İphone 6S Mi Samsung S7 Edge Mi ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam saçmalamayın Ben Android kullanıcısı olarak
IOS affetmez diyorum
Galaxy S7 == Iphone 5c
hahahah işte aradığım karşılaştırma. samsung bunu hakediyor
-
PanxeR bunu yazdı
Android cihazlar için + lar
+ Her zaman daha yüksek donanıma sahipsiniz kamera vb.
+ İşletim sistemine her istediğinizi yapabilirsiniz rom yükle launcher yükle mesajlaşma uygulamasını sevmedn mi ? sil başkasını yükle
+ daha fazla ücretsiz uygulama ve alternatifine sahipsiniz
+ rom atmadan ücretl uygulamaları apk ile telefona yükleyebilirsiniz.
+ başkaları ile daha kolay dosya paylaşımı yapabilirsiniz
+ telefona indireceğiniz veya indirdiğiniz dosyaları daha kolay senkronize eder program olmadan da bilgisayara aktarabilirsiniz.
+ daha iyi ekran paneli samsung cihazlar amoled ekran teknolojisini kullanarak ilk yıllar daha canlı panele sahipler ancak sonradan soluyor.
şimid gelelim android in - yanlarına
- En pahalı telefonu alsanız bile telefon en fazla 1 yıl kral , sonra ise eskimiş ve yavaşlamış olacak
- artan telefon fiyatları yüzünden artık senin telefonunda en az apple kadar pahalı yani alırken kârda değilsin.
- dosya sistemi ve uygulama marketi politikaları yüzünden telefon aşırı yavaşlama ve virüs girme eğilimindedir , sonra sıfırlarsın herşeyin silinir.
- telefon cıktıktan sonra 1 sene sona aksesuar ararken sıkıntı yaşarsın satın aldıgın aksesuarlar sadece 1 modelde çalisir seneye bir üst modelini aldıgında elinde patlar. örnek bir 200 tl lik su gerçiemez iphone 6 kılıfı seneye 6s de de çalisir
- telefonu alırken verdiğin para ne olursa olsun satarken çok büyük zarar etmiş olursun
- uygulamalar her zaman ios a göre daha yavaş çalisir
- telefon nexus degilse güncelleme için hep beklemek zorunda kalırsın.
vsvs.
Hocam bir iki şey söylemek isterim ama bunu herhangi bir tarafın fanboyluğunu yapmak için söylemiyorum. Herkes ihtiyacını bilsin ona göre ne kullanıyorsa kullansın.Ki aşağıda kişisel gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Özellikle Android tabletler ile baya haşır neşir oldum. Şimdi de bizzat abimde 6s var. Bir haftadır orasını burasına bakıyorum. Android 'te daha önce kullandığım uygulamaların iOS sürümünü indirip inceliyorum. Yani az çok tecrübem var her iki sistem ile de.
+ Android tarafında donanım olarak üstün olacak tek bir donanım var: Kamera: Yok Android telefonda 25 GB RAM varmış. Ben aynı uygulamayı 2GB RAM li 6s de çalıştırabiliyor muyum? Evet. O zaman fazladan RAM 'e, sırf Android sistemini çalıştırabilsin diye koyulan o kadar RAM e neden para vereyim?
Bir kaç seneye sırf artan RAM ihtiyacından dolayı Android telefonların daha pahalı olacağını düşündüğüm bir teorim var. :)
+ Bu 2.seçenek ancak GEEK 'ler için geçerli. Adam telefonun orasını burasını kurcalamaktan zevk alıyor, ben ise her an emrime amade bir telefon almayı istiyorum. Rehbere bastım mı girecek. Çok güzel bir an yakaladım, kamera ile hemen o anı çekebileceğim.
Zaten önemli olan son kullanıcıdır.. Herkes ROM atmayı bilmez ve bilmesi de gerekmiyor. Zaten meraklısına iPhone 'da versen iOS silip başka şey yükler.
