folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İslam Evrimi Ve Ya Evrim İslamı Destekler Mi?



İslam Evrimi Ve Ya Evrim İslamı Destekler Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2009
    Erkek

    KafirImam bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ohooo , benim hırbo arkadaşım . Bu işler öyle profesör ismi yığmayla oluyosa bende sanaa yığıyım :)
    -----------------------------

    sen hırbo diye bana mı söylüyorsun şuursuz! Anlamını bilmiyorsundur eminim.. Öğren ve büyüklerine saygılı ol.  Bir profesörlerle senin kıt bakışın arasında yüzyıllarca yıl kadar fark vardır. Evrimci bir profesör de olsa dinlerim ben ve senin yaptığın gibi tek taraflı konulara bakmam. Richard dawkinse kadar okudum merak etme. Senin gibi tek düze yaşamıyorum ben.

    elektronik ve bilgisayar konusuan gelince, senin gibi boş bi adam değilim ben, sana yazı yazarken de işlermi yapmak zorundayım o yüzden yazdığım kelimelerde yutmalar olabilir. Yoğunluk meselesi, boş olsaydım zaten sana sayfalarca yazı yazar herşeyini çürütürdüm.

    @wert, islamic_force konuyu "sözde islami yönden" alıyor. İslam ile evrim teorisini bir çatı altısına sokmaya çalışıyor. Oysa kuranda kesin bir ifade yoktur evrildiğine dair. O insanın çarpık bakışı islam varken komünizmi desteklemesidir.Bakış açısı bu şekilde olan bir insan islamı anlamamıştır, kaldı ki evrimle islami aynı çatıya sokmaya çalışıyor..

    Mantıklı geliyorsa inanırsın hocam, kimseye illa buna inanacaksın gibi bir empoze çalışması içersinde değilim. Saygı duyarım:) 

     

    edit: kafirimam, beden yaşıyla birlikte beyin yaşında çok küçükmüş, ne adabtan anlıyorsun ne bilimden. Amacın sadece ortalığı karıştırmak, küçük tiksinti uyandıran fareler gibisin valla. Seni nedense öyle gördüm. Son mesajın olmasına sevndim.. Çünkü küçük beyinlere büyük şeyleri anlatmak beni çok yoruyor. Beynin büyüyünce ve adabı öğrendiğinde bi daha gel karşıma ufaklık :)


    Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek
    bi insan bir ANDA " KAFİRMAM " olmaz önce ya kafir olmustur ya imam... ilki hangisi ise diğerini  kutlamak lazım.

    Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Telefon yada bilgisayarimiz ile resim cekiyoruz sesimizi kaydediyoruz sonra bunlari siliyoruz bu bilgiler tamamen yokmu oluyor ? Kokular da burnumuza iyi ve kotu gelir . Bilim adamlari bunun evrimsel oldugunu soyluyorlar , cok beklemis bir balik corbasi kotu kokar burnumuza kokusu kotu gelir yenmez deriz onu istemeyiz cunku zararlidir , tap taze bir balik corbasi ise mis gibi kokar burnumuza kokusu geldiginde onu isteriz cunku yararlidir , evrim teorisini goz onune alirsak bir donem insanoglunun uzun sure beklemis balik corbasi tarafindan secilime zorlanmis olmasi gerekmiyormu ?


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    irem27 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Telefon yada bilgisayarimiz ile resim cekiyoruz sesimizi kaydediyoruz sonra bunlari siliyoruz bu bilgiler tamamen yokmu oluyor ? Kokular da burnumuza iyi ve kotu gelir . Bilim adamlari bunun evrimsel oldugunu soyluyorlar , cok beklemis bir balik corbasi kotu kokar burnumuza kokusu kotu gelir yenmez deriz onu istemeyiz cunku zararlidir , tap taze bir balik corbasi ise mis gibi kokar burnumuza kokusu geldiginde onu isteriz cunku yararlidir , evrim teorisini goz onune alirsak bir donem insanoglunun uzun sure beklemis balik corbasi tarafindan secilime zorlanmis olmasi gerekmiyormu ?


