İphone 6S Mi Samsung S7 Edge Mi ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
konu açılmışken bana da 1000TL(+/-20%) bandında telefon önerir misiniz? LG G4 düşündüm ama forumda bazı konularda çok yerin dibine gömmüşler.
Dun aksam g4 kurcaladim benimde niyetim vardi fena degil hocam ele iyi oturuyor ama yan taraflari hafif dusme yada surtmede cabuk soyuluyor iphonenun 5 serisi gibi. Bende g2 var su an kisaca g4 illa 'elimdekini satayim g4 alayim' dedirtmedi.
-
Kamera konusundan bahsetmis muridler. Cidden kamerada samsung iphonu donunda salliyor.incelemelere gir bak.
Ben sana s7 edgin artilarini yazim,
Su gecirmez, edge ekran cidden cok klas duruyor, kamera en iyi kamera diyebilirim(en iyi diyafram acikligi ve fokus s7 ve s7 edgede var), genisletilebilir hafiza karti 200gb ye kadar, edge ekraninin verdigi ozellikler var, oyun kaydetme ozelligi var, kandaki oksijen miktarini, kalp ritmini olcmek icin sensor var.otg ozelligi ile telefonunu usb ile yapabildigin herseyi yapabiliyorsun.mesela fare,klavye hard disk takabiliyorsun telefonuna.mesela yolculuktasin hdd de film var tak telefona kullan.otg ile kendi telefonundan baska telefonu sarj edebiliyorsun. Bunlar artilari
Iphoneda ne var bilmiorum cunku apple kullanici dostu bir firma degil.mesela adamlar 8mp kamera koyuyor seneye 12 mp koyuyor. Halbu ki 8mp kamera varken butun telefonlar 12 mp kamera ile satilio. Mantik su, bu sene bu satsin seneye 12 yapar bi daha satarim.ilk iphonelardan hatirlayin 200tl lik telefon bile video cekerken ilk iphoneda video cekme ozelligi yoktu.2 yi cikardilar ne eklediniz, video cekme ozelligi ekledik.wooww sanki yeni bisi... Bole yamukluklari var. Ha birde apple urunleri her zaman gereginden fazla pahalidir. 10 tl bi otg kablosu appleda 100 liradir. Apple her sene islemciyi gelisir daha buyuk ram koy biraz daha iyi kamera koy sat mantiginda. Diger telefonlarda da bu var fakat yenilikci degil apple. Edge ekrani su gecirmez olmasi gibi seyler yok. Ayrica ekrana bastirinca islem yapan ilk firma apple degil Huaweidir. Iphone 7 icinde cift kamera olacak diyorlar huawei p9 gibi
Gelelim s7 edgein eksilerine, edge ekran tutmasi biraz daha farkli.bazen tutarken ellerinle ekrana yanlardan dokunabiliyirsun tabi kilif kullanmiyorsan.kilif varsa bi sorunun olmaz. Yine kilif yoksa telefon cok kaygan.elinden kayar gider.arka taraf gorilla glass yani cam arkasi.goruntu bakimindan on numara telefon ama kilif yoksa dusurdugunde cam catlayabilir. 16 gundur s7 edge kullaniorum benim vorduklerim bunlar.
Tabi daha eksileri artilari vardir fakat ilk bakista bana bunlar carpti. Telefonda kasma donma vs hicbisi olmadi.cok stabil cok hizli.
Gelelim son elestiriye. Buradaki arkadaslar android kasiyor vs diye yazmislar.simdi sole bisi var 500 tl lik telefonda var 3bin tl lik telefonda var.500 tl ye alirsan o telefon kasar aga.iphone butun telefonlari 2500 lira bandinda.ayni paraya git android al farki o zmn gor. Sunu es gecmeyecem ios daha hafif bir sistem fakat sana ozellik sunmuyor. Mesela androidte oyle bir multi tasking varki bir ekranda youtube,chrome instagram messenger acip hepsini idare edebiliyorsun.mesela benim en sevdigim olay, youtubedan muzik dinlerken chromedan webde gezinmek.bunu iphone da yapamazsin cunku multi tasking yok.bi ara niyetlendiler fakat getirmediler nedense.
Aklima gelmisken s7 edgin bataryasi bana 2 gun cok rahat gidiyor hatta 2.gunun aksamina %35 sarji kalio oyun fln ole bitiriyorum.bataryasi cidden cok iyi.ama bataryasi cikartilabilir degil.
Telefondan yazdim, harf hatalari olabilir kusura bakmayin, eyollamam bu kadar
Edit: hizli sarj ozelligide var yarim saatte %60 sarja ulasiyorsun, s7edge in hoperlor kalitesi o kadar iyi degil.su gecirmez olsum diye hoperlor onune film gibi bisk koymuslar sesi bogmus biraz.birde telefonda parmak izi cok cikiyor.ekranda ve arka tarafta glass oldugu icin
-
@Ekerci;
Konuyla alakasız olarak YouTube açıkken Chrome 'u nasıl kullanıyorsun? YouTube kapanıyor bende.
