folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İşte Vakit"İn MÜSLÜMANLIK Anlayışı Ve Erdal İnönü

İşte Vakit"İn MÜSLÜMANLIK Anlayışı Ve Erdal İnönü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:
    -----------------------------

mont-blanc bunu yazdı:
    Şimdi bir dindar ölse, yaptığı karşıt eylem ve görüşleri başta Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde aynen bu uslüp ile çıkardı adım gibi eminim.. Uyanın millet ! Atatürkçü olmalarıı sadece bir rant meselesinden ibarettir.. Atatürk eğer şu gün dirilseydi adım gibi eminim o gazeteleri kapatmak olacaktı.. Bugün Atatürkçü olarak kalpleri fethetmeye çalışan kamu önündeki herkes birer kukladan ibarettir mrdmrd arkadaşa kelimesi kelimesine katılıyorum...

Aradaşım sen cumhuriyet ve hurrıyet gazetelerine rant cı demişşsin uzatmışşın merak edıyorum omrunde hıc cumhuryetın 1 sayfasını okudunmu? (okudum dıyeceksın) Pek sanmıyorum cunku katlanamazsın! Hurrıyet evet satılmıs medya rant pesınde pekı zaman vakit vb gazetelerin rant peşinde olmadığını neredn biliyorsun bencede onlarda din sömürücüsü. Ayrıca gerçek bir müslüman ölünün arkasından atıp tutmaz cenaze namazında bile nasıl bilirdiniz denildiğinde İYİ BİLİRDİK  denir aksini hiç duymadım müslümanlığın neresinde var "ben kötü bilirdim" demek  biraz düşün olünün arkasından laf etmenin ne kadar doğru olduğunu 

NOT: Rene ellerine sağlık............ 

Biraz empatisel olarak yaklaşsaydınız şu yazdığım tümcelere; benim yazdığımı çok iyi bir şekilde kavrayıp daha esnek cevaplarla tadı tuzu yerinde bir tartışma atmosferini yaşardık diye düşünüyorum.. Benim mensubu olduğum görüş; milliyetçi-SOL-İslam kavramıdır, herhangi bir düşünce akımından da değilim. Tamamıyla kendi düşüncemden ileri gelen bir mefhumdur.. Benim karşımdaki insan; evrensel ahlak yasalarına uygun ve şiddet içermediği sürece ister Komünist olsun, ister şeriatçi olsun, ister Yahudi olsun, ister putperest olsun ben o adamı karşıma alır dinlerim, fikir alışverişinde bulunurum, ondan yeni birşeyler öğrenmeye çalışırım. Ben Vakit vb. gazetelerinin rant peşinde olmadığını iddia etmediğim gibi Vakit gazetesinin yayınladığı bu haberi de kesinlikle tasvip edici, destekleyici bir amaç güden mesaj da yazmadım.. İleri sürdüğüm ileti bazı arkadaşların iddia ettiği gibi laik, anti-laik; müslüman - kafir vb. çeşitli kavram kavgalarını site içinde körüklemek gibi bir amacım da söz konusu olamaz. Dediğim gibi yazdığım mesajı empati kurarak baksaydınız demek istediğim çok iyi anlaşılırdı..

yıkılma sakın !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tranceport bunu yazdı:
    ibosoft bunu yazdı:
    tranceport bunu yazdı:
    ibosoft bunu yazdı:
    underzero bunu yazdı:

bazen oyle bir yazi yaziyorsunuz ki,

vakit, zaman okuyanlar musluman, hurriyet milliyet cumhuriyet okuyanlar kafir.

size gore vakit zaman ne yazdiysa dogrudur, hurriyet milliyet yazdiysa yalandir.

vakit, zaman okuyanlar ataturk dusmani, hurriyet milliyet cumhuriyet okuyanlar ataturkcu.

size gore vakit zaman ne yazdiysa yalandir, hurriyet milliyet yazdiysa dogrudur.

hocam bak simdi senin yaptıgın tamamen laf cambazlıgı
    din zaten hosgörüyü felan ister. dedigimiz gibi cenaze namazından ben merhumu kotu bilirdim dien olmamıstır onlar dini kullanarak kutuplasmalar yaratmaya calısıolar zaten.sora sagcı solcu dinci laik antilailk vsvs şeyler ortaya cıkıo
    ülkemizi daha butunleştirici seyler yazıcaklarına daha bolucu seyler yazmaya calısıolar.ülkemizi kendi icinde bolmeye calısıolar.pkk ya nasıl atıp tutuyosak bunlarada aynı şekilde.....sırf onlar milli görüşlü die ayırmamak lasım ki onların dinle pek ilgilerinin olmadını sanıorm.cünkü dinin emrettiginin tam tersinden gidiolar...buda onların din üzerinden rant sagladıklarının örnegidir.

kanlı danıştay saldırısında bası çekenlerden birisi,ölünün arkasından onu karalayan birisi şehitler üstünden rant saglayan birisi...bunları alt atta topla???bide hükümeti elestırsın mesela neden tek taraflı yayın yapıo.din sana tek taraflı yayın hakkını mı werdi mesela hani senin eşitligin hani senin gazete anlayısın.eet onlar gercekten de bu rejim karsıtı olan insanlar bilerek yada bilmeyerek(yani baaagggzılarının etkisinden kalmıs olaiblirler)
    +
    hurriyetinde milletinde aq zaman wakitte içinde
    önemli olan tek bişeye baglı kalmamak heryerden, sana doru gelen,dogru seyi içinden almaktık

sözlerin kendi içinde çelişiyor nasılmı.

Sen bu adamları birebir tanıyomusunki "onların dinle pek ilgilerinin olmadını sanıorm" diye biliyosun. Peki sen dinin emrettiği şeyleri yapıyomusun islamın ve imanın şartlarını yerine getiriyomusunki bunları sorgulayabiliyosun. O zaman ya sen dört dörtlük bir müminsin onlar koftiden müslüman

Bu aynı futboldan anlamayanın tvlerde çıkıp futbol yorumu yapmasına benzer

cok saygıdeger murudum bu aşşadaki soruların cevaplarını werirsen tam süper olacak ;)
    1-din sadece namaz kılmak oruc tutmak mıdır?bunları yapınca tamamen musluman mı olursun?
    2-bi insanın öldurtmek tahrik unsuru olmak mı müslümanlıgı ifade eder?
    3-şehitlik gibi kutsal bi mertebeden başörtüsü pirimi yapmak caizmi?
    4-benim dinim seni weya bi baskasının kide onun kini nederece ilgilendirir?
    5-bi ölünün arkasından daha defnedilmemiş bi kişinin arkasından o kotu birisiydi vs seler yazmak onların muslumanlık anlayısındamı wardır?bu sadece onlara mı özel?
    6-pkk ya bugun neden karsıyız?wakite neden karsı olmalıyız?sadece ümmetci olmak boluculugun önüne geçebilirmi?
    7-birisi hakkından yorum yapmak müslüman olmayı mı gerektirir?
    8-müslümanlıgı nasıll bişi olarak tanımlıyosun?benim müslüman olmadımı sölemişinde ondan şeetim
    9- yahu sen bu muslumanlıgın hakemi mi neyisinde bunları sölüyosun?

1-din sadece namaz kılmak oruc tutmak mıdır?bunları yapınca tamamen musluman mı olursun? (sadece bunlar değil tabiki ama bunların tamamını bırak hiçbirini yapmayan için müslüman denmez :)

2-bi insanın öldurtmek tahrik unsuru olmak mı müslümanlıgı ifade eder? (nei kastederek söyledin anlamadım)
    3-şehitlik gibi kutsal bi mertebeden başörtüsü pirimi yapmak caizmi? (kartel medyasının atatürkçülüğü kullanım başörtüsüne saldırması kadar prim yapar)
    4-benim dinim seni weya bi baskasının kide onun kini nederece ilgilendirir? (başkalarının inancını sorgulamak onların dinle ilgili olmadığını söylemek senin ne kadar tabii hakkınsa buda benim bukadar tabii hakkım olduğunu düşünüyorum. Tabi sen ve senin düşüncedendekiler bunuda engellemezse)
    5-bi ölünün arkasından daha defnedilmemiş bi kişinin arkasından o kotu birisiydi vs seler yazmak onların muslumanlık anlayısındamı wardır?bu sadece onlara mı özel? (adam küfürmü etmiş yoksa gerçeklerimi yazmış!!!. zamanında demireli, mesut yılmazı göklere çıkaran kartel medyası bunların mason olduğunu bilmiyormuyduki pof pofladılar sizde arkalarından gittiniz aynı hesap)

6-pkk ya bugun neden karsıyız?wakite neden karsı olmalıyız?sadece ümmetci olmak boluculugun önüne geçebilirmi? (tabi vakitin yazarları pkk sempatizanı ya, ümmetçiliğin tanımını öğren öle gel)

7-birisi hakkından yorum yapmak müslüman olmayı mı gerektirir? (sorun saçma. ben birnini hakkında yorum yapman için o konuyla ilgili gerekleri yerine getirip yeterli araştırmayı yaptıktan sonra buna hak kazanırsın. dedim kulaktan dolma bilgilerle değil)

8-müslümanlıgı nasıll bişi olarak tanımlıyosun?benim müslüman olmadımı sölemişinde ondan şeetim (ben değil sen başkalarının inancı hakkında bilmişlik taslamışsın bende aynı cevabı sana yönelttim)

9- yahu sen bu muslumanlıgın hakemi mi neyisinde bunları sölüyosun? (islamın gerekleri yerine getirmeyip ben müslümanım diyenlere karşıyım)

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    ibosoft bunu yazdı:
    underzero bunu yazdı:

vakit, zaman okuyanlar musluman, hurriyet milliyet cumhuriyet okuyanlar kafir.

size gore vakit zaman ne yazdiysa dogrudur, hurriyet milliyet yazdiysa yalandir.

vakit, zaman okuyanlar ataturk dusmani, hurriyet milliyet cumhuriyet okuyanlar ataturkcu.

size gore vakit zaman ne yazdiysa yalandir, hurriyet milliyet yazdiysa dogrudur.

evet aynen bunu diyorum, vakit okuyan bir Ataturkcu gormedim, ama cumhuriyet okuyup namaz kilan cok insan gordum,

vakit yazdigi zaman insanlar ölmüyor hedef gosterilmiyor dimi, dini kullanarak insanlarin kafasini karistirilmiyor bunlarda hep medyanin carpitmasi dimi ?

hoca senin çevrende görmediğin dünyada olmayacak anlamına gelmez at gözlüğüyle bakmayın hayata 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek
    hocam yag gibi uste cıktın hemen nediyim sana 40 kerede sölesem hep basa dönüyos :))
    benim anlatmak istediklerimi ya sen anlamıosun yada ben sana anlatamadım baska acıklaması olamaz heralde
    sorularada kendincee cevaplar wermişin.kaile alıp en azından tatmin edici cevaplar olmasada tesekkur ederim

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tranceport bunu yazdı:
    hocam yag gibi uste cıktın hemen nediyim sana 40 kerede sölesem hep basa dönüyos :))
    benim anlatmak istediklerimi ya sen anlamıosun yada ben sana anlatamadım baska acıklaması olamaz heralde
    sorularada kendincee cevaplar wermişin.kaile alıp en azından tatmin edici cevaplar olmasada tesekkur ederim

ne demek sen düşüncelerini bana anlatamadığından dert yanıp kendimce verdiğim cvplardan tatmin olamıyosun

ne tesadüfki bende senin kendince sorduğun birbirinden alakasız sorularına kendimce cevap vermeye çalıştım 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek
    ibosoft bunu yazdı:

tranceport bunu yazdı:

ne demek sen düşüncelerini bana anlatamadığından dert yanıp kendimce verdiğim cvplardan tatmin olamıyosun

ne tesadüfki bende senin kendince sorduğun birbirinden alakasız sorularına kendimce cevap vermeye çalıştım 

konu biraz kayıcak ama acı gercekler
    sadece su 3 vidyoyu izle.insanların nasıl rejim düşmanı oldunu gör.buda ülkenin bölünmesidir.tesedufe bak aynısınıda pkk yapıo o dagda catısıo bu ülke içinde.şimdi kalkıp diceksin wakitle ne alakası war?
    o alakayıda kuramamanın sonucundan sorun demmekki sendeymiş ;)
    bi soruyu anlamamısın sanırım danıstayın oldurulmesinde buyuk rol onlarındı vede sayın başşşş bakanımızın :)
    hani bak dünyada neler oluyo neler warmıs be ibosofvt murudum
    http://www.youtube.com/watch?v=oNi3Z3qZ7Z4

http://www.youtube.com/watch?v=4tbnGnzdmgU

http://www.youtube.com/watch?v=SRAyGkE1q50

ama ki en sonunda sen gene diceksin biz gene haklıyız cunku biz milli gorusluyuz..
    bide sana gore ben musluman dilim gecende birisi bana sen bolucusun demişti size sadece gülüyorum :))
    nediyim sis haklı olun ama bu ülkeyi ne size nede bi baskasına yem etmices bunu bilin yeter 1 kişi kalsak bile
    lafın sana dil rejime karsı olanlara ;)

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ibo seninle anlasalim sen hergun bi tane cumhuriyet al

bende vakit gazetesi ikimizde okudugumuz gazetelerdeki yalan haberleri yayinlayalim, hangi gazete daha cok yalan haber yapiyormus gorelim

varmisin ?     

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

ibo seninle anlasalim sen hergun bi tane cumhuriyet al

bende vakit gazetesi ikimizde okudugumuz gazetelerdeki yalan haberleri yayinlayalim, hangi gazete daha cok yalan haber yapiyormus gorelim

varmisin ?     

Farklı görüşlerden olduğunuz için, birinizin doğru-haklı bulduğunu, diğeriniz yalan-haksız bulacak ve bu böyle sürüp gidecek... sonuç : 0

yıkılma sakın !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    kafkafkaf bunu yazdı:
    jannissary bunu yazdı:
    tamam o vakit... ama daha önce pm'le dedğim gibi,birisi bi daha şahsıma hakaret ederse bende onunkine ederim..

başkalarının sorunuda zaten beni ilgilendirmiyor pekte...

küfür yedğimde banlarmısınız diye pm atıyordum şikayet ediyordum küfür yasak diye ama bundan sonra ben karşılık

veririm... burdan bana "ibne" diyen ve banlanmayan kafkafkafa itihafen; "ipne sensin ulan"

ulan piyangodan mı çıktın sen ya??? bu başlığın neresinde ben sana ibne dedim? Eğer başka bir başlıkta bir ideolojyi savunanlara küfür ettiğin için ve bende hem kendim hemde o ideoloji taraftarları adına karşılığını verdiğim için bana şuan ibne diyorsan sana biyerimle gülüyorum. senin seviyene inmeyeceğim çünkü E-5 travestileri muhattabım değil.... Ayrıca böyle konuları alakasız başlıklarda tartışman hem forumun seviyesini hemde konunun içeriğini zedeliyor, bu konu hakkında buraya mesaj atma.....

Bu arada Erdal İnönü'nün siyasetini pek sevmesemde bilim için uğraşılarını, buluşlarını ve insana bakış açısını kimse eleştirmemeli...

ula nerde dediğinin ne önemli var sen dedin şimdi bende diyorum içimde kalmasın diye bu kadar basit...

ayrıca travesti senin için bi hakaret olmamalı sen ve senin gibilerin mantığna göre oda bi emekçi,işçi sınıfı sonuçta...

azuahahah...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cok guzel tartisiyorsunuz devam devam. mantikli, duzeyli, seviyeli

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 11599 Toplam Mesaj: 73