İş Bulmak Niye Bukadarzor
-
eşlerine dostlarına haber vermişlerdir sonrada 114 kişi başvurdu diyorlar sie lan
-
ya bu memurluk işlerinde o kadar kolay torpil döndüğünü mü sanıyonuz. eşlerine dostlarına haber vermişlerdir dediğiniz tüm gazetelere ilan veriyolar ayrıca memurlar.net gibi memurluk sitelerinde ve bakanlıkların sitelerinde bu ilanlar yayınlanıyo :)
-
ulan ağzı olan konuşuyor ben stok denetim uzmanıyım ama antalya olmaz olası atalyada iş yok iyiki bir turzim var birde seracılık
-
Hocam bende Otomasyon işiyle uğraşıyorum.
Allah'ıma bin şükür işim var. Ama ölü paraya çalışıyorum. Birde işte anlamayan ama anladığını sanan okadar mal varki, hergün sinir krizine sokuyorlar beni.
Ha birde bizim elektrikçi benim yaşım küçük diye kendini benim ustammış gibi sürekli ön plana çıkartıyor. Onada ayar oluyorum. Patrona söyledim böyle böyle diye.. Gerekli uyarıyı yapmış.
Ama böyle devam ederse bir sinirlenme anında işi bırakabilirim bende işsizler grubuna katılabilirim..
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------yaşadığın yere, senin tatmin olmana, vasfına ve girişkenliğine göre zorluğu değişen bir kavramdır işsizlik.
aslında iş bulmak hem kolaydır hem de zor.
iş seçmessen kolaylıkla bulursun.maaş düzeyi düşükken seni tatmin ediyorsa yine kolay bulursun.
ayrıca söylediğim gibi vasfın ve askerlik durumun büyük etken.
sürekli iş araştırmassan(girişken olmassan),belli bir ücretin altında çalışmam diyorsan iş bulman zor.
tabi bazı meslekler ayrı.onların iş bulma sıkıntısı olmaz mezun oldukları gibi işleri hazırdır.örn:(doktorluk,avukatlık vs)
sana tavsiyem önce işsizlik psikolojisinden kurtulmak için maaş, iş gözetmeksizin gir bir işe.çok ağır işlerden bahsetmiyorum.(inşaat vs)
girdiğin işte yeni insanlar tanır.yeni fırsatlarla karşılaşır daha bir işe geçiş yapabilirsin.iyi kötü cep harçlığın çıkar az da olsa rahatlarsın.
unutmaki Türkiye de bir çok insan istediği mesleği yapamıyor.mecrubiyetten istemeye istemeye çalışıyor.
küçük biryerde oturuyorsan biranönce kendini büyük bir şehire atmaya çalış.küçük yerlerde iş imkanı çok az.
Not:Türkiye nin ihracatının arttığını felan söylüyorsun.doğrudur arttı.ama paralelinde ithalatta arttı.kısacası böyle veriler yanıltıcıdır.
-----------------------------yaklaşık 12 yıldır iş hayatındayım. öğrenciyken başladım para kazanmaya. 5 yıl işçi oldum biyerlerde, sonraki 6 yıl işveren oldum. sonra battım gene işçi oldum yaklaşık 1 yıldır.
bişekilde hiç işsiz kalmadım.
nasıl mı ?
yukarda alıntı yaptığım yazı nasıl olduğunu açıklıyor.
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------ya bu memurluk işlerinde o kadar kolay torpil döndüğünü mü sanıyonuz. eşlerine dostlarına haber vermişlerdir dediğiniz tüm gazetelere ilan veriyolar ayrıca memurlar.net gibi memurluk sitelerinde ve bakanlıkların sitelerinde bu ilanlar yayınlanıyo :)
-----------------------------
O kadar kolay torpil olduğunu sanmıyoruz.
O kadar kolay torpil yapıldığını gayet net apaçık biliyoruz.Eminiz.( A kadrolar )
Hatta safın gideni önde olsak bile mülakatlarda torpil olduğunu diğer şartların önemsizleşebildiğini,sınavda 90-100 arası alan arkadaşların atanmadığı yere 30 puanla atama yapan kurumlar bu gerçeği bağırta bağırta yüzümüze vuruyorlar!!! -
hocam iş yoksa sen iş yaratacaksın ticaret yap o kadar büyük sermayen olmasada olur limon,çorap,gömlek falan al sat ama kendi işin olsun elin işinde adam olunmaz.
-
hacktorx bunu yazdı:
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------yaşadığın yere, senin tatmin olmana, vasfına ve girişkenliğine göre zorluğu değişen bir kavramdır işsizlik.
aslında iş bulmak hem kolaydır hem de zor.
iş seçmessen kolaylıkla bulursun.maaş düzeyi düşükken seni tatmin ediyorsa yine kolay bulursun.
ayrıca söylediğim gibi vasfın ve askerlik durumun büyük etken.
sürekli iş araştırmassan(girişken olmassan),belli bir ücretin altında çalışmam diyorsan iş bulman zor.
tabi bazı meslekler ayrı.onların iş bulma sıkıntısı olmaz mezun oldukları gibi işleri hazırdır.örn:(doktorluk,avukatlık vs)
sana tavsiyem önce işsizlik psikolojisinden kurtulmak için maaş, iş gözetmeksizin gir bir işe.çok ağır işlerden bahsetmiyorum.(inşaat vs)
girdiğin işte yeni insanlar tanır.yeni fırsatlarla karşılaşır daha bir işe geçiş yapabilirsin.iyi kötü cep harçlığın çıkar az da olsa rahatlarsın.
unutmaki Türkiye de bir çok insan istediği mesleği yapamıyor.mecrubiyetten istemeye istemeye çalışıyor.
küçük biryerde oturuyorsan biranönce kendini büyük bir şehire atmaya çalış.küçük yerlerde iş imkanı çok az.
Not:Türkiye nin ihracatının arttığını felan söylüyorsun.doğrudur arttı.ama paralelinde ithalatta arttı.kısacası böyle veriler yanıltıcıdır.
-----------------------------yaklaşık 12 yıldır iş hayatındayım. öğrenciyken başladım para kazanmaya. 5 yıl işçi oldum biyerlerde, sonraki 6 yıl işveren oldum. sonra battım gene işçi oldum yaklaşık 1 yıldır.
bişekilde hiç işsiz kalmadım.
nasıl mı ?
yukarda alıntı yaptığım yazı nasıl olduğunu açıklıyor.
sorarlarsabana hayatta ençok neyi sevmiyorsundiye diyeceğim 100%100 işsizkalıp iş aramak demek -
wking bunu yazdı:
cilginsucu bunu yazdı:
mürüt kardeşler hepinize sesleniyorum ne olacak bu işsizliğin sonu memlekette ekonomi büyüyor borsa uçtu faiz düştü ihracat yükseldi dünya pazarlarında yükselen ekonomiyiz ama iş bulamıyoruz bizmi beceriksiziz yoksa basiretimimizmi bağlı. ha bu arada biyer var ankarada bu demir döküm işi varmış haberlerde izledim başlangıç için 1.00tl maaşla işçi arıyorlar ankarada ikamet edenler için
-----------------------------Çünkü iş(maaş) beğenmiyorsunuz.
-----------------------------Bir işveren olarak söylüyorumki olay bundan ibaret 3 aydan beri hala eleman arıyoruz
-
senin gibiler ekonomi iyi dedikçe işsiz kalmaya devam edecez