İphone 6S Mi Samsung S7 Edge Mi ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@Ekerci hocam bu düşünce bana ait.. IOS da kullandım Galaxy S6 edge de S7 Ye bakamadım. fakat Galaxy S6 edge pek de iyi görünmüyor. benim Android'e olan nefretimden dolayı olabilir ama yavaş gibi geldi. ve şuan ben Android ve IOS kıyaslıyorum telefonu değil. Ama benim bildiğim kadarı ile Apple kameraları başka bir firmadan alınıyor ve çoğu android telefondan iyi. şuan ne durumda bilmiyorum özelliklerine de o kadar net bakmadım. fakat çoğu zaman Apple ürünü 1 adım önde oluyor kamera da. Şarj konusunda IOS belki geride kalabilir.
@Ziraatci hocam , Şimdi afedersin de bunun mühendislikle ne alakası var ? IOS kullandınız mı ? Rahatlığı ve basitliği ile android den bir hayli daha iyi ..... Sen Gidip de telefonun orasını burasını kurcalamayacaksan. IOS iyidir. sadece hoş güzel. her zaman. Çok sade abi kurduğun uygulamalar kısıtlı. Attığın dosyasına kadar . Android gibi değil. Android de telefonu HDD gibi kullan anasını satayım at içine herşeyi . IOS da yiyor mu ? Ben IOS 'u sevdiğimi söyledim . Mühendislikle alakalı bi durum olduğunu düşünmüyorum sadece görüş olsa gerek ;) Konuları başka tarafa çekmeye gerek yok.
https://www.youtube.com/watch?v=kL9JoBqI6IE
böle bi ton video var hocam.low light'ta s7 şu an için en iyisi.iphone 7 nası olur bilmiorum.tabiki daha geç geleceği için biraz üstüne koyabilirler
-
Bir çok android telefonu kullandım , en iyiler en kötüler vs. Kendim ip6 çıktıgından beri ip6 kullanıyorum şimdi taraftız olarak aradaki farkları tek tek yazmam gerekiyor ve yazacağım.
Öncelikle ios tarafının + ve - lerini yazalım ( - den başlayacağım herkez kullandıgı ürünü övdüğü için )
-Apple cihazların dosya sistemi olmaması en büyük eksi ancak phone drive gibi programlar ile bunu aşmak mümkün iphone dan jb siz mp3 indirip paylaşabiliyorum yani.
-Apple cihazların çeşidinin az olması sizdeki cihazın herkezde olması anlamına geliyor şirkette 40 kişide iphone var 1 kişide HTC var fakat bu tek olmak isteyen için bir + sadece
- Şarj ve bağlantı için lightning kablonun zorunlu olması her yerde kablo bulma sorunu yaşamanız fakat tam terside olabilir 5 arkadaşım ve kız arkadaşımda da iphone var yani hepimizde aynı kablo var
- Donanımsal olarak iphonelların her zaman android e göre düşük olacak olması
bana göre en bariz eksi bunlar şimdi artılara geçelim
+ bugun hala 4s e bile rahatlıklıa kılıf bulunabilirken android cihazlarad daha geçen seneye ait örnek bi htc m9 m8 veya samsung s5 s4 vs aksesuar kılıf bulma sıkıntısı çünki üstte yazdıgım apple cihazların az modelli olması 2 sene aynı kasayı kullanması size sınırsız aksesuar seçeneğ ile geri dönüyor + olarak aynı kasayı 2 sene kullanması sayesinde 6 ay sonra telefonununz eskimiş gibi hissetmiyor tam tersi daha iyi hissediyorsunuz
+ düşük donanımına rağmen hem yıllarca sürecek ve sizi bekletmeyen daha cihaz çıkmadan gelen sürüm güncellemesi var herkeze aynı anda geliyor tüm cihazlarınız aynı anda güncelleniyor
+ düşük donanıma rağmn kasma etme vb. bişi yok , bugun bi note 5 de s7 de bile kasma varsa hala ekosistem hala oturmamış demektir
+ neredeyse bir kaç uygulama hariç tüm uygulamalar apple cihazlarda daha iyi daha akıcı çalışır ve daha önce gelir burada uygulama üreticileri suçlamamak lazım uygulama yazan için fakfakir değilse apple a yazmak hem daha kolay hem daha kolaydır.
+ virüsmü girdi acaba derdiniz olmaz, telefonum kayboldu derdi olmaz çalınsa bile çalan kişi kullanamayacağı için kitli bir iphpne u çalmaz , navigasyon programı derdiniz olmaz apple haritalar yol tarifi konusunda mükemmel
+ kullanım kolaylıgı , evet bir launcher kuramıyorsunuz jbsiz ama ihtiyacınız da yok telefonun arayüzü okadar kolay ve herşey elinizin altındaki android gibi menü içinde 10 tane menü yok gerekte yok.
