folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnşaat Mı Bilgisayar Mı Karasızım?

İnşaat Mı Bilgisayar Mı Karasızım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

bilgisayar muhendisliği boş :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

vallahi nereye gidersen git eğer iyiysen diğerlerinin arasından sıyrılırsın.

115 kişlik bilgisayar ilk sınıf vardı.Yani 1. sınıf alan 115 işi.Çoğunla konuştum dialoglar aynen şu

- Neden bilgisayarı seçtin ?
    + oyunu seviyodum ondan

- Neden bilgisayar müh ?
    + geleceğin mesleği diye geldim

- Neden pc müh ?
    + babam yolladı vallahi

Böyle adamlarla dolu ve programlamaya girişte döküldü hepsi.NEye ilgin, merağın , yeteneğin varsa o tarafa git.İsterse 50 milyon kişi aynı şeyi yapsın, sen gerçekten meraklıysan aralarından sıyrılırsın.

Bilgisayar mı , inşaat mı bence garip geldi.FArklı bölümler.Yani yazılım mı bilgisayar mühendisliğimi fln desen eyvallahta psikoloji mi yoksa blgisayar mühendisliğimi gibi bir soru farklı hocam.

Küçük yaşlarda neyle ilgileniyorsan, neye merakın varsa ona yönel.Gerisi boş.Kimseyi ipleme. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

makina yaz hocu. ben makinadayım. memnun sayılırım. ama 3 büyükte değilim ne yazık ki. ama bizim üniversitede gönlümüzün birincisi gazi:d
    3 büyükte değiliz diye işsiz miyiz şimdi?

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

vallahi nereye gidersen git eğer iyiysen diğerlerinin arasından sıyrılırsın.

115 kişlik bilgisayar ilk sınıf vardı.Yani 1. sınıf alan 115 işi.Çoğunla konuştum dialoglar aynen şu

- Neden bilgisayarı seçtin ?
    + oyunu seviyodum ondan

- Neden bilgisayar müh ?
    + geleceğin mesleği diye geldim

- Neden pc müh ?
    + babam yolladı vallahi

Böyle adamlarla dolu ve programlamaya girişte döküldü hepsi.NEye ilgin, merağın , yeteneğin varsa o tarafa git.İsterse 50 milyon kişi aynı şeyi yapsın, sen gerçekten meraklıysan aralarından sıyrılırsın.

Bilgisayar mı , inşaat mı bence garip geldi.FArklı bölümler.Yani yazılım mı bilgisayar mühendisliğimi fln desen eyvallahta psikoloji mi yoksa blgisayar mühendisliğimi gibi bir soru farklı hocam.

Küçük yaşlarda neyle ilgileniyorsan, neye merakın varsa ona yönel.Gerisi boş.Kimseyi ipleme. 

aynen
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:

bilgisayar muhendisliği boş :D

böyle birşey söylemek doğru değil.

ek olarak:

ben inşaat mühendisliği bitirdim ve çok da memnunum. inşaat mühendisliğine isteyerek gitmedim, mühendislik olsun çamurdan olsun diyen biriydim ama inşaat mühendisliğinden fazlasıyla memnunum. 

her zaman söylediğim gibi inşaat mühendisliği sadece apartman yapımından ibaret değil, yol yapımı, trafik düzenlemesi, su getirme, su götürme, su yapıları, jeomekanik, istatistik, yapı, proje yönetimi vs... diye uzayıp giden çok kapsamlı bir iştir.

mezun olduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsin ama iş konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. işi bitirdikten sonra kral benim dersin. şantiyede karşılaşılan problemleri çözmek bazen zor olabiliyor ama zevkli iştir.

"bu mesleğin dini imanı ırkı siyasi görüşü vs... si yoktur. tek amaç paradır." derdi bir hocam. türlü türlü hırsızlıklar göreceksin. susmayıp konuşursan işten atılacaksın (benim gibi :D ).

bir hocam şöyle bir olay anlatmıştı: "doğuda devlet bir ihale açtı, terör nedeniyle ihalelere girmesi yasaklanmış bir kişi bu ihaleye; ülkücü görüşlü bir vatandaşı sokup, alt işveren (taşeron) gibi görünerek işi aldı."

aynı hocam birde şu olayı anlatmıştı: "bir ihaleye gittik, ihaleye girecek firmalardan bir tanesinin mühendisi geç kaldı ve ihaleye giremediler, geç gelen mühendis annesinin çok hasta oldugunu ve hastaneye kaldırdıklarını söylemiş, ihaleye giremeyen müteahhitin yanıtı şu 'senin ananı ...eyim'.".

dürüstlüğün her zaman iş yapmadıgı, böyle bir meslek işte.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

kendimden örnek vereyim 4 senelik inşaat bitirdim suanda çalışmıyorum ancak mütahitlik yapacaksan çok iyi para var yılda en kötü 250 milyar kazanırsın yok risk almam ben dersen inşaat mühendisliginde maaşlar düşük ortalama 5-6 milyar yükselme şansın yok en fazla alacagın maaş 15 milyar olur oda extra 

"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Mesai saati problemin yoksa;
    Uykusuz kalmak benim için önemi değil, sonuca bakarım diyorsan;
    Öncelik para kazanmak değil, sevdiğim işi yapmanın mutluluğu bana yeter diyorsan;
    İnsanların mantıksız isteklerine uygun bir cevap vermek ve bu şekilde çözüme ulaşmaya gayret etmek bana uyar diyorsan;

Türkiyede bilg. Müh. olabilirsin.

Yurtdışı düşünüyorsan; (bilg. müh. için)
    Anadili seviyesinde yabancı dil şart derim.

İnşaat sektörünü bilmem ama iyi para var diyorlar :)

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı:

Öncelik para kazanmak değil, sevdiğim işi yapmanın mutluluğu bana yeter diyorsan;
    İnsanların mantıksız isteklerine uygun bir cevap vermek ve bu şekilde çözüme ulaşmaya gayret etmek bana uyar diyorsan;

inşaat mühendisliği de bunları gerektiriyor :D

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

VisualBoy bunu yazdı:
    efsane_212 bunu yazdı:

inşaat mühendisliği de bunları gerektiriyor :D

O zaman arkdşa şimdiden geçmiş olsun, daha başlamadan kafayı sıyıracak :D

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

inşaat bilgisayarı döver.

inşaatta iyi para var, bütün zenginler inşaat sektöründen zaten.

Nerde o eski TBT...
Toplam Hit: 11086 Toplam Mesaj: 62