İş Bulmak Niye Bukadarzor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Demek kabahat patronlarda :) davulun sesi uzaktan hoş geliyor; iş kurun işçi çalıştırın sonra konuşun; ssk ya prim ödeyin, devlete vergi verin, belediyeye harç yatırın, işyeri için kira ödeyin, elektrik, su doğalgaz, telefon, internet için ödeme yapın, sizin bir işyerinin ne kadar gideri olduğundan haberiniz var?? Bütün piyasa sürüm üzerinden dönüyor kâr marjları dipte, işletmeler büyüme hedefinden vazgeçeli çok oldu amaç sadece kapatma noktasından uzaklaşmak ve işçilik de bir girdi olduğuna göre girdilerin çıktılardan az olması gerektiği için işçi ücretleri de dipte tutuluyor bu kasıtlı yapılan bir şey değil.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

Demek kabahat patronlarda :) davulun sesi uzaktan hoş geliyor; iş kurun işçi çalıştırın sonra konuşun; ssk ya prim ödeyin, devlete vergi verin, belediyeye harç yatırın, işyeri için kira ödeyin, elektrik, su doğalgaz, telefon, internet için ödeme yapın, sizin bir işyerinin ne kadar gideri olduğundan haberiniz var?? Bütün piyasa sürüm üzerinden dönüyor kâr marjları dipte, işletmeler büyüme hedefinden vazgeçeli çok oldu amaç sadece kapatma noktasından uzaklaşmak ve işçilik de bir girdi olduğuna göre girdilerin çıktılardan az olması gerektiği için işçi ücretleri de dipte tutuluyor bu kasıtlı yapılan bir şey değil.

kasıtlı veya deil şahsın emeğinin karşılığının tatmin edici olmaması söz konusu

işletmeler benim bildiğim nedense hiç küçülmüyor.vergiden kaçmak için yatırım,hayırseverlik yardımları,2 sene zarar gösterip üçüncü sene

vergiyi mutlaka verebilmeye çalışmak,vergi kaçırmak(düşük kar gösterme,genelde takla atma tabiri,kasa hep boştur nedense),bir zamanın modası vergi iadesi(sahte faturalarla devletten astronomik kdv koparma)

gibi v.s yollarla nedense hep küçük görünüp büyük oynama yolundalar hep.............adam gibi işletenlere lafım olamaz helal olsun derim

hiç unutmam (bir zamanlar)yöneticisi olduğum firmanın sahibi bir gün:

zamanında karı kız peşinde koşmasaydım keşke demişti.(kendi anlatırdı adam,üniversiteli kızların peşinde koşup hovardalık yapar,para yedirirmiş)

bizim maaşlar sözkonusu olduğu zamanda işte nakit gelmiyorda hep çeksenet geliyor,vergi ödeyeceğiz v.s....50 takla atar pezevenk.

yani hiçbir işveren kalkıpda bana kazanamıyoruz demesin sakın,kazanamıyorsan kapat firmayı ozaman.........

mademki türksün systeme göster ürksün
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

alexfarrow bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

kasıtlı veya deil şahsın emeğinin karşılığının tatmin edici olmaması söz konusu

işletmeler benim bildiğim nedense hiç küçülmüyor.vergiden kaçmak için yatırım,hayırseverlik yardımları,2 sene zarar gösterip üçüncü sene

vergiyi mutlaka verebilmeye çalışmak,vergi kaçırmak(düşük kar gösterme,genelde takla atma tabiri,kasa hep boştur nedense),bir zamanın modası vergi iadesi(sahte faturalarla devletten astronomik kdv koparma)

gibi v.s yollarla nedense hep küçük görünüp büyük oynama yolundalar hep.............adam gibi işletenlere lafım olamaz helal olsun derim

hiç unutmam (bir zamanlar)yöneticisi olduğum firmanın sahibi bir gün:

zamanında karı kız peşinde koşmasaydım keşke demişti.(kendi anlatırdı adam,üniversiteli kızların peşinde koşup hovardalık yapar,para yedirirmiş)

bizim maaşlar sözkonusu olduğu zamanda işte nakit gelmiyorda hep çeksenet geliyor,vergi ödeyeceğiz v.s....50 takla atar pezevenk.

yani hiçbir işveren kalkıpda bana kazanamıyoruz demesin sakın,kazanamıyorsan kapat firmayı ozaman.........

