İnşaat Mı Bilgisayar Mı Karasızım?
-
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------
inşaat bilgisayarı döver.
inşaatta iyi para var, bütün zenginler inşaat sektöründen zaten.
-----------------------------kısmen yanlış hocam. Türkiye de zengin olarak söyleyebileceğimz insanlardan birçoğu inşaat ama yazılımda parayı kırmış adamlar onlardan çok daha fazla kazanmıştır, ama sayıları az işte.
-
iyi kazanan bir inşaatçı ayda 10 milyon lira atıyor cebe ortalama bu tabi 50 milyon atanda var
-
u235 bunu yazdı:
tosun bunu yazdı:
Dogrudur . Ben arkadasa diyorumki sen bilgisayar mühendisliği oku . Autocad iyi derecede bilirsen senin için 2. bi iş olur . Diyeceksinki nasıl ? Autocad bilmeyen bir mühendisin yanında stajer olarak çalışırsın iyide para alırsın .
Bu mantık türkiyede işsizliğe,Türkiyede bir sektörün ileri gidememesine,sektörün baltalanmasına,işin kalitesiz yapılmasına sebep olan sadece parama bakarım fikrini destekleyen bir numaralı deli saçması mantıkdır. Senin mesleğin pcyse pc işi yapacaksın inşaatsa inşaat.Bir autocad biliyorsun diye grafiker bile olamazken mühendisin yanında calıs falan böle bir mantık var mı ? Geçende adam bir ilan vermiş herifler IT ye eleman arıyorlar "teknik donanım servisi hizmeti verecek,şirketin web sitesiyle ilgienecek,ileri düzey exel bilecek ve reklamlar için grafik takımında rol alacak." Bence bu ilanı veren deli sefal sadece parama bakarım mantıgındaki patronla bunun hiçbir farkı yok.Avrupada,amerikada adamların sadece işi grafikse grafik yapıyor yok ben ağada dalayım o işide yapayım bu işide yapayım demiyor.Ve sonra adamlar sektörde cok kalifiye uzman adamlar çıkarıyorlar.Bak farkındaysan bilgisayar biliminin farklı bir alanına bile geçmiyor herifler işi neyse o ama bizim insanın mantıgında bilgisayar müh. ve elektronik müh. gibi 2 ayrı sektöründe işini yaparım mantıgı var. Sadece amacım Türk insanındaki paradan başka hiçbir bok düşünmem fikrini eleştirmekdir yanlıs anlama hocam sadece mantıgını yanlıs buldum. Hangi işi yapıyorsan yap ama severek yap.
Estafurullah hocam yanlış anlaşılcak bişe yok ama bu fikri ortaya atan ben değilim bende kendi yorumumu yazdım. Fen fakültelerinde okuyanlara formasyon verilmesi gbi bişemi oluyor bu yada piyasada öğretmen sıkıntısı olduğu senelerde ziraat mühendislerinin öğretmen diye atanması ? Benim yada senin değil bu Türkiyenin sorunu . Tabiki sen sevdiğin , emek vermek istediğin dalda çalışmalar yapacaksın . Ama ekmek aslanın ağzında herkes kendi derdine düşmüş bu arkadaşa gidip sen ac öğrenme sadece bilgisayar müh. yada inşaat müh. oku diyebilirmisn ? -
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------inşaat bilgisayarı döver.
inşaatta iyi para var, bütün zenginler inşaat sektöründen zaten.
bill gates de sıvacı olarak başlamış pimapen işinden parayı götürmüştür zaten. :D -
Hocam inşaat mühendisliğini tavsiye ederim.Onu oku bence.Ayrıca istersen bilgisayar kursları ( yazılım + network ) aracılığıyla birşeyler kaparsın.
Yalnız ben üniversiteden sonra para kazanmak isterim dersen inşaat mühendisliğini tavsiye ederim.Ayrıca iş sıkıntısını hiç düşünme.Üniversitede clup lere üye ol.Sana yardımcı olacak çok kişi ile tanışırsın.
-
seadog bunu yazdı:
TAbi ki zorunlu değil autocad neredeyse inşaatla hiç alakası olmayan bir program. Ha bilmende fayda var ama bilmesende birşey olmuyor
-----------------------------hocam senin kafan mı güzel yoksa okuduğun bölüm, ilerki mesleğin hakkında gerçekten hiçbişey bilmiyor musun?
@tosun: Hocam sadece özalit çıktı alan adamlarda pafta düzenleyip kağıda basabilirsin:)
-
gkhn759 bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
TAbi ki zorunlu değil autocad neredeyse inşaatla hiç alakası olmayan bir program. Ha bilmende fayda var ama bilmesende birşey olmuyor
-----------------------------hocam senin kafan mı güzel yoksa okuduğun bölüm, ilerki mesleğin hakkında gerçekten hiçbişey bilmiyor musun?
@tosun: Hocam sadece özalit çıktı alan adamlarda pafta düzenleyip kağıda basabilirsin:)
-----------------------------hocam autocad inşaat mühendisliği için nasıl bir hayati öneme sahip söyler misin lütfen? nedir bu autocad bir inşaat mühendis için
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------gkhn759 bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
-----------------------------TAbi ki zorunlu değil autocad neredeyse inşaatla hiç alakası olmayan bir program. Ha bilmende fayda var ama bilmesende birşey olmuyor
-----------------------------hocam autocad inşaat mühendisliği için nasıl bir hayati öneme sahip söyler misin lütfen? nedir bu autocad bir inşaat mühendis için
-----------------------------olmazsa olmaz denilebilir. temel şeyleri bilmek yeterlidir, makine mühendisi gibi her noktasını bilmek gerekmez, ama temel araçlara hakim olunması gerekir. ayrıca inşaat ile ilgili olarak amaca göre program üretilmiştir, sap2000 a.cad den daha önemlidir gözümde (bambaşka işler yaparlar, birisi analiz programı, birisi çizim programı). ama şöyle bir durum var: şantiyede bir statik programına değil de ms project yada primavera gibi bir proje yönetim programına ihtiyaç vardır. büro da çalışacak bir mühendisin primavera kullanması gerekecek bir ortamı yoktur, sap 2000, etabs, safe, idecad, probina sta4cad vs... diye uzayıp giden statik üzerinehak programlara im olması gerekir. güriş de (ankara metrosu), rönesans ta (malatya park avm) staj yaptım, yalova aksa da çalıştım, autocad kullanmamı gerektirecek hiç bir iş olmadı. söylemek istediğim şantiyede bile kullanımı pek nadirdir autocad in.
-
seadog bunu yazdı:
gkhn759 bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
-----------------------------1)Projeci olacaksan konuttan köprüye hesabını nasıl yada hangi programla yaparsan yap çizimini mükemmel şekilde acad ile yapmak zorundasın ki bu acad da üstün-hayati bir önemdedir. İmalatçıya elle çizdiğin karalamaları mı vercen, bir bina bikaç yıl srer.
2) şantiyeci olursan, proğramı hayati şekilde kullanmak zorunda değilsin ama gerektiğinde paftayı yanına alamadığında ekranda bakıp önemli noktaları görüp kontrol edebilmelisin. Elindeki paftayı ki acad çıktıısdır neyin ne olduğunu anlayacak kadr okuyabilmelisin.
Bizim meslekte acad bilmek cv ye yazılmaz, çunku nefes almak gibidir.
Baska soru?
-
verilcek başka cevap yok sanırsam ..