İş Bulmak Niye Bukadarzor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cilginsucu
    cilginsucu's avatar
    Erkek

jawsap67 bunu yazdı:
    -----------------------------

senin gibiler  ekonomi iyi dedikçe işsiz kalmaya devam edecez

bundan diyon yani  valla sana diyecek bişey bulamıyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

zor işte... kendimi bildim bileli 40 yaşımdan ötesini göremeyeceğimi düşünmüşümdür..Hala öyle düşünüyorum..Hayır, ölmekten korkmuyorum da 26 sına girmiş tabiri caizse "eşşek kadar olmuş" biri olarak kalan 14-15 yılda yapmam gerekenleri düşünüyorum da..Yetecek mi acaba bu süre bilmiyorum..Sanırım artık başlamalı..(Bunu da kaçıncı kez söylediğimi unuttum..Başlamalı diyip hala yerimde sayıyorum işte..Pff) işsizlikten psikolojik deli oldu günümüz gençleri...belirsiz bir hayat ne kötü..

hele evli barklı olanlar napsın gercekten en önemli problem..

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:
    kalemlik bunu yazdı:

ya bu memurluk işlerinde o kadar kolay torpil döndüğünü mü sanıyonuz. eşlerine dostlarına haber vermişlerdir dediğiniz tüm gazetelere ilan veriyolar ayrıca memurlar.net gibi memurluk sitelerinde ve bakanlıkların sitelerinde bu ilanlar yayınlanıyo :) 

O kadar kolay torpil olduğunu sanmıyoruz.
    O kadar kolay torpil yapıldığını gayet net apaçık biliyoruz.Eminiz.( A kadrolar )

Hatta safın gideni önde olsak bile mülakatlarda torpil olduğunu diğer şartların önemsizleşebildiğini,sınavda 90-100 arası alan arkadaşların atanmadığı yere 30 puanla atama yapan kurumlar bu gerçeği bağırta bağırta yüzümüze vuruyorlar!!!

a kadrolara girebilmek için kpss puanı yeterliyse (alan puanı +80 bunu yapmak kolay değil) kurumiçi yazılı-test sınav var en az 60-70 almak gerekiyor ve ancak bu koşullar geçildikten sonra mülakat aşaması var. Sadece mülakat sınavında torpil işe yarar tabi o aşamaya gelebilirseniz. Ve emin ol yazılı sınavı geçebilecek kişiler bu a kadrolara girmeyi sonuna kadar hak eden kişilerdir. Referans ile girsin yada referanssız. Meslekte gecirilen 2 yıldan sonra yeterlilik sınavı var yani şunu demek istiyorum 30 puan alan birisinin a grubu devlet memurluğu yapması imkansız.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Senin dediğin olay sadece üst düzey görev kadroları müfettişlik,uzmanlık vs. de geçerli
    Eksik söylemişim, ekleme ( Düzeltme ) yapayım: A Kadrolar demiştim. B olmayan kadrolar diyelim = A + diğerleri
    Bunlarda torpil dönmüyor diyenin gömülecek yeri yoktur :)
    Çoğu kurum sadece şart koşar kpss 50,60 alan gelsin diye.
    Ondan sonra direkt mülakatını yaparak pardon önceden belirlediklerini seçerek istediğini alır.
    30 puana atanılan yerler de var,hangi kapsamda alınıyor onu da bi açıklayevir sana zahmet.( 30 rakamına da fazla takılmaya gerek yok,herhangi bir düşük puanlı diyelim )
    Sanki bir şey söyledik yalanmış havası doğdu da...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

hadi bende karalayayım biraz senelerdir çalışırım iş beğendiğim oldu beğenmediğimde oldu,hiç işveren olmadım

ama işyeri yönettim.işveren açısından bakarsan,

türkiye şartlarında 600 tl bile işçiye fazla.işe alırken özellikle bekarmı ilk dikkat edilen mevzu evli adam için para yetmeyeceği için

birde evli adam zırt pırt ikide bir avans ister para ister sürekli başka şeylerde ister.birde işe alırken salak tipe rastladılarmı hiç

kaçırmazlar,nasl yontarım,nasıl kullanırım hesabı yaparlar.inanın insanların borçluluk ,ev kirası v.s.... gibi durumlarından faydalanıp

çalıştıran işyerleri gördum.daha çok şeyler varda ben kufur etmek istemiyorum

işçi açısından bakarsan,

rahat iş olsun,ağır iş yaptırmasınlar,saatleri az olsun tabiki para fazla olmalı bunları herkes ister sırf işçi ister demesin kimse sakın bana....

gidiyoruz makina kursuna açılma sebebinide ilerde ogreniyoruz.lise,uni bitiren makina mezunları çok para istiyormus diye işverenler

bir araya gelip kurs açılmasını sağlıyorlar.sebep ucuz işçi çalıstırmak.

mesele türkiyeyi çin modeline çevirmek.ben bugune kadar kazanıyorum diyen işveren hiç görmedim.neden se hep zarar ediyorlar.

bıktım bu yalanlardan.fabrikaya gireriz alsana bir örnek daha:

adamlar gunde 12 saat çalısıyor.hergunku 2 saatleri içeride kalıyor ve c.tesi gununku ucretleri dahil.5 yıllık fazla mesaisini almayan

işçiler varmıs.adamlar sadece sigortası için sabrediyorlar

neyse sonuc olarak sunu söyleyebilirim işçimi işverenmi haklı mukayesesi yapılırsa işçi daha  fazla haklıdır daima.her turlu ispatlarım tartısırım

mademki türksün systeme göster ürksün
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    @Alex

Söyleyecek şey bırakmamışsın kardeş.
    Harfi harfine katılıyorum...
    O yüzden genelleme yapıp "İş beğenmiyorsunuz" diyenlere kıl oluyorum.

