İos 7 - Bir Devin Sonu
-
SharpShooter bunu yazdı
gene gerizekalılar toplanmış :D
hayatında iphone alacak parası olmayanlar gene konuşuyor.
kullanmayanlar konuşuyor
cehalet kaynıyor
edit: beyaz ekran şarj yer diyen adam da var lan.. ahahaha şaka gibi konu olmuş :D
lütfen ios kullanmayın beyler bok gibi kaka. applerime gerizekalıların girmesini istemiyorum :)
lcd hakkında bişey diyemeceğim ama
crt plazma ve ledlerde farkedebilir
neden
crt lerde ön camda forfor küpleri vardır herkesin bildiği gibi rgb kırmızı yeşil mavi
bu forfor küpçüklerine elektron tabancasından sırayla elektron fırlatılır ve küpçüklerin parlaması sağlanır
ben siyah bir ekran istersem hiç elektron fırlatmam
mavi bir ekran istersen sadece mavi küpçüklere
beyaz bir ekran istersem bütün küpçüklere elektron fırlatmak zorunda kalırım
haliyde beyaz ekran benim için daha fazla enerji harcar
plasma da camda ufak odacıklarvardır
ve bu odacıklarda da uyarıldığında rgb renklerinde ışık yayan gazlar vardır
siyah istesem hiçbir odacığa enerji vermem
mavi istesem sadece mavi odacıklara enerji veririm
beyaz istesem bütün odacıklara enerji veririm
haliyge beyaz gene fazla enerji harcayan renk oldu
ledlerde ise
gene bilindiği üzere rgb renklerinde ledler vardır
siyah renk istesem hiç bir ledi yakmam
mavi renk istersem sadece mavi ledleri yakarım
beyaz renk istesem bütün ledleri yakarım
gen beyaz bizim için fazla enerji harcayan renk oldu
lcd de ise arkaplanda sürekli bir beyaz ışık vardır
ve siyah görmek istersen tüm ışığı perdelemek zorunda kalırsın
mavi görmek istersen kırmızı ve yeşili kapatmak zorunda kalırsın
beyaz göstermek istesen
hiç birini kapatmazsın
lcd de olay tersine dönüyor
böyle işte
-
Ya beyler milyar dolarlik arge lere lise fiZik bilgisiyle elestirenler var. apple gerizekali tamamini kendi urettigi cihazij pil olmrunu azalticak :D komiklesmeyin cahilliginizi vurmayin disa. Hala israr edem varsa akla fikre davet ediyorium
-
SharpShooter bunu yazdı
Ya beyler milyar dolarlik arge lere lise fiZik bilgisiyle elestirenler var. apple gerizekali tamamini kendi urettigi cihazij pil olmrunu azalticak :D komiklesmeyin cahilliginizi vurmayin disa. Hala israr edem varsa akla fikre davet ediyorium
plastik kaynaştırması içten imkansızdı. Apple twin shot adı verilen bir şeye baş vurdu.
Plastiği şeffaflaştırmak imkansızdı, Apple Çin'e gitti, oraya buraya gitti ve şeker fabrikalarıyla görüşüp nasıl çatlamadan renk vereceğinin araştırmasını yaptı.
AR-GE konusunda gooogle ve microsofttan, nokia ve samsungdan çok daha ötededir. iPod, iPhone, iPad zaten bunun göstergesidir.
---
bu herifler hala kalkıp yok, imkansız ; höh diyor. Neye göre ??? E daha önce okudukları imkansız demiş.
---
Bizim milletin yeni birşeyle karşılaştığında ilk tepkisi ;
- yoh amuğa koyim bune ?
- çok saçma olmuş
- kötü ya baksana
- şöyle yapsalar iyi olmuş
- aslında iyi gibi ama şunlar bozuş
- iyi duruyor ya
- süper abi daha neŞarkılardan, ünlülere bir çok örnek verilebilir. Hatırlasınlar ; bir şarkı vardır kıl olurlar ama sonra şarkıyı dinlemeden yapamazlar.
Aynı mantık burada da çalışıyor. OLMAMIŞ !!!
Yahu tamam zevkine hitap etmeyebilir. Kimse birşey demiyor. Fakat iOs 6 üzerine bu ikonların giydirildiği fotoğraf verirsen bende olmamış derim. Sonra Apple'ın iOs 7 resmini görünce olmuş dedim.
İkisi arasındaki üst barın çizgisi, ton farkı, altta duran gri (MacOS'taki dock menu), arka planı vs.. göremeyecek ve dikkat edemeyecek kadar körse olmamış der. Normal.
Böyle ufak ayrıntılara dikkat eden adam ; zaten o sikik plastik telefonlarda rahat edemez. Adamlar iPhone 4 kasasını cam yaptı hocam cam. Kalkıp ne dediler ? Düştüğünde kırılıyormuş YOK AQ KIRILMASIN.