+ android gibi gereksiz önyüklü uygulamalar ile gelmez.
+ rehberiniz 300 kişi ise 300 kişidir , android gibi bi anda 1000 kişiye çıkıp yanlışlıkla silinmez
+ telefon gerçek anlamda değer kaybetmez ve eskimez.
+ gerçek anlamda stabil
+ temizlik uygulaması diye bişi yoktur hayatınızda.
Android cihazlar için + lar
+ Her zaman daha yüksek donanıma sahipsiniz kamera vb.
+ İşletim sistemine her istediğinizi yapabilirsiniz rom yükle launcher yükle mesajlaşma uygulamasını sevmedn mi ? sil başkasını yükle
+ daha fazla ücretsiz uygulama ve alternatifine sahipsiniz
+ rom atmadan ücretl uygulamaları apk ile telefona yükleyebilirsiniz.
+ başkaları ile daha kolay dosya paylaşımı yapabilirsiniz
+ telefona indireceğiniz veya indirdiğiniz dosyaları daha kolay senkronize eder program olmadan da bilgisayara aktarabilirsiniz.
+ daha iyi ekran paneli samsung cihazlar amoled ekran teknolojisini kullanarak ilk yıllar daha canlı panele sahipler ancak sonradan soluyor.
şimid gelelim android in - yanlarına
- En pahalı telefonu alsanız bile telefon en fazla 1 yıl kral , sonra ise eskimiş ve yavaşlamış olacak
- artan telefon fiyatları yüzünden artık senin telefonunda en az apple kadar pahalı yani alırken kârda değilsin.
- dosya sistemi ve uygulama marketi politikaları yüzünden telefon aşırı yavaşlama ve virüs girme eğilimindedir , sonra sıfırlarsın herşeyin silinir.
- telefon cıktıktan sonra 1 sene sona aksesuar ararken sıkıntı yaşarsın satın aldıgın aksesuarlar sadece 1 modelde çalisir seneye bir üst modelini aldıgında elinde patlar. örnek bir 200 tl lik su gerçiemez iphone 6 kılıfı seneye 6s de de çalisir
- telefonu alırken verdiğin para ne olursa olsun satarken çok büyük zarar etmiş olursun
- uygulamalar her zaman ios a göre daha yavaş çalisir
- telefon nexus degilse güncelleme için hep beklemek zorunda kalırsın.
vsvs.
Şimdi sonuç olarak herşey senin kişiliğin ile alakalı 2 yıl rom launcher vs vs uğraştıktan sonra anladım ki bunlar benim özgürlüğüm değil cihaz düzgün çalismadigi için ben bi çıkış yolu arıyormuşum makıne zaten adam gibi çalissa ne rom armaya ne önyüklü uygulamaları silmeye nede aletin işletim sistmiyle uğraşamya zaten gerek kalmayacak işte alete harcadıgım bu gereksiz uğraşları ios da yaşamıyorsun çünki ihtiyacı yok.
Makınanın bana verdiği tepki önemli 2 milyar verdikten sonra hala mesajlara galeriye girerken tarayıcıya girerken makına beni bekletecekse gerek yok kalsın ben istediğimde istediğim işi yapan makına istiyorum.
NOT ÖZETİN ÖZETİ : ANdroid bir cihaz alacaksanız almanız gereken tek cihaz NEXUS serisidir , geri kalanı her zaman size sıkıntı çıkartacaktır , ve android cihaz alırken verdiğiniz paraya deymeyeceğini cihazın aşırı değer kaybedeceğini kabullenmeniz gerekir , Apple cihaz alacaksanız da her dosya formatını indiremeyeceğinizi paylaşayamayacağınızı ve kamera olarak samsungların çekim kalitesi yönünden gerisinde olacağınızı kabul etmelisiniz. Daha uzun ömürlü , kasmayan sizi yormayan bir cihaz için iPhone. Kurcalamak için Android.
-
@Ekerci Hocam Performans bakımından mı karşılaştırmamız gerekiyor yoksa Ekstralar mı ?
@Ziraatci hocam 3 yıldır Android kullanıcısıyım hala Apple ürünüm olmadı fan'ı falan değilim . Ben telefonları elime aldığımda hep IOS'a daha yakın gelmişimdir.