    -----------------------------

     

    bi anlamda doğru demişsin. ama bunu "beklemiş balık çorbası"na indirgemek hem anlamsız hem komik. onun yerine şu doğru olur : "zehirli yiyeceklerin kokuları"

    seçilim açısından da muhtemel senayo şu şekilde; kokular da birçok şey gibi görecelidir. bozuk ve zehirli şeylerin kokuları hoşuna gidenler yedi ve öldü, hoşuna gitmeyenler yaşadı ve üreme şansı buldu. bu durumda bozuk yiyecek konularını sevmeyenlerin genleri sonraki nesillere aktarıldı.

    tabi bu sadece doğal seçilim açısından bir bakış. evrim çok daha kapsamlıdır. örneğin bozuk yiyecek konusunda, zeka da önemli bir etkendir. zekası bozuk yiyecek yememeyi anlayabilecekler yani bozuk yiyecekleri ayırt edebilecek kadar zeki olanlar yaşadı ve genlerini yeni nesillere aktardı.

     

    özellikle insan evrimi için zeka çok önemli bir gelişimdir. çünkü primat türleri fiziksel olarak güçlü değildi. ormanlara yakın olanlar ağaçları kullanmayı öğrendi. bunu yapabilecek yetenekte ve zekada olanlar yaşamaya ve üremeye devam etti. onlara şu an maymun diyoruz. daha çok açıklık alanlarda yaşayan primatlar ise bu konuda şanssızdı. ama bu sadece daha da zeki olanların hayatta kalmasını sağladı. çünkü en zeki olanlar barakalar yaptı, grup çalışmasını geliştirdi (örneğin grup yemek yerken gözcüler koydular. böylece yaklaşan tehlikelere karşı önceden haber alarak kaçabiliyorlardı) böylece yine en zeki olanlar hayatta kaldı. hatta insanın sosyal bir varlık olmasının evrimi de anlattığım örneğin sonuçlarındandır.

     

    dediğim gibi, hayat çok kapsamlı olduğundan evrim de çok yönlü ve geniş bir konudur. doğal seleksiyon da çok yönlü çalışır. yukarıda örneklerini verdim.

     

     

    edit : 2009 konusu da olsa konuya değineyim bari hortlamışken. evrim teorisi sayısız genetik, arkeolojik, paleontolojik, ve bir sürü bilim dalından kanıtları vardır. canlıların ortak atatan evrildiği artık kesin bir gerçektir. teori olan kısmı bu işin nasıl olduğudur. örneğin sürekli evrim, sıçramalı evrim gibi farklı evrim teorileri vardır ve hepsi ortak ata "gerçeğinin" üzerine kurulu evrim teorileridir.

    bu gerçeğe adapte olamayan dinler zayıflayacak ve zamanla yok olacaktır. bu da bir çeşit sosyal evrim aslında. nitekin büyük dinlerden önce hristiyanlık, sonra da islam artık yavaş yavaş evrime kutsal kitaplardan kanıtlar bulmaya başlamıştır!! tabi bu ayrı bi konu.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

    buradaki linkte, aşağılarda evrim teorisine çeşitli din mensuplarının bakışlarını gösteren bir grafik mevcut. bu grafiğe göre islam mensuplarının %45i evrimi kabul ediyor veya mümkün görüyor. (kaynak : http://www.pewforum.org/Science-and-Bioethics/Religious-Differences-on-the-Question-of-Evolution.aspx olarak gösterilmiş.)

    tabi şu an türkiye'de durum farklı olduğundan araştırma saçma gelebilir. ama unutmayalım, türkiye bu konuda en aşağıda ülkelerden bitanesi. net hatırlayamadığım bir araştırmada, 100 ülke içerisinde evrime en az inanan ülke idi türkiye. herhalde arap ülkeleri yoktu araştırmada, neyse.

    dediğim gibi her konuda olduğu üzere evrim konusunda da 10 yıl önce kuran karşı çıkıyor diyenler bugün kuranda 1400 yıl önce söylemiş diyor. bu ayrıca tartışılması gereken bir konu. kesin olan tek şey, islam evrim gerçeğini bugün kabul etmiyorsa bile gelecekte kabul etmeye mecbur kalacaktır. çünkü evrim, sayısız defa ispatlanmış ve delilleri kolayca ulaşılabilen bir gerçektir. insanlar bunu farkettikçe dinler de buna göre ayar çekmeden takipçilerini ellerinde tutamayacaklardır.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Guzel bir aciklama yapmissiniz , tesekkurler .