Bunlar ne anlar ar-ge'den ??? AR-GE'den tek anladıkları iPhone'u alıp gözlük haline getiren google mantığıdır. iOs öncesi sikik olan sonra düzelen android'dir. KAPKARANLIK windows phone'dur.
Açın Steve Jobs'un biyografisini bi objektif halde okuyun diyorum. Detaylara nasıl dikkat ediyorlar görün diyorum. Apple'ın sunumlarını bi izleyin diyorum. Her keynote 'unu izledim. Adım adım iOs'un ve Apple'ın nasıl geliştiğini biliyorum.
---
FAKAT YOOKKK aynı hamam aynı tas. Adam kitlenmiş ikona. İkon olmamış. Kardeşim ikon ve UI farklı değerlendirilemez. Kalkıp iOs 6 arayüzünde iOs 7 ikonu görünce şapşallaştın. iOs 7 arayüzündse görünce de "aynı işte" diyorsun. Garip.
iOs 7'nin iOs 6'dan daha kolay, daha işe yarar olduğunu görmekten acizler. Neden ? İkon olmamış diyor adam. İlginç.
Siz alın telefonlarınızı çarpıştıra çarpıştıra dosya yollamaya devam edin. Kimse sizi iOs ve iPhone için zorlamıyor. hoşunuza gitmiyorsa kullanmayın.
--
Fakat uyarayım ; Apple'ın arkasındaki AR-GE gücünü küçümseme aptallığınada düşmeyin !!! KEndi aptallığınızı ve bilgisizliğinizi göstermekten öteye gitmez.
-
SharpShooter bunu yazdı
kullanmayanlar konuşuyor
cehalet kaynıyor
edit: beyaz ekran şarj yer diyen adam da var lan.. ahahaha şaka gibi konu olmuş :D
lütfen ios kullanmayın beyler bok gibi kaka. applerime gerizekalıların girmesini istemiyorum :)
Hocam karışmayım karışmayım dedim de senin mesajı gördüğüm anda patladım. Sen kimsin ki millete gerizekalı diyorsun ?
2.si "Hayatında iphone alacak parası olmayanlar gene konuşuyor" Demişsin nerden biliyorsun parası olmadığını ya da gerçekten adamın parası yok alamaz bunu yazman bile hata.Ama birde şu yönden düşün SharpShooter İphone "PARA" karşılığı alınan birşey ve senin yaptığın app larda "PARA" birşekilde alınır Sahip olunur ama kişilik satılmayan bir kavramdır ve sen buna hiç sahip olamayacaksın.Bizim iphone alacak kadar paramız yok konuşuyoruz senin cebinde iphone var ama rehbere karaktersiz olarak kaydedileceksin ;)
Gerekirse ban yemeye hazırım , mod lar sövsün üyeler ban yesin yeter ki bunun gibiler hakaret edemesin.
-
sadece bir ekran türünde siyah rengini vermek için o rengi vereceği pikselleri aydınlatmıyordu diye biliyorum diğer ekranlarda ise siyaha çok yakın bir renk aydınlatmasıyla siyah renginin veriliyor (yani aslında siyah değil) , tabi ne kadar doğru bilemem ...
apple da diğer ekranlar kategorisindense siyah,beyaz olayı onun için fark etmez ama apple'ın renkleri doğal renklerdir diye tahmin ediyorum farklı bir şeyi var muhtemelen. nasıl fark etmiyor renk olayı apple'da biri açıklayabilir mi?
ios7'ye gelince genel görünüm güzel ama ikonlar ve renkleri çok sırıtıyor değiştirilebilir olursa temalar apple da o zaman kullanıcının daha fazla hoşuna gidecektir... ama çoğu insandaki "pahalı, popüler, moda marka" anlayışı nedeniyle insanlar varını yoğunu verip apple alacaklardır bu durum apple piyasanın en kötü telefonunu bile yapsa böyledir
-
SharpShooter kuzenim yazmış de bence yoksa hakaretinin hiç bir mantıklı yanı yok.
-
TbT'de çok gördüm zengin-fakir muhabbetini o yüzden hiç garip gelmedi.
-
SharpShooter bunu yazdı
kullanmayanlar konuşuyor
cehalet kaynıyor
"gene gerizekalılar toplanmış :D
hayatında iphone alacak parası olmayanlar gene konuşuyor."
Ayıp...
-
SharpShooter bunu yazdı
kullanmayanlar konuşuyor
cehalet kaynıyor
O parası olmayan müriler toplaşıp 7 kişi sana girsinler emi.. Mına kodumun görgüsüzü..
-
#direntbt