İnterrail Hakkında.
-
break bunu yazdı:
-----------------------------Kaç parayla gitmeyi düşünüyorsunuz?
Otel olarak: booking.com, hostelworld.com
Tren ücreti olarak: debahn.com, thalys.com, nshspeed.com bakabilirsiniz.
Amsterdam, Paris bana 400 Euro'ya mal oldu fakat ben interrail olarak pass almadım. Her yere ayrı ayrı ödedim.
-----------------------------abi o zaman tabi pahalıya patlar.. gerçi paris vs gibi dolu hatlar için verilen rezarvasyon ücretide koyuyo adama interrail biletinin üzerine :) :)
gidicek arkadaşlar hangi ülkelerde hangi trenler var, hangilerine interrail biletiyle direk binilebiliyo vs araştırıp gitsinler rota çıkarsınlar.. mesela Almanyada ICE ler yani hızlı trenler interrail biletine dahildi, bildiğim diğer ülkelerde ekstra ücrete tabiiydi.. yataklı tren dediğimiz olay var, 10-20 euro verip yataklı vagonda gidebilirsiniz, böylece gece bindiniz sabaha kadar uyuyarak sonraki şehre gittiniz, sabah kalkıp kahvaltı yapıp gezmeye edevam edebilirsiniz.. italya yı gezicekseniz, Regional denen trenleri kullanın.. interrail biletiniz olduğunda direk emrinize amede.. rezervasyon ücretiymiş şuymuş buymuş yok, direk bin git istediğin yere.. böylece tüm italyayı çok rahat dolaşırsınız interrail bileti dışınd abi ulaşım masraı yapmadan :)
hee bide, gazı interrail günlüklerini okuyup ona göre hesap yaparken o günlüğü yazan insanların masraflara dahil ettiği "metro bileti" ni saymayın.. 2-3-5 euro şehrine göre değişiyor ama zaten metroda takılacaksami sokaklarında yürümeyeceksem niye interrail yapıtorum diye düşünün, metro bileti felan almayın iner inmez şehre.. yürüye yürüye çokr ahat gezilir çoğu şehir :) :) zaten olayıda budur :) -
Headhunterz bunu yazdı:
-----------------------------takipteyim bende düşnüüyorum
edit: ekşide bayaa yazılmış çizilmiş ancak benim öğrenmek istediğim istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz bu yolculuğa yoksa tarihleri var mı ? var ise nerede açıklanıyor.
-----------------------------Belirli bir tarih yok.
İstediğin her an çıkabilirsin. Tren seferlerinin olduğu her vakit yani.
-
İyi gibi 7 Bölge varmış. İçlerinde Fransayı kaplayan bir bölge var mı ?
-
Bulgaristanda oturum izninin yenilenme tarihini geçirdim diye ceza yemiştim 1000tl ye yakın sorun olurmu acaba geçişte:)
Aslında interrail değilde deniz yoluyla turlar daha güzel olur gibi geliyor ya.8-9 günlük turlar pek de pahalı değil yine aynı şekilde 3-4 ülke 7-8 de şehir görülüyor.
En azından kamaran filan olur duşuna girersin adam gibi.
Gerçi interrailin olayı gezmekten çok macera, 3-4 kişilik kafa bir grupla çıkılırsa zevkli olur gibime geliyor.
Neyse bakalım yaza daha var haziran gibi konuyu yeniden canlandırırız. Duruma göre planları yaparız.
-
bende interrail yapmak istiyorum ama şu sıralar paralar suyunu cekti :| takipteyim konuyu.
-
sıkıcı ya ben sevmedim sahsen kimseyede onermiyorum zman para kaybi
zevksiz , muhabbetler cekilmiyor hele millet surekli soruyoya bok varmis gibi o da hic cekilmiyor siktir et derim ben dusnunenlere
-
Ortalama ne kadar tutuyor peki? Daha önce gidenler bu konuda bilgi verebilirmi?
-
8 ülke gezdim 14 günde 550 euro
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------8 ülke gezdim 14 günde 550 euro
-----------------------------
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------8 ülke gezdim 14 günde 550 euro
-----------------------------az değil mi ya nasıl yetti 550 euro, konaklamaya para harcamadın mı?