Ubuntu, Manjaro gibi Linux dağıtımı kullanan kişiler çekirdek mi yazıyor yeni bir dağıtım mı yapıyor?
Şu ROM atılabiliyor argümanını sunmaktan vazgeçmek gerek bence.
+ Android tarafında uygulamalar çok ama çöp. Önemli uygulamalar (sosyal medya, bankacılık falan filan) her iki sistemde de var.
Ayrıca Andorid uygulamaları çok çirkin. Aynı uygulamanın her iki sistemdeki versiyonuna bakın. Android uygulamalarında Çin malı hissi var.
+ Kul hakkı neticede. Elimden geldiğince korsan uygulama kullanmıyorum. Bu maddeyi es geçelim.
+ Uzun zamandır Bluetooth kullanan birilerini görmedim ben. Millet Dropbox gibi servisleri kullanıyor. Bir şey lazım olacaksa eskisi kimseden istemiyor. Doğrudan internetten indiriyor. Çünkü kafe, üniversite, orada burada Wifi ağları mevcut.
iOS kapalı kapalı diyenler Android için sıfırdan Kernel mi yazıyorlar? Altı üstü paralı uygulamanın apk sını indirip yüklüyorlar. Olay bu.
Gizlilik konusunda, Android telefonların %99,999 unda Google servisleri var mı? Var. Bunları kullanmak zorunda mısın? En başta Play Store 'u kullanmak zorundasın. Heh, demek ki Android güvenli falan değil.
SkynetX tarafından 01/May/16 14:48 tarihinde düzenlenmiştir -
iki telefonu da kullanmadım ama şubattan beridir note 5 kullanıyorum ve telefonu aldığıma o kadar memnunum ki kesinlikle tavsiye ederim.
-
SkynetX bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Hocam bir iki şey söylemek isterim ama bunu herhangi bir tarafın fanboyluğunu yapmak için söylemiyorum. Herkes ihtiyacını bilsin ona göre ne kullanıyorsa kullansın.Ki aşağıda kişisel gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Özellikle Android tabletler ile baya haşır neşir oldum. Şimdi de bizzat abimde 6s var. Bir haftadır orasını burasına bakıyorum. Android 'te daha önce kullandığım uygulamaların iOS sürümünü indirip inceliyorum. Yani az çok tecrübem var her iki sistem ile de.
+ Android tarafında donanım olarak üstün olacak tek bir donanım var: Kamera: Yok Android telefonda 25 GB RAM varmış. Ben aynı uygulamayı 2GB RAM li 6s de çalıştırabiliyor muyum? Evet. O zaman fazladan RAM 'e, sırf Android sistemini çalıştırabilsin diye koyulan o kadar RAM e neden para vereyim?
Bir kaç seneye sırf artan RAM ihtiyacından dolayı Android telefonların daha pahalı olacağını düşündüğüm bir teorim var. :)
+ Bu 2.seçenek ancak GEEK 'ler için geçerli. Adam telefonun orasını burasını kurcalamaktan zevk alıyor, ben ise her an emrime amade bir telefon almayı istiyorum. Rehbere bastım mı girecek. Çok güzel bir an yakaladım, kamera ile hemen o anı çekebileceğim.
Zaten önemli olan son kullanıcıdır.. Herkes ROM atmayı bilmez ve bilmesi de gerekmiyor. Zaten meraklısına iPhone 'da versen iOS silip başka şey yükler.
Ubuntu, Manjaro gibi Linux dağıtımı kullanan kişiler çekirdek mi yazıyor yeni bir dağıtım mı yapıyor?
Şu ROM atılabiliyor argümanını sunmaktan vazgeçmek gerek bence.
+ Android tarafında uygulamalar çok ama çöp. Önemli uygulamalar (sosyal medya, bankacılık falan filan) her iki sistemde de var.
Ayrıca Andorid uygulamaları çok çirkin. Aynı uygulamanın her iki sistemdeki versiyonuna bakın. Android uygulamalarında Çin malı hissi var.