-
SkynetX bunu yazdı
@Ekerci;
Konuyla alakasız olarak YouTube açıkken Chrome 'u nasıl kullanıyorsun? YouTube kapanıyor bende.
3 tane yolu var ben en kolayini yazim, ilk chrome ac sonra home tusu ile ana sayfadan youtubu ac, daha sonra home tusunun solundaki tusa bas ordan chrome tabina basili tut sonra asaya yada yukariya surukle birak.ortayada birakabilirsin
-
@Ekerci hocam bu düşünce bana ait.. IOS da kullandım Galaxy S6 edge de S7 Ye bakamadım. fakat Galaxy S6 edge pek de iyi görünmüyor. benim Android'e olan nefretimden dolayı olabilir ama yavaş gibi geldi. ve şuan ben Android ve IOS kıyaslıyorum telefonu değil. Ama benim bildiğim kadarı ile Apple kameraları başka bir firmadan alınıyor ve çoğu android telefondan iyi. şuan ne durumda bilmiyorum özelliklerine de o kadar net bakmadım. fakat çoğu zaman Apple ürünü 1 adım önde oluyor kamera da. Şarj konusunda IOS belki geride kalabilir.
@Ziraatci hocam , Şimdi afedersin de bunun mühendislikle ne alakası var ? IOS kullandınız mı ? Rahatlığı ve basitliği ile android den bir hayli daha iyi ..... Sen Gidip de telefonun orasını burasını kurcalamayacaksan. IOS iyidir. sadece hoş güzel. her zaman. Çok sade abi kurduğun uygulamalar kısıtlı. Attığın dosyasına kadar . Android gibi değil. Android de telefonu HDD gibi kullan anasını satayım at içine herşeyi . IOS da yiyor mu ? Ben IOS 'u sevdiğimi söyledim . Mühendislikle alakalı bi durum olduğunu düşünmüyorum sadece görüş olsa gerek ;) Konuları başka tarafa çekmeye gerek yok.
-
nurulmac11 bunu yazdı
konu açılmışken bana da 1000TL(+/-20%) bandında telefon önerir misiniz? LG G4 düşündüm ama forumda bazı konularda çok yerin dibine gömmüşler.
Hocam her marka herkesi memnun edemiyor malesef.Ben Asus Zenfone 2 kullanıyorum 16 gb ilk çıktıgında aldım halen canavar gibi.Hiç kaastığını bilmem.4 gb ram 13 mp kamera vs.Beni şarj hariç hiç yolda bıraktığını bilmem..Düşünürsen araştır derim
-
1000 1500 arası HTC One m8 öneririrm
-
SkynetX bunu yazdı
@Ekerci;
Wiper kullan hocam.Programı indiriyorsun açınca orada video arama kısmı var.Ordan aratınca direk youtube den çalıyor onu aşağı at kafana göre takull
-
SkynetX bunu yazdı
@Ekerci;
Wiper kullan hocam.Programı indiriyorsun açınca orada video arama kısmı var.Ordan aratınca direk youtube den çalıyor onu aşağı at kafana göre takull
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@Ekerci hocam bu düşünce bana ait.. IOS da kullandım Galaxy S6 edge de S7 Ye bakamadım. fakat Galaxy S6 edge pek de iyi görünmüyor. benim Android'e olan nefretimden dolayı olabilir ama yavaş gibi geldi. ve şuan ben Android ve IOS kıyaslıyorum telefonu değil. Ama benim bildiğim kadarı ile Apple kameraları başka bir firmadan alınıyor ve çoğu android telefondan iyi. şuan ne durumda bilmiyorum özelliklerine de o kadar net bakmadım. fakat çoğu zaman Apple ürünü 1 adım önde oluyor kamera da. Şarj konusunda IOS belki geride kalabilir.
@Ziraatci hocam , Şimdi afedersin de bunun mühendislikle ne alakası var ? IOS kullandınız mı ? Rahatlığı ve basitliği ile android den bir hayli daha iyi ..... Sen Gidip de telefonun orasını burasını kurcalamayacaksan. IOS iyidir. sadece hoş güzel. her zaman. Çok sade abi kurduğun uygulamalar kısıtlı. Attığın dosyasına kadar . Android gibi değil. Android de telefonu HDD gibi kullan anasını satayım at içine herşeyi . IOS da yiyor mu ? Ben IOS 'u sevdiğimi söyledim . Mühendislikle alakalı bi durum olduğunu düşünmüyorum sadece görüş olsa gerek ;) Konuları başka tarafa çekmeye gerek yok.
ya sorun orda nefret etmeyeceksin mühendis olacaksan :) bütün teknolojlere açık olacaksın apple senin mi ? bu fanboyluk ne böyle :)