folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İyi Bir Hayat Yaşamak İçin Cimrimi Olmak Gerekir

İyi Bir Hayat Yaşamak İçin Cimrimi Olmak Gerekir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Gerçekten böylemi olmak lazım ? cimri olacan günü ezo gelin çorbayla geçireceksin evlerin dükkanların olacak ? bakıyorum kendime yiyorum içiyorum ama cebimde param yok adam simitle geçiriyo günü 5 ayda bir dükkan daire alıyo

Yol Güzeldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Cimri olmayacaksın tasarufflu olacaksın.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

ne alaka