüken sonuç veya sonuçların aslında çelişkili tarafları vardır. Paradoks teriminin karşılığı olarak Türkçe'de yanıltmaç, çatışkı ve çelişme sözcükleri de kullanılmaktadır. Ayrıca kendi içinde çelişen veya tam tersi şekilde sonuç olarak doğru olan fakat absürd veya çelişkili gözüken bir ifadeye (veya ifadelere/ifadeler bütününe) de paradoks denmektedir. Kökleşmiş inanışlara aykırı olarak ileri sürülen düşünce olarak da tanımlanabilir. Etimoloji Türkçe'ye Fransızca paradoxe sözcüğünden türeyerek giren paradoks sözcüğünün, etimolojik anlamda kökeni Yunanca paradoxos yani "karşıt/çelişen (düşünce)"dir . Paradoxon, paradoks (karşıt düşünce) içeren iddia anlamındadır. (Yunanca para: Yan(ında), boyunca; üzerinden, dışa; karşı. Yunanca doxa: Düşünce; niyet. Ayrıca Yunanca dogma: Düşünce; karar; tez.) Bu Yunanca kökenli sözcüğün Latince'ye paradoxus olarak girmesi, sözcüğün daha sonra (17. yüzyılda) Batı dillerinde yer almasını sağlamıştır. Kökende sözcük 'kabul görmüş bir düşünceyle çelişen, karşıt bir ifade' anlamında kullanılırken, bugün bu anlamdan ziyade yukarıda belirtilen felsefi ve mantıki anlamda kullanılmaktadır. Binlerce yıllık geçmişi olan paradokslar, insanların kafasını devamlı meşgul etmiştir. Aslında doğru gibi görülen bir önerme veya fikir, tamamen yanlış olarak çıkar karşımıza. Tam tersi de mümkündür; yıllarca yanlış zannettiğimiz olayların, fikirlerin, hesaplamaların, doğru olduğunu görmek, bizi şaşkınlığa ve hayrete düşürür. Paradoksların yapılmış birkaç tanımı: - 'Çok mantıksız görünen, aslında çok mantıklı bir değiş' - 'İki doğrunun veya yanlışın çelişkisi' - 'Soyut muhakemenin sona erdiği tezat' - 'Kağıt- kalem veya mantık ilüzyonu' (Galiba en güzel tanım bu!) Paradokslar ilginçtir, eğlencelidir, öğreticidir, şaşırtıcıdır, zihni açar... Tarihte bilinen ilk paradoks örneklerini Epimenides vermiştir. Giritli olan Epimenides: -'Bütün Giritliler yalancıdır!' diyerek bizi çelişkiye götürür. Şöyle ki : Eğer gerçekten giritliler yalancı ise kendisi de giritli olduğuna göre o da yalancıdır. Yani söyledikleri yalandır (mesela yukarıdaki cümlesi). Bu cümle yalan olduğuna göre doğrusu şu olmalı: -'Bütün Giritliler doğrucudur, doğru söyler.' O halde söylediği doğrudur. Yani 'bütün Giritliler yalancıdır.. .'

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

snnyk bunu yazdı:

verdiğin linki okumadım ama

bundan 8 sene evvel fizik dersinde aynalar konusunda yansıma başlığı adı altında ( yanlış hatırlamıyosam )

dünyadan x milyon km uzaktan bir teleskop ile bakıldığında ( şu anda x milyon km uzağa gidip ordan burayı gözetleyecek bir teleskop olduğu varsayılarak  )

efendime söyleyim Fatih'in 1453 İstanbul'u fethettiğini görebilirmişiz ( ? )

yine dünyada geçen zaman ile uzayda geçen zaman ( ! ) kavramı hakkında haftalarca hocayla kavga ettiğimi hatırladım şimdi

hee bu yazdıklarımı okuyunca bi açıklama yapacağımı düşündüyseniz yanıldınız o sene okulu bıraktım ve bir açıklamam yok takipteyim :/

yıldızların yansıması gibi biz aslında binlerce yıl önce ışığı sönen yıldızları görüyoruz.

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mhasan
    mhasan's avatar
    Erkek

Evet böyle bir şey olabilir. Çünkü ışık hızına yaklaştıkça zaman yavaşalar ışık hızına ulaşıncada durur. BUda bunun açıklar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

mhasan bunu yazdı:

Evet böyle bir şey olabilir. Çünkü ışık hızına yaklaştıkça zaman yavaşalar ışık hızına ulaşıncada durur. BUda bunun açıklar.

bu nasıl bi hortlatmadır arkadaş..

forum adamın öldüğünü bile düşünüyor :D

http://www.leyladansonra.com/
Toplam Hit: 7374 Toplam Mesaj: 44