-
Telefon alırken neye ne kadar ihitiyacınız olduğuna bakmak daha iyi, en son çıkan telefonu kullananların bir çoğu sosyal medya whatsapp dışında pek bir şeyini kullanmıyor sizde sadece bunları kullanacaksanız fazla para vermeye gerek yok. yok nabız olcer varmış yok o varmış bu varmış benim işime yaramaz bunlar bana alo diyebileceğim, mail,whatsapp, ebook reader, ufak tefek uygulamalar, ve lazım olduğunda can sıkıntısında kendi yazdığım uygulamaları çalıştırıp test edebileceğim bir telefon lazımdı general mobile android one aldım işimi fazlasıyla görüyor hem fiyat uygun hemde iş görüyor.
Not: eskiden cep telefonumu vardı :) -
Hocam S7 Edge candır, gerisi heyecandır
-
masteryoda bunu yazdı
Telefon alırken neye ne kadar ihitiyacınız olduğuna bakmak daha iyi, en son çıkan telefonu kullananların bir çoğu sosyal medya whatsapp dışında pek bir şeyini kullanmıyor sizde sadece bunları kullanacaksanız fazla para vermeye gerek yok. yok nabız olcer varmış yok o varmış bu varmış benim işime yaramaz bunlar bana alo diyebileceğim, mail,whatsapp, ebook reader, ufak tefek uygulamalar, ve lazım olduğunda can sıkıntısında kendi yazdığım uygulamaları çalıştırıp test edebileceğim bir telefon lazımdı general mobile android one aldım işimi fazlasıyla görüyor hem fiyat uygun hemde iş görüyor.
Not: eskiden cep telefonumu vardı :)artık cep telefonu değil cep bilgisayarı bunlar
faturanı burdan ödersin
paranı burdan yollarsın
havaleni burdan yaparsın
videoları haberleri burdan okur izlersin
yakında bilgisayar kalmayacak hepsi cebe girdi zaten sen hala cep telefonumu vardı dion ? eskiden doktor da yoktu insanlar 35 40 yasında ölürdü
-
Birde yıl olmuş 2016'nın yarısı artık su geçirmez telefonları tercih edin. Yağmur altında rahat rahat telefon kullanın.
Mesela geçen benim yeğen babasının S7'yi alıp banyodaki leğende gemicilik oynamış bayağı. Çocuk kayboldu nerede falan baktım telefon amiral battı olmuş. Yarım saat falan kovanın dibinde kaldı çıkardık taş gibi bir şeyi yok.
-
mkyb bunu yazdı
Birde yıl olmuş 2016'nın yarısı artık su geçirmez telefonları tercih edin. Yağmur altında rahat rahat telefon kullanın.
Mesela geçen benim yeğen babasının S7'yi alıp banyodaki leğende gemicilik oynamış bayağı. Çocuk kayboldu nerede falan baktım telefon amiral battı olmuş. Yarım saat falan kovanın dibinde kaldı çıkardık taş gibi bir şeyi yok.
su geçirmez hiç bir telefonun su geçirmeyeceğine air bir garanti yok , yaz ayarlarında son 2 sene sony tarafında o kadar çok sorun yaşadıkki bize bu telefonları su geçirmez diye sattınız havuzda su aldı bunu değiştireceksiniz diye, adamkarın kendisi bogazda su altı reklamı yaptıgı için tanıtım da böyle oldugundan adama da anlatamıyorsunuz sadece dayanıklı garantisi yok bunun diye.
Ayrıyietten illaki suya girmek istiyorsanız ben ip + life prof ile çok güzel su altı videoları çektim hiç bir sıkıntı yaşamadım ancak hiç bir telefon veya kılıf su geçirmezlik garantisi sunmaz bilin.
o cocuk 1 defa oynar 2 defa oynar 3. de içine sabun kaçar atarsın 3800 e yenisini alirsin telefonun ders olur
su geçirmezlik özelliği önlem için suya denize sok diye değil aslında
-
PanxeR bunu yazdımasteryoda bunu yazdı
Not: eskiden cep telefonumu vardı :)artık cep telefonu değil cep bilgisayarı bunlar
faturanı burdan ödersin
paranı burdan yollarsın
havaleni burdan yaparsın
videoları haberleri burdan okur izlersin
yakında bilgisayar kalmayacak hepsi cebe girdi zaten sen hala cep telefonumu vardı dion ? eskiden doktor da yoktu insanlar 35 40 yasında ölürdü
Bu söylediklerini 700-1000 tl arası telefonlarda yapıyor demek istediğim ihtiyac bu kadarken bu en yeni en iyi yarışı neden adamlar artık bir üst modelde 12 mp kamera yerine 13 mp kamera koyunca dahi millet yarışa giriyor almak için eskiden cep telefonumu vardı demekten kastım neye ne kadar ihtiycamız var bunu iyi anlamış olmak zaten tüketmekten başka birşey yapmıyoruz bari onu ihtiyaca uygun yapalım.
-
@panxer nexus olarak ne önerirsin?