folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İslam Evrimi Ve Ya Evrim İslamı Destekler Mi?

İslam Evrimi Ve Ya Evrim İslamı Destekler Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Wert Hocam Rica ederim ama, Benim Nazarımda Pek Saygıdeğer Bir Kardeşimsin. Asla Öyle bişey Söz Konusu Değildir, Düşündürttüysem Özür Dilerim.

Tamam Hocam Açıkladıkların Elbette Bir Emeğin Çalışmaların Ürünüdür, Ancak Samimi Diyorum İnsanın Gerçekte Ne Tür Bir Kaynaktan Türediğine Kesin Bir Delil Teşkil Etmemektedir. Ben Böyle Diyorum, Çünkü Kanıtlar Milyonlarca Sene Öncesini Yeterince Aydınlatmaya Yetmiyorlar, Bunu Seninde Kabul etmen gerekiyor. Ve Korkarımki Bu Sır Çözülemez İbaresi Barındırıyor.

Bilim Adamlarına Minnettarız, Onlar Sayesinde Dünyada Hayat Standartlarımız Gelişiyor. Emeğe Saygı Duyuyorum Tekrar belirtiyorum. Belirttiklerine Dair Farklı İnsan Irkları Var Deniliyor, Doğrudur, Bu Irkların Büyük Bir Kısmı Yokolmuştur. Buda Tamam ama Bu Belirttiklerin Kaynağa Götüremiyor Hocam.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Evrim derken Darwin'in teorisini kast etmiyorum..

He olabilir mi? Darwin'i destekler mi? Düşününcesi mantıksız geliyor sanki...

çünkü bir türün başka bir türe dönüşümü benim için imkansız.. 

Ama bu türlerin  çeşiti varyasyonlar, seleksiyonlar ve sükseksyonlar geçirmeyeceği anlamına gelmiyor..

Ama tekrar düşününce Allah her şeye gücü yeten değil midir? Maymundan insan da yapar cansız anlamda eşya da..

Tekrar düşününce Darwin'i haklı sayabiliriz.. Ama bu Allah yoktur demekte değildir..

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

@wert, homo erecrustan bahsetmişsin ama homo erectus günümüz insanı gibidir. Hatta okuduğum bir makalede beyinlerinin hacminin bizen biraz daha büyük olduğunu biliyorum. Ve bir çok alet kullanabiliyorlar, dik yürüyebiliyorlar. Yine zamanında okuduğum makaleye göre homo erectusa çok benzeyen bazı insanlar hala yaşamaktaymış (afrikada sanırım)

Neanderteller ise bildiğin maymun.. Sana bir soru sorayım :) Evrim geçirilmiş ara geçit formlarının çizimleri neye göre yapılıyor bunu biliyor musun? Adamlar sadece buldukları dişten yada kaval kemiğinden tüm vücudu çizebiliyor. Mantıklı mı sence bu? Sonuçları ne kadar bilimsel, tatminkardır. Hiçbir zaman tam iskeleti olan bir fosil bulunamamıştır. Zaten evrim makalelerini okursan düşünüşüyor denmektedir. Çünkü adamın elindeki bir kemik yada kafatası :) Kafatası bile yüzü çizmede çok yetersiz. İnsanın kıkırdak yapsını o şekilde tahmin edemezsin.

Bi de yaratılışın ispatını istemişsin. Şu şekilde ispatlarsın. Öncelikle canlıların nasıl bu dünyada olduklarını düşün. Uzaydan gelmişler, belli gazların şimşek altında kaynaşmasıyla ilk basit hücre oluşup sonra evrimleşmiştir v.s. v.s. Bir çok teori var. bunların hepsinin mantığını çürütürsen geriye tek bir seçenek kalıyor. O da Allah' ın yarattığı gerçeği.. Bu şekilde bir yol izleyebilirsin..

@slyman. Hoca, Allah kuranda biz insanları evirttik demiyor yada maymun ile ortak atadan getirmiyor. Ben insanı topraktan yarattım diyor (ilk insan). Bazıları diyor topraktan nasıl yaratılmış. İnsanın vücudunda yığınla elementler vardır. Bu elementleri hep gıda yoluylamı aldık sence? Demek ki topar ile bi bağlantımız var bizim.. Eğer bizim ortak bir atadan geldiğimiz doğru olsaydı kuran da Allah yazardı bunu. Ben sizi bir fare türüyle ortak atadan türettim diye...

