İphone Stabil Android Çok Kasıyor Yalanı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    Ayfon x kullanıyorum.

    whatsapp - instagram - Twitter - facebook - akbank - cepte teb uygulamaları var.

    sikim zavallı android i :)


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeTr
    DeTr's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2010
    Erkek

    iphone 6 kullanıyorum en az 6 adet oyun 4 adet banka uygulaması ekstra yığınla ıvır zıvır kurup sildiklerim saymıyorum  =)

    Note 4 kullanıyordum oda çok güzeldi lakin sürekli güncelleme falan play storedan 3 gb ramli note 4 bile zorlamaya başladı 

    Androidmi - İosmu 2 işletim sisteminde güzel bana göre ancak şöle bir durum var 1gb ram ile İphone 6 ım takılma kasma interneti çok yeme (İphone geçmeden duyduğum bir laftı İphone çok internet yiyor diye) öle bişi ile karşılaşmadım.

     


    Kelimeler Kanatır !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BenSen
    BenSen's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2017
    Erkek

    j7 prime kullanıyodum 3GB ram olmasına rağmen içinde sosyal medya uygulamaları + bir tane oyum vardı

    android rezilliktir 2 gün önce iphone 6 aldım gayet memnunum ne kasma va ve uygulama durduruldu hatası hiç bir sorun yok gayet stabil.

    hocam 1 gb diyosun yalan konuştuğun bariz 1gb ram insataya mı girilir güldürmeyin beni :D:D:D:D


    Ne güzel demiş ”Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir.” (Karl Marx)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Yakında bu konu, forumda, seferoğulları ile tellioğullarının hikayesine dönecek. Aha da buraya yazıyorum. Demişti dersiniz :)


    Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    yalanlarını mıkeyım visualeffects :) 

    4 yıl 6 ay turkcell tim de çalıştım , her tün en ucuzundan en pahalısına her telefonu kullandım açtım kurdum sattım.

    tabiki 2 binlira veya altında bir android ile bir iphone u kıyaslayamazsınız fakat 2 bin liraya da sıfır ayarında iphone 6s alırsınız. 

    androidin en büyük problemi en ucuzundan en pahalısına android dünyasında yazılımın optimize edilemiyor olması , her üreticinin kendine göre yüklediği uygulamaları launcheri vs geçtim , hepsi farklı donanım kullanmasından dolayı bile içerisinde farklı donanım driveri bulunması cihazın performansını etkiliyor. Hiç bir üretici apple ın yarattığı ekosistemi kuramadı  

    imac , macbook , ipad , iphone , apple tv , airpods ve apple watch, bu cihazlar arasındaki iletişim hiç bir markanın hiç bir ürününde yok. 

    evet note 8 de alsanız sıfır kutusundan çıkarsanız kasıyor çünkü içindeki yazılım o cihaz için tasarlanmamış 1 milyon farklı konfigürasyon daki cihaz da çalışması için tasarlanmış durum böyle olunca 

    yaşanan en büyük sıkıntılar 

    8k veya 10k vermeniz bişi değiştirmiyor içinde android olduktan sonra 

    batarya sorunları

    güvenlik sorunları

    performans sorunları

    güncelleme sorunları

     

    bunlar androidin 4 büyük probemi ve apple dışındaki üreticiler marketten (playstore appstore ) gelir elde etmedikleri için yazılıma gerekli parayı da yatırıp gerekli AR-GE yi yaptıramıyorlar.

    Bu sebeple siz apple warch aldığınızda cihaz kablosuz olarak birbirini tanıyor veya apple tv kurulum yaptığınız anda tüm bilgileriniz oraya geçiyor herşey kullanıma hazır oluyor veya airpods 999 TL gibi bir fiyattan rahatlıkla satılabiliyor. 

    4 buçuk sene turkcell de çalıştım ve çalışan kişilerin en alt rütbesinden en üst yöneticisine kadar %90ı apple kullanıyor 

    yine aynı şekilde diğer bilişim şirketleri bankalar gibi işi teknoloji ile olan her firmanın personeli ağırlıklı olarak apple kullanır ve kullanıyor neden ? 

    sadece bir exchange örneği bile verebilirim , exchange uygulaması hiç bir android cihazda apple a olduğu gibi çalışmıyor , hızlı stabil pratik görünümü güzel , android de ise 80lerden kalma gibi bir görüntüsü var.