    Sorulan ve cevapsiz kalan pek cok konu oldugu kesin , dini iddia olarak bu konuda Nuh tufanini ele alirsak tum canli turlerinin tufan sirasinda Nuh'un gemisine sigmayacagini ve sadece bu yuzden bile diger turlerin sonradan ortaya ciktigini dusunemezmiyiz ?

    65 milyon yil once meksika korfezine carpip dinazorlar cagini bitiren onlarin yok olusu ve tum turlerin yarisinin kaybolmasi ile boceklerin kurtulmasi ,meteor carpismasinin neden oldugu sicakligin, bocekleri kis uykusuna yatirdigi fikrinin dogmasina sebep olmustur .

    Bu mantikli bir aciklama gibi gorunuyor , ne dersiniz ?

    Nuh tufanini ciddiye alan bilim adamlari arastirma yapmislar ,en cok mezopotamya ovasini etkisine almasi gereken tufan sonucu gerceklesmis olabilecek sel felaketinin izlerine rastlamislar. Hristiyanlik,Musevilik,Islam ile birlikte dunyanin ortak inanci haline donusmus olsa da simdi bu hikayeyi modern bilimin cercevesinden inceleyelim ;

    1) Bilim adamlarının yaptığı hesaba gore tum dunya yuzeyini kaplayacak miktarda su yeryuzunde bulunmamaktadır. Kutuplardaki tum buzlar erise ve atmosfer ve bulutlardaki tum su yogunlaşıp yeryuzune dokulse bile, boyle bir facianın gerektirdigi miktarda suya yaklasılamamaktadır. Peki bunca su nereden gelmis ve nereye gitmistir?

    2) Bilindigi gibi pek cok canlı turu yalnızca kendi dogal habitatında yasayabilir. O zaman, Tazmanya’da, Galapagos’larda, Antarktika sahillerinde, Patagonya’da Guneybatı Amerika sahilinde yasayan turler 1) Gemiye nasıl getirilmis, 2) Gemide nasıl yasatılmıstır?

    3) Sadece insanlarda gorulen bazı hastalıkları (ornegin "gonorea") Nuh’un gemisine kim tasımıstır? (Hatta daha oncesinde, bu hastalıları zamanında Allah Adem ve Havva’ya vermis olmalıdır ki, bu hastalıklar bu zamana dek gelebilsin). Ayrıca Allah ve Nuh boyle hastalıkların etkenlerini niye kurtarmak ihtiyacı hissetmislerdir?

    4) Tenyalar ve diger parazitler Nuh’un gemisine nasıl tasınmıstır?

    5) Simbiotik (yasamak icin birbirine ihtiyac duyan) canlılar ve parazitler tufandan hemen sonra yasamlarini nasıl surdurduler?

    6) Canlı turlerine ait genetik varyasyonlar, tufandan sonra yalnızca birer cift halinde bulunan canlılardan nasıl meydana gelmistir? (Bu soruya vereceginiz cevap, tutarlı olmak istiyorsaniz evrime inanmanınızı zorunlu kılar).

    7) Nuh’un gemisinin buyuklugu ve yapısı nasıldır?

    8) 2.5 milyon canlı turu bu gemiye nasıl tasınmıs, gemi icinde nasıl barındırılmıs ve nasıl beslenmistir?

    9) Yalnızca baska bir canlı turuyle baslenen canlılar (Ornegin kaolalar yalnızca belli bir tur agacın yapragıyla beslenir) tufan sırasında ve tufandan sonra nasıl hayatta kalmıstır?

    10) Pek cok canlı turu, ornegin meyve sinekleri, cok kısa omre sahiptir. Bunlar tum tufan donemini nasıl atlatmıstır?

    11) Asekseul ureyen canlılar (yani uremek icin karsı cinse ihtiyacı olmayan canlılar)’dan nasıl birer cift alılanbilmistir? (Tum canlılardan birer cift alındığına gore).

    12) "Parthenogenic" (yalnızca disi) ve "Hermafrodit" (iki cinsiyet de tek canlıda) canlılardan birer cift nasıl alınmıstır?

    13) Eger tufan 6500 yıl once olduysa, o sıralarda mevcut olan Mısır uygarlıgı o piramitleri nasıl dikebilmistir?

    14) Sadece ozel bir cografyada yasayan (ornegin guney amerika’da amazon ormanlarında, ya da kuzey kutbunda) bir canlı turu, tufan bittikten sonra yasadıgı yere nasıl gitmistir?

