İnşaat Mı Bilgisayar Mı Karasızım?
-
Gündem nerdeyse biz ordayız mantığı işte. Madem ki Türkiye'de sadece en iyi 3 üniversite var, o zaman diğer üniversiteleri adamdan saymayalım mı? Arkadaşım önemli olan senin yeteneğindir. Sen hangi meslekte iyi olabileceğine inanıyorsan onu tercih etmelisin bence. Ayrıca bilgisayar mühendisleri işsiz kalmazlar. O işsiz kalanlar adam akıllı okumazlarsa, kendilerini geliştirmezlerse tabi ki işsiz kalır.
Ayrıca bilgisayar mühendisi olanlar gidip uğraş vermezlerse kimse onların ayağına gelmez. Sen kendini geliştir, bilgisayar mühendisi ol; emin ol işsiz kalırsan ben sana iş veririm. Sadece unutma kardeş kendini geliştirmen şart. Üniversite bir yönlendirme mekanizmasıdır. Sana her bilgiyi veremez....
-
Valira bunu yazdı:
-----------------------------
çok çalış boğaziçine gel ama elektrik-elektroniğe gel,bilgisayar da akar ama elektronikten memnunum ben şu an için.
accayip kasış ömrümü çürütüyo o ayrı ama..
-----------------------------makina akarmı boğaziçinde? gelebileceğimizden değil merak :D
-
tosun bunu yazdı:
iki işi bi arada yapabilme şansın war .. Bilgisayar mühendisliği oku ama autocad bilgin son derece iyi olsun ..
-----------------------------inşaat okuyup programlama da öğrenebilir ^^
-
paranın kölesi olmuşuz aq işe bak. Bilgisayarı cs den ibaret görüyosan git inşaata ama ben kodlama programlamaya tasarıma meraklıyım hayatımı bilgiyardan
kazanmak istiyorum diyorsan git bilgisayara işsiz kalırsanda gel azıma zıç.özetle neyi seviyosan git onu oku.
-
bende inşaat sektöründeyim ama aklımda "keşke bilgisayar bölümünü seçseydim" var.
inşaat sektörü zahmetli yorucu stresli bi meslek. bilgisayara gitmediğim için bilemicem ama bunun kadar zahmetli değildr dye düşünüyorum.
ki bilgisayardan zevk alarak yaparsın işini, ha inşaat mesleği kötü demiyorum tabi onunda güzellikleri var :)
-
sevdiğin işi yap..
okumasanda kazanırsın
-
ya arkadaş ben programcıyım rhinocerostan çok para kazandım web tasarımdan programcılıktan çok para kazandım ancak bunlar benim beyni sömürüyor resmen kafayı yiyicek gibi oluyorum inşaat ta da bir kaç projeyi incelemiştim hoşumöa gitmişti birazda araştırdım. yani şöyle bir durumum var :
yeteneğim : bilgisayar
ilgim : inşaat.
? nasıl olucak arkadaş ya..
-
VisualBoy bunu yazdı:
DarkFall bunu yazdı:
inşaat bilgisayarı döver.
inşaatta iyi para var, bütün zenginler inşaat sektöründen zaten.
bill gates de sıvacı olarak başlamış pimapen işinden parayı götürmüştür zaten. :D
-----------------------------:)
hocam her bilgisayar okuyan gates olmuyor ne yazıkki, ülkemizde genelleme yapacak olursak inşaat sektörü yazılım sektörünü döver...
istisnalar kaideyi bozmaz tabi.
-
Boş ver abi nşşatı Direk Mimarlık'a gir kendim inşşat Teknikeriyim Azçok piyasayı biliyorum.İnşaat ölmedikçe Mimarlıkta ölmez.İnsanlar yok olmadıkça inşaat ölmez.
-
İnşaat mühendisiyim,Yıldız Teknik'ten.Tabii ki Bilgisayar mühendisliğini tercih etmelisin.