+ Kul hakkı neticede. Elimden geldiğince korsan uygulama kullanmıyorum. Bu maddeyi es geçelim.
+ Uzun zamandır Bluetooth kullanan birilerini görmedim ben. Millet Dropbox gibi servisleri kullanıyor. Bir şey lazım olacaksa eskisi kimseden istemiyor. Doğrudan internetten indiriyor. Çünkü kafe, üniversite, orada burada Wifi ağları mevcut.
iOS kapalı kapalı diyenler Android için sıfırdan Kernel mi yazıyorlar? Altı üstü paralı uygulamanın apk sını indirip yüklüyorlar. Olay bu.
Gizlilik konusunda, Android telefonların %99,999 unda Google servisleri var mı? Var. Bunları kullanmak zorunda mısın? En başta Play Store 'u kullanmak zorundasın. Heh, demek ki Android güvenli falan değil.
fazladan ram'e para ödemiorsun hocam. iphone 6s de alsan başka amiral gemisi android alsan aynı parayı veriyorsun. Android bazen daha ucuz olabiliyor. İphone 7de 256 ram olsun satacağı fiyat yine aynı. birde boş ram bi işe yaramayan ramdir.yani 4gb ram varsa ve doluysa işe yarar.boşsa ram bi işe yaramaz. ram temizleme işlemi yapmayın boşuna.
rehbere bastığında hepsinde açılıyor hocam.ha daha önce yazdığım gibi 500 tl telefon alıp rehbere basınca açılmıo amk android dandik işte demek zaten saçmalık.
android'te çok çöp uygulama var doğru...
androidin açık olması uygulamalarda daha kolay şeyler yapmana yarıyor.mesela çoklu ekran özelliği. bunu iphone'a neden getirmiyorlar bilmiorum. belki ramler iphoneda daha az olduğundan yetmiyor olabilir bilmiyorum.
dosya gönderme olayı zaten saçmalık abi neden iostan androide dosya aktaramıyorum ya ? sebebi ney yani ?
-
iPhone akıllı telefondur, Android ise cep bilgisayarı (.)
-
mkyb bunu yazdı
Cep bilgisayarı dedin de aklıma N900 geldi. Hey gidi NOKIA... :))))
@Ekerci;
Hocam Android telefonlarda RAM her geçen gün artıyor. Korkuyorum. :))))
-
SkynetX bunu yazdımkyb bunu yazdı
@Ekerci;
Sorunsuz kullanım için 2 GB ram yeterli Android Lolipop sonrası için. Önceki sürümlerde Android deli gibi ram istiyordu.
Firmalarda bunun farkında ki 1.5 GB ramli saçma sapan ara modeller çıkarmaya başladı. Samsung başlattı, Sony'de yeni model açıklamış .
mkyb tarafından 01/May/16 18:09 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdıSkynetX bunu yazdımkyb bunu yazdı
@Ekerci;
Sorunsuz kullanım için 2 GB ram yeterli Android Lolipop sonrası için. Önceki sürümlerde Android deli gibi ram istiyordu.
Firmalarda bunun farkında ki 1.5 GB ramli saçma sapan ara modeller çıkarmaya başladı. Samsung başlattı, Sony'de yeni model açıklamış .
marketing stratejisi bu. elinde ki bir maldan birden fazla ara ürün yaparsan daha çok kazanırsın gibi bişi. tabi çok daha detaylı. product line diye geçiyordu sanırım. o yüzden telefon tablet ve bi sürü ara ürün çıkardılar.şu tablet olayını halen algılayabilmiş değilim. ya telefondur yada pcdir abi. telefonda rahat yapamadığını tablette yapabilmek diye bişi yok bana göre.çünkü sadace boyutu büyüyor.
-
S7 edge bilmem de arkadaşta s6 edge bende 6s var aynı uygulamayı aynı süre kullandık. S6 edge cayır cayır yanmaya başladı yarım saat sonra. Üstüne hafif takılmalar da cabası
-
hocam tabiki s7 edge