    15) Dinozorlar Nuh’un gemisine alınmıs mıdır? (Verecekleri her cevap baska acıdan celiskiye dusurur ).

    16) Mikroorganizmalar gemiye alınmıs mıdır? Alınmamıslarsa nasıl?

    17) Bitki turleri gemiye alınmıs mıdır? Alındılarsa dunya uzerindeki tum bitki turleri gemiye nasıl sıgdırılmıştır? Alınmadılarsa, tufan sırasında bitkiler nasıl canlı kalmıstır? Eger kalmadılarsa, sadece bitkilerle beslenen canlılar tufandan sonra nasıl hayatlarını surdurebilmislerdir?

     

    Daha dusunulurse bu liste uzatılabilir. Ama herhalde gerek yok.

     

     


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Bugün islam ile evrim çelişiyor.

    Fakat nasıl 500 yıl önceki kuran tasvirlerinde dünyanın düz olduğunun anlatıldığı yazıyor ise, bu gericiler evrimin tartışılamayacak kadar doğru birşey olduğunu anladıklarında ona da uyduracaklar.

    Mesela ben istemezsem yaprak bile kipirdamiyor ayetini evrimi islamın onceden bildiğinin kanıtı olarak verecekler. diceklerki allah inancınızı sınamak icin evrilerek yarattı bu da kuranda şifreli sozcuklerle anlatılıyordu diycekler. yada başka bir saçmalık ile metafor bulacaklar.

    O kadar metafora yatarsanız herhangi bir şairin kitabına kutsal kitap diye tapabilirsiniz. birçok sayısal şifre metafor benzetme vs (bkz nostradamus kitapları) ile bir şeyi 50 farklı şekilde açıklamak mümkün.

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bugün islam ile evrim çelişiyor.

    Fakat nasıl 500 yıl önceki kuran tasvirlerinde dünyanın düz olduğunun anlatıldığı yazıyor ise, bu gericiler evrimin tartışılamayacak kadar doğru birşey olduğunu anladıklarında ona da uyduracaklar.

    Mesela ben istemezsem yaprak bile kipirdamiyor ayetini evrimi islamın onceden bildiğinin kanıtı olarak verecekler. diceklerki allah inancınızı sınamak icin evrilerek yarattı bu da kuranda şifreli sozcuklerle anlatılıyordu diycekler. yada başka bir saçmalık ile metafor bulacaklar.

    O kadar metafora yatarsanız herhangi bir şairin kitabına kutsal kitap diye tapabilirsiniz. birçok sayısal şifre metafor benzetme vs (bkz nostradamus kitapları) ile bir şeyi 50 farklı şekilde açıklamak mümkün.

     


    -----------------------------

    "ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm" lafına kadar evrim kanıtı sayacaklar hem de =) forumda bi yazıda uzunca bahsetmiştim, hristiyanlardan sonra artık müslümanlar arasında da kuranda evrime dair kanıtlar var diyenler çıkmaya başladı. daha da artacak.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bugün islam ile evrim çelişiyor.

    Fakat nasıl 500 yıl önceki kuran tasvirlerinde dünyanın düz olduğunun anlatıldığı yazıyor ise, bu gericiler evrimin tartışılamayacak kadar doğru birşey olduğunu anladıklarında ona da uyduracaklar.

    Mesela ben istemezsem yaprak bile kipirdamiyor ayetini evrimi islamın onceden bildiğinin kanıtı olarak verecekler. diceklerki allah inancınızı sınamak icin evrilerek yarattı bu da kuranda şifreli sozcuklerle anlatılıyordu diycekler. yada başka bir saçmalık ile metafor bulacaklar.

    O kadar metafora yatarsanız herhangi bir şairin kitabına kutsal kitap diye tapabilirsiniz. birçok sayısal şifre metafor benzetme vs (bkz nostradamus kitapları) ile bir şeyi 50 farklı şekilde açıklamak mümkün.

     


    -----------------------------
    Tasvir degil tefsirdir o. Seyh dedik gitti tefsire tasvir dedi gulmeyelim de napalim :D

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

    Tasvir degil tefsirdir o. Seyh dedik gitti tefsire tasvir dedi gulmeyelim de napalim :D

    -----------------------------

     

    adam doğru kulanmış da sen yanlış anlamışsın :S  tefsir demek istemiyor orda zaten


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 6115 Toplam Mesaj: 60