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    legion_of_doom bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=79202 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek
    Daha zekiler demişsin de... İşte o Maya'lar felanın bizden teknolojilerinin daha gelişmiş olmadığını bizden daha zeki olmadıklarını nerden bileceksin? Ayrıca bu Kur'an'da da geçiyor.. Tam hatırlamıyorum fakat ayette onların bizden daha gelişmiş olabileceklerini söylüyor..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

"Bi de yaratılışın ispatını istemişsin. Şu şekilde ispatlarsın. Öncelikle canlıların nasıl bu dünyada olduklarını düşün. Uzaydan gelmişler, belli gazların şimşek altında kaynaşmasıyla ilk basit hücre oluşup sonra evrimleşmiştir v.s. v.s. Bir çok teori var. bunların hepsinin mantığını çürütürsen geriye tek bir seçenek kalıyor. O da Allah' ın yarattığı gerçeği.. Bu şekilde bir yol izleyebilirsin." yanlış bir yaklaşımın onlar çürüse bile yaratılış teorisi geriye kalmaz belki farklı yukarıda yazadan farklı bir evrimleşmede söz konusu olabilir seninde elinde bir kanıt yok shockmangirdiğim tartışmanın aynısı elinde bir kanıt ama evrimcilerinde elinde düzgün kanıtı olmadığını söyleyerekten bunu kendi kanıtınızmı gibi gösteriyorsunuz bu dahada yanlış

CureShooT bunu yazdı:
    Daha zekiler demişsin de... İşte o Maya'lar felanın bizden teknolojilerinin daha gelişmiş olmadığını bizden daha zeki olmadıklarını nerden bileceksin? Ayrıca bu Kur'an'da da geçiyor.. Tam hatırlamıyorum fakat ayette onların bizden daha gelişmiş olabileceklerini söylüyor..

dai mayalar demişsin burada 2000 yıl öncesine uzanıyor mayalar fakat fizim bahsettiğimin

1000000yul öncesi 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Bilimle din bağdaştırılamaz .

Din 600 yapraklık tozlu sayfalardan ibaretken bilim her zaman üretken , ve değişkendir.

Bugün doğru olan birşey yarın bir deneyle yalana çıkarılabilir.

Din evrimi destekleyemez , ancak bazı islam alimleri desteklemiş olabilir....

Evrimi inkar edenin aklından şüphe ederim.

nitekim günümüzde evrimi anlayabilen insanlar , diğerlerine nazaran bir ileri aşamadaki insanları temsil eder .

O da yok.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı:

islamic_force nin yazdığı tamamen kendi yorumlarıdır.Örnek gösterdiği ayetleri ben bi sayfa önce yazdım zaten ve onun darwnin evrimle teorisiyle bir alakası yoktur. Evrim gelişim,değişim demektir. Bunu kabul etmemek ahmaklıktır. En basit insan yaşlanması bir evrim sürecidir. Karşı olduğum nokta türler başka türlere dönüşmez. Mutasyonda da olsa,i doğal seçilim de olsa oluşabilen alt türlerdir. Örnek mutasyon sonucu tek gözlü bir insan meydana geliyor. (Genelde kısır olur mutasyona uğrayanlar) Ama bunun bi çocuğu olduğunu farzedelim ve bu tek gözlülük kalıtsal-baskın olarak çocuğuna geçsin. Bundan sonraki nesillerde bu tek gözlü çocuk yine insandır ama bir alt türü temsil eder. Tıpkı zencilerin kemiklerinin içi boş olması gibi, akciğerleri ve burun deliklerinin daha geniş olması gibi.. Bunlar alt tür farklılıklarıdır (ırk diyebilirsin) Ama bu bizi farklı türde canlılar yapmaz..

Ayrıca islamic_force nin ismine bakarak düşünmemi istiyorsan da komik geliyor bana. İslam yerine komünizm gibi bi ütopyayı savunan insanın islamı anladığından şüphe ederim! O insan islamı anlamamış ki bana birşey anlatabilsin..

@yanlış yola girmiş imam (kafirimam);

kaç tane islam alimi tanıyorsun ki sen? Söyle bakalım hangi islam alimi evrimi desteklemiş :) Bu evrim dediğin tür değişimi ise ve bunu kabul eden insanlar varsa işte ben de o inasnların aklından şüphe ederim..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

islamic_force nin yazdığı tamamen kendi yorumlarıdır.Örnek gösterdiği ayetleri ben bi sayfa önce yazdım zaten ve onun darwnin evrimle teorisiyle bir alakası yoktur. Evrim gelişim,değişim demektir. Bunu kabul etmemek ahmaklıktır. En basit insan yaşlanması bir evrim sürecidir. Karşı olduğum nokta türler başka türlere dönüşmez. Mutasyonda da olsa,i doğal seçilim de olsa oluşabilen alt türlerdir. Örnek mutasyon sonucu tek gözlü bir insan meydana geliyor. (Genelde kısır olur mutasyona uğrayanlar) Ama bunun bi çocuğu olduğunu farzedelim ve bu tek gözlülük kalıtsal-baskın olarak çocuğuna geçsin. Bundan sonraki nesillerde bu tek gözlü çocuk yine insandır ama bir alt türü temsil eder. Tıpkı zencilerin kemiklerinin içi boş olması gibi, akciğerleri ve burun deliklerinin daha geniş olması gibi.. Bunlar alt tür farklılıklarıdır (ırk diyebilirsin) Ama bu bizi farklı türde canlılar yapmaz..

Ayrıca islamic_force nin ismine bakarak düşünmemi istiyorsan da komik geliyor bana. İslam yerine komünizm gibi bi ütopyayı savunan insanın islamı anladığından şüphe ederim! O insan islamı anlamamış ki bana birşey anlatabilsin..

@yanlış yola girmiş imam (kafirimam);

kaç tane islam alimi tanıyorsun ki sen? Söyle bakalım hangi islam alimi evrimi desteklemiş :) Bu evrim dediğin tür değişimi ise ve bunu kabul eden insanlar varsa işte ben de o inasnların aklından şüphe ederim..

olabilr dedim arkadşaım . olmuştur demedim ... istersen ileri geri konuşmadan önce bir daha oku yazdıklarımı

Eninde sonunda kabul edeceksiniz bu gerçeği .

Evrimi anlamadan modern biyolojiyi anlamak mümkün değildir .

Evrim biyolojinin yapıtaşıdır. İstediğiniz kadar ötün.

neyse sizinle tartışmıcam.

ama şunlara bi göz atsan iyi edersin.

---

İnsan; maymun, şempanze, goril, gibon ve orangutan ile birlikte, hominoidea (insansılar) üstfamilyasında bulunan bir primattır.

---

gir vikiye insan yaz , karşına çıkacakları oku ;

- İNSANIN SOY AĞACI -
    ├─ Bitkiler
    ├─ Mantarlar
    ├─ Protistler
    ├─ Bakteriler
    └─ Hayvanlar
    ├─ Omurgasızlar
    └─ Omurgalılar
    ├─ Kuşlar
    ├─ Sürüngenler
    ├─ Balıklar
    ├─ Amfibiler
    └─ Memeliler
    ├─ Etçiller
    ├─ Deniz memelileri
    ├─ Kemirgenler
    ├─ Yarasalar
    ├─ Böcekçiller
    ├─ Keseliler
    └─ Primatlar
    ├─ Önmaymunlar
    ├─ Maymunlar
    └─ İnsansılar
    ├─ Gibon
    ├─ Şempanze
    ├─ Goril
    ├─ Orangutan
    └─ İnsan

ve bir de buna ;

Üst alem: Eukaryota - Ökaryotlar
    Alem: Animalia - Hayvanlar
    Alt alem: Eumetazoa - Gerçek dokulular
    (Grup) Bilateria - Bilateral simetrililer
    Üst şube: Deuterostomia - İkincil ağızlılar
    Şube: Chordata - Sırt iplikliler
    Alt şube: Vertebrata - Omurgalılar
    İnfa şube: Gnathostomata - Gerçekçeneliler
    Üst sınıf: Tetrapoda - Dört üyeliler
    Sınıf: Mammalia - Memeliler
    Alt sınıf: Theria
    İnfra sınıf: Placentalia - Eteneliler
    Üst takım: Euarchonta
    Takım: Primates -Primatlar
    Alt takım: Haplorrhini
    İnfra takım: Simiiformes
    Parvorder: Catarrhini -Eskidünya maymunları
    Üst familya: Hominoidea -İnsansılar
    Familya: Hominidae -Büyük insansılar
    Alt familya: Homininae
    Oymak: Hominini
    Alt oymak: Hominina
    Cins: Homo - İnsan
    Tür: Homo sapiens - Akıllı insan

O da yok.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Desteklemiş olabilir demen bizim için ihtimaldir ama senin bu yönde düşüncen var ve kanıtında olmalı. yoksa sadece mantısksız bir tahmin mi bu? İslam alimleri evrim ile mi uğraşıyorlar :) Eğer ihtimalin varsa bir kaç kanıtın da olması gerek.. Sadece akrası boş bir yorum yapma..

Bende sana bir soyağacı çıkarsam inanır mısın?

Dün gece böyle bir konuyu konuştum benim için çok değerli bir insana ve bana hocasından bahsetti.. Ünvanı: Prof. Dr.

Adı Soyadı: Ahmet ZEHIR

Dogum Yeri ve Tarihi: Sürmene / Trabzon, 1953

Bölüm: Biyoloji Anabilim Dalı:

Moleküler Biyoloji

E-posta: azehir@marmara.edu.tr

Buyur iletişime geç, Bak bakalım evrim olmadan biyolojiyi anlamak mümkün müymüş ki bu adam evrim dersine giren hoca. Takıldığın herşeyi sor gerekli izahı sana yapar. Sonuçta bir profesör kadar iyi bilemezsin ya? Yüzlemekten korkmuyorsan hocayla iletişime geçebilirsin. Bakalım evrim senin dediğin gibi mi işliyor yanlış yolda olan ve bataklğın içinde olup farkedemeyen imam :)

Edit: Marmara üniversitesi hocası bu hocamız hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsin..

http://fef.marmara.edu.tr/dosya/Fakulte/biyoloji/personal/Ahmet_ZEHIR.pdf

Toplam Hit: 6847 Toplam Mesaj: 60