Şahsın emeğini sendikalar ve devlet korur, kimse kimseye hak vermez, işveren kendi hakkını korumuyor ki senin hakkını korusun, hak verilmez alınır cemaatlerin peşinde koşup küçük emrah gibi ağlayacaklarına gidip örgütlensinler. Adam gibi kobi kalmadı her şeyi tekelde topluyorlar sen tutmuş işletmeler küçülmüyor diyorsun; büyük şirketler herşeyini kendi bünyesinde topladı; servis yemek iletişim dahil... Bunlar zaten sürekli vergi kaçırır; vergiyi kobiler ve küçük esnaf öder bir de çalışan kesim öder işçi, memur ve emekliler öder bunların alım satımıyla doğan kdv ve bunlara yüklenen vergiler yegane gelirdir... büyük holdinglerin verdikleri vergiler her zaman devede kulak. İşyerini kapat demek çok kolay, ne yapacaksın kapatıp nerede çalışacaksın? İşyerlerinin kazançları işyerini kapatmayacak çalışanın ve sahibinin karnını doyuracak kadar. Fazlası yok, vergi oranları bu denli yüksek oldukça elbette vergi de kaçırılacak gayet normal.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zengo
    zengo's avatar
    Erkek

eleman bulamıyoruz diyenler bende işsizim aylardır artık ne iş olsa yaparım durumundayım ...

bizede verin bir işte karnımızı doyuralım bizde ...

kimse yeteri kadar meşgul değildir mühim olan önceliklerdir..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Şahsın emeğini sendikalar ve devlet korur, kimse kimseye hak vermez, işveren kendi hakkını korumuyor ki senin hakkını korusun, hak verilmez alınır cemaatlerin peşinde koşup küçük emrah gibi ağlayacaklarına gidip örgütlensinler. Adam gibi kobi kalmadı her şeyi tekelde topluyorlar sen tutmuş işletmeler küçülmüyor diyorsun; büyük şirketler herşeyini kendi bünyesinde topladı; servis yemek iletişim dahil... Bunlar zaten sürekli vergi kaçırır; vergiyi kobiler ve küçük esnaf öder bir de çalışan kesim öder işçi, memur ve emekliler öder bunların alım satımıyla doğan kdv ve bunlara yüklenen vergiler yegane gelirdir... büyük holdinglerin verdikleri vergiler her zaman devede kulak. İşyerini kapat demek çok kolay, ne yapacaksın kapatıp nerede çalışacaksın? İşyerlerinin kazançları işyerini kapatmayacak çalışanın ve sahibinin karnını doyuracak kadar. Fazlası yok, vergi oranları bu denli yüksek oldukça elbette vergi de kaçırılacak gayet normal.

devletin korudundan eminmisin tam tersi korumuyor.devlet sadece işvereni korur.sana bunu belgelerle bile ispatlarım.

nerde ne kadar ne kanun çıksa işveren hemen bir delik bulmaya çalışır.sağolsun akp arka arkaya vergi afları çıkardıkça

işveren vergisinide ya ödemiyor yada geç ödüyor boşver devlet nasılsa bir af paketi yada barış paketi daha çıkarır diyen işverenler gördüm hep

adam kendi ağzıyla övünerek söylüyor.bu senede vermedik deyip gülüyor

tonla para kazanıp sigarasını işçisinden otlanan patron gördüm,işçisinin parasını vermeyip hergün alem yapaparak balık rakı götüren patron gördüm

iiçisinin sigarasından otllanan işveren 1 yıla kalmmadı izmir torblıda v.s ölçüde arazialdı,hemen ardından izmir k.bağlarda cadde üzeri 3 katlı bina aldı.......

kimse bana işverenleri savunmasın

mademki türksün systeme göster ürksün
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

cok basit zengin dahda zenginleşiyo fakir dahada fakirleşiyo... memleketin hali bu küçük esnaf batıyo büyük şirketler dahada büyüyo...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

kanaatimce;  Türkiye deki işsizlik ve elemansızlık sorununun özünde yıllar önceden ırzına geçilmeye başlanılan ve şu anda tamamen zırvalığa dönüşmüş olan "eğitim sistemi"  demeye utanılacak bir eziyet var. 96 yılında liseden 2003de üniversiteden mezun olmuş biri olarak okulda bi bok öğrenmediğimi işe yarar hiç bi halt görmediğimi söylemek zorundayım. eğitimin amacı bireyin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak ise bu sistemin çıktısı olan öğrenci işsiz kalmaya mahkumdur. Öte yandan iş yapacam diyen şirkette elemansız kalmaya dertlerini kalifiye olmayan yöntemlerle çözmeye mahkumdur.

her işi yaparım diyen hiç bi bok yapamaz, ben şunu yaparım diyebilmek lazım ki iş bulasın buna ben çok iyi cam silerim demek bile dahildir yeter ki bir işin ucundan tutmayı bilesin. 

eğitim sisteminin ırzına kimin geçtiği ile Türkiye ekonomisinin bozukluğunun kimin cebini doldurduğunun yanıtı birdir. üretime yönelik ekonomiye sahip olmamızı istemeyenler ile insanların işsiz ve eğitimsiz kalmasını öte yandan üretim araçlarının çarklarının dönmemesini isteyenler de aynı kimselerdir. 

herhangi bir iş bulmak isteyen kimse kendi imkanları ile birşeyi yapmayı öğrensin, mevzuna alanına en yakın şeyi öğrensin torna tutmak mı cam silmek mi, .net yazmak mı ama kesinlikle ben herşeyi yaparım demesin kimse herşeyi yapamaz ve sende bir kimse oldğuna göre bu iddialarına ne işveren ne devlet kurumları inanmayacaktır. pratik yaşamda gördüğüm diğer bir deneyim ise diplomanın ya da herhangi bir eğitimin iddia ettiğiniz şeyi yapana kadar size bir fayda sağlamayacağıdır. 

herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

alexfarrow bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

devletin korudundan eminmisin tam tersi korumuyor.devlet sadece işvereni korur.sana bunu belgelerle bile ispatlarım.

nerde ne kadar ne kanun çıksa işveren hemen bir delik bulmaya çalışır.sağolsun akp arka arkaya vergi afları çıkardıkça

işveren vergisinide ya ödemiyor yada geç ödüyor boşver devlet nasılsa bir af paketi yada barış paketi daha çıkarır diyen işverenler gördüm hep

adam kendi ağzıyla övünerek söylüyor.bu senede vermedik deyip gülüyor

tonla para kazanıp sigarasını işçisinden otlanan patron gördüm,işçisinin parasını vermeyip hergün alem yapaparak balık rakı götüren patron gördüm

iiçisinin sigarasından otllanan işveren 1 yıla kalmmadı izmir torblıda v.s ölçüde arazialdı,hemen ardından izmir k.bağlarda cadde üzeri 3 katlı bina aldı.......

kimse bana işverenleri savunmasın

bütün işverenler böyle diye bir genelleme yapıyorsan gel benim işyerini gör, sonra benim dayının ve sana vereceğim 50 kişinin işyerini gez muhasebe kayıtlarını da açıcam sana. sen hep yavşak kesime rasgelmişsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Türkiyenin halini gösteren iki haber...

http://www.haber7.com/haber/20101016/350-bini-acil-15-milyon-isci-ariyorlar.php

Bu haberde ilginç olan detay, KÜBA dan ithal KAYNAKÇI getiriyoruz....

Sinan AYGÜN derdini anlatmaya devam ediyor...

http://www.haber7.com/haber/20101020/15-milyon-kisi-araniyor-dedik-vallahi-1-kisi-gelmedi.php

Bir de 1 000 lira maaş + ssk + servis imkanlarına rağmen DÖKÜMCÜLER eleman bulamıyor..

Buyurun haberi

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/10/06/dokumculer_calistiracak_isci_bulamiyor

Şimdi Türkiye de iş mi yok, yoksa iş verilecek eleman mı yok benim de kafam karıştı...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

dediğim gibi hacı, iş çok ama yapacak adam yok her işi yapabilrim diyen boş adam dolu etraf ama kaynakçılık herhangi bir iş değil 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 9500 Toplam Mesaj: 63