( İş beğenmeyen adam olma ihtimali de vardır tabi de bu o kadar sık rastlanan bir şey değildir. Çünkü piyasayı elinde tutan iyi adamlar(!) her daim kendilerine muhtaç, daha aç birilerinin bulunabileceğini bilir, bildiğinden de minumum ücret maksimum iş politikası gütmektedirler. Ayrıca lehine olan tüm bu şartlara rağmen hala ağlamaktadırlar, ama artik iyice azıttılar. Ağlamayı da geçip resmen dalga da geçebiliyorlar "İş beğenmiyorsunuz" gibisinden küçümseyici laflar kullanaraktan. )

[ Atıfta bulunarak genel konuşuyorum, forumdan birilerini kast etmiyorum ]

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Bu ekonomik krizin aşırı büyütülmesi bile işçileri az parayla çalıştırmak için abartıldı. Böylelikle daha çok artık değer emisyona uğradı.

Benim şahsen işlerim iyi ve kazanıyorum ve zenginim. Ama piyasanın kötü olduğu aşikar. İşleri iyi olupta çok kazananlar kendilerini bir bok olarak gördükleri için kibirlenip - çalışana iş var, iş beğenmiyorsunuz, biz istihdam yaratıyoruz onlar gelmiyorlar diyorlar. Bu tamamiyle zengin olup,başarılı olup artist kişiliklerin lafıdır. İnanmayınız.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

hehe aynen 8 aydır grafiker bulamadık biz mesela :) vazgeçtim artık aq template editliyom :|

niye ? profesyonel bir kimse 3 kuruşa çalışmaz 3 kuruşa çalışanda profesyonel olamaz :)

hee

iş var iş çok ama ucuz işcilik

geçinemeyeceğim işe de iş demem ben arkadaş

çarşıda gezerken görüyorum millet yok bay eleman yok bayan eleman aranıyo diyo ilan çok

gazetelerdede çok

ama 3 kuruşa senden 4 ayak olmanı isteyen bir sürü işletmeci var

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

Sistem yanlış ilerliyor bence mesela bi patron temizlikçi alınca arada çayda demle diyo hesaplarada bi göz at temizlikte yap fotokopilerede bak ohoo en az 3 kişinini işini aynı adama yaptırıyorlar avrupada veya amerikada böyle bişeyin olması mümkün değil tabiki herkez işini yapıyor bence bundan dolayı iş bulmak bu kadar zor yoksa bizdeki iş olanakları çok geniş bir yelpazeye sahip...ben 17 yaşındayım hem okula gidiyoru hemde aylık 600 tl paramı alıyorum okuldan sonra eczaneye giderek yarın öbür gün belki çıkıp öss zımbırtısına hazırlanacam ama en azından bildiğim bir meslek olacak çocukken berbere bakkala vs çırak giden arkadaşlara acıyoduk şimdi ne kadar şanslı olduklarının farkına vardık...

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

Sergen bunu yazdı:

Sistem yanlış ilerliyor bence mesela bi patron temizlikçi alınca arada çayda demle diyo hesaplarada bi göz at temizlikte yap fotokopilerede bak ohoo en az 3 kişinini işini aynı adama yaptırıyorlar avrupada veya amerikada böyle bişeyin olması mümkün değil tabiki herkez işini yapıyor bence bundan dolayı iş bulmak bu kadar zor yoksa bizdeki iş olanakları çok geniş bir yelpazeye sahip...ben 17 yaşındayım hem okula gidiyoru hemde aylık 600 tl paramı alıyorum okuldan sonra eczaneye giderek yarın öbür gün belki çıkıp öss zımbırtısına hazırlanacam ama en azından bildiğim bir meslek olacak çocukken berbere bakkala vs çırak giden arkadaşlara acıyoduk şimdi ne kadar şanslı olduklarının farkına vardık...

bazı sözlerine katılmamak elde deil.adam uni mezunu senelerce kıçını yırtıyor biryerlere gelebilmek için,bir başkası alaylı ,çekirdekten yetişme

yani şahsın o kadar senede öğrenim gördüğü zaman miktarında hayat yolculuğu için money olarak baya birbirikim yapmış oluyor.

gözlerimle şahit olduğum cok mevzu var.adam önlisans mezunu arge ye alınıyor.birlikte çalısıyoruz.geldiği ilk gün depo temizletiyorlar

adam da işi bırakıyor.fabrikadaki vasıfsız işçilere yaptırmaya kalkıyorlar bazı iğrenç işleri onlar ypmıyorlar bahçedeki itin pisliğini temizlemek v.s...

bana da yaptırmaya kalktılar bende bıraktım.benim iş anlaşmam işe girerken arge içindi.

işin ibnelik yanı bir başka adam elektronik önlisans uuzerine birde işletme lisans bitirmiş 4 yıldırda çalışıyor normal eleman olarak,önlisans mezunu

motor mezunu bir ibneyide mudur yapmışlar birseyden anlamaz(milletin canına okur)arada daglar kadar fark var.işte türkiyenin içler acısı hali

bunu gibi daha çok şey varya................

mademki türksün systeme göster ürksün
Toplam Hit: 9476 Toplam Mesaj: 63