    Bu bir etken sadece böyle 100lerce etken var ve o yukarıda saydığın işte apple kullananlarda 3 uygulama var ondan kasmıyor da tamamen yalan, iphone un farkı zaten hafıza doldukça android gibi cihazın yavaşlamaması bugun güncel 6s ve üstü bir iphone hafızada 10mb boş yer kalsa 128gb veya 64gb komple dolu olsa bile tıkır tıkır çalışır peki biz android de ne gördük ? 

     

    Android cihazlar sattıktan sonra yaşadıklarım ( müşterilerin yaşadığı problemler ) 

    hafıza dolmuş ama galeriye giremiyorum , çünkü galeriye girip fotoğraf silebilmek için galeriye girdiğim de hafıza dolu olduğu için galeri uygulaması çöküyor.

    tüm sms ler messengerden geliyor sms atamıtorum alamıyorum

    uygulama kapatıldı hatası alıyorum

     

    abi bak iphone 6s tanıtıldığında 2015 yani bundan 3 sene önce android tarafında sınırsız yani hafıza kadar 4k video çeken telefon yoktu sözde android özgürlük android donanım kas gücü herşey , abi sen yazılımı donanımı oturtamadıktan sonra 16GB ram koysan ne işe yarar ?  iphone 6s çıktı telefon 64gb ise 64gb dolana kadar video çekebilirsin.

    peki o dönemin diğer tüm cihazlarında nasılsı ? 4k video yu başlatan samsung ve sony de 5DK 4k video çekebiliyordun çünkü sonra cihaz ısındığı için sensöre zarar gelmesin diye cihaz kendini garantiye alıyordu ve zaten aşırı ısındığı için görüntü kalitesi de kötüleşiyordu

    peki soruyorum sana apple daki kamerayı kim yapıyor ? Sony 

    apple daki rami kim yapıyor samsung 

    peki neden apple ın kamerası bu 2 firmadan daha iyi çalışıyor ? 

    Çünkü yazılımı kendisi yapıyor. Her modeline farklı kamera uygulaması koymuyor yılda 150 tane ürün üretmiyor

    yılda 2-3 tane telefon üretiyor ve buna en iyi yazılımı adapte ediyor.

     

    Uzun uzun yazabilirim bunların hepsini bana göre çözüm android dünyasının kilit isimlerinin örnek huawei örnek samsung androidden ayrı olarak kendilerine özel fakat android uygulamalarının da çalıştığı işletim sistemlerini geliştirmeleri , bunun tek sebebi daha iyi cihazlar üretmek değil bugun samsung da huawei de telefonlardaki işlemciyi üretebilen firmalar fakat ABD ile çin veya kore arasında bir problem olsa ZTE nin halini gördünüz milyon dolarlık firma batmaktan son anda döndü , tüm donanımı üretseniz bile hazır yazılım yüzünden bir anda tüm arge niz tüm pazarıınız yalan olabilir ve sattığımız tüm cihazlar ile google yani ABD para kazanamya devam eder

    Samsung 1 telefondan 100 dolar kâr eder atıyorum.

    fakat siz 3 yılda belki 300 dolarlık uygulama satın alırsınız google da oturdugu yerden 90 dolar kâr eder. 

     

    ÖZET : En ucuzundan en pahalısına android telefon dünyası hatalar ve optimizasyon sorunları ile doludur ve bu nedenle tüm cihazlarında kasma donma uygulama çökmesi vb. durumlar görülür bunu senin inkar etmen birşey değiştirmez. HoLyCat ın dediği gibi  '' sikim zavallı android i :) '' 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Erken dönem Alman klasiklerinin belki de en güzellerini yazmış Adolf Anderssen'in bu konuda çok güzel bi hikayesi vardır.

    Küçük bi marangoz dükkanının sahibi Almond'un kızı Klara sürekli zayıflığından yakınmaktadır. Almond kızına bir gün der ki, keseceğim odunları istediğim gibi yerine dizmekle mükellefsin. Eğer dediklerimi harfiyen yaparsan bu sorununa cevap bulacaksın. Klara bu işten bi şey anlamaz ama kabul eder. Her gün kütükleri babasının istediği yere koymaya başlar. Zamanla küçük küçük odunlar evin bahçesinin her yerini kaplar hale gelir. Ve son kütüğü de yerine koyduğunda babası klara'yı evin damına çağırır.

    Klara damdan aşağı baktığı zaman hayrete düşer.Yerleştirdiği odunlar bahçede dev bir "DERDİNİ SİKEYİM" yazısı oluşturmuştur.


    while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    krypt bunu yazdı

    Erken dönem Alman klasiklerinin belki de en güzellerini yazmış Adolf Anderssen'in bu konuda çok güzel bi hikayesi vardır.

    Küçük bi marangoz dükkanının sahibi Almond'un kızı Klara sürekli zayıflığından yakınmaktadır. Almond kızına bir gün der ki, keseceğim odunları istediğim gibi yerine dizmekle mükellefsin. Eğer dediklerimi harfiyen yaparsan bu sorununa cevap bulacaksın. Klara bu işten bi şey anlamaz ama kabul eder. Her gün kütükleri babasının istediği yere koymaya başlar. Zamanla küçük küçük odunlar evin bahçesinin her yerini kaplar hale gelir. Ve son kütüğü de yerine koyduğunda babası klara'yı evin damına çağırır.

    Klara damdan aşağı baktığı zaman hayrete düşer.Yerleştirdiği odunlar bahçede dev bir "DERDİNİ SİKEYİM" yazısı oluşturmuştur.

    Amk felsefi bisey bekliyordum guldurdun :D

    Artik cok sıkti boyle konular ya. Insanlar kullanilan araca gore karsi tarafi yargilamayi ne zaman birakacak acaba. Zaten urunler arasinda yuzlerce donanimsal ve yazilimsal karsilastirma yapildi. Android yada ios dunyasinda yeni bir cihaz ciksr yine bunun karsilastirmasini testlerini yaparsin. ama android kullanani sikeyim, ios kullanani gondikliyim filan coo sıktı gercekten.


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Diğer konularda da çok tartıştık aynısını tekrar yazmaya gerek yok. Senelerdir LG G2, G4 ve son olarak da bu yıl G6 aldım kullanıyorum kasmıyor, donmuyor, aletle hiç sorunum yok. Sikim sikim alt model telefon alıyorlar kasıyor diyorlar android'e bok atıyorlar. Performans olarak bana göre de android daha iyisini verebilirdi, dört dörtlük bir işletim sistemi değil ama yapacak birşey yok. Bu haliyle Apple'dan çok daha iyi.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Böyle uzun yazinca bi bok biliyo gibi oluyo ama ben uzun yazmicam. 

    Note8 kasiyo dedin ya, ilk çıktığı gün aldım. Bu zamana kadar yarım saniyelik bir kasılma olmadi. 

    Şirkette 27'' Imac, macbook, iphone x her bok var.

    Benim note8 ile yaptığım şeyleri yapmayı hayal bile edemezsin afyonunda.

     

    Bir markanın fanı olunurda bu kadar bokunu çıkarmamak lazım. Elinden çok cihaz geçmiş olması birşey ifade etmiyor. Afyonda kapalı kutudasin, başını çıkaramıyorsun. Anneme telefon alacak olsam iphone alırım, eşime iphone x aldim. Muhasebecime imac aldım, satin almacima macbook aldim. Çünkü bunlar düşük seviye kullanıcı, bozamasinlar, yanlış bişe kullanamasinlar diye.

    Diğer üst kademe elemanlarimda da win10, android akıyor. 

    Bilmem anlatabildim mi? 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Önceki telefonum xiaomi mi5 idi, 2 sene kullandım, "kasma" denen bir kelime kullandırtmadı.

    Şu an mi6 kullanıyorum, artık kasmıyor boyutunu geçtim, "neden astrofotoğraf çekerken daha fazla optik zoom yapılamıyor" diye sorguluyorum telefonu.

    Param olunca da kesinlikle Mİ8 alıcam.

    Şu an Mİ8 128GB ile aynı fiyata iphone 6s 32gb satılıyor asdjfhgjgfgv


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 10995 Toplam Mesaj: 124
ios android işletim sistemi yavaşlık yalan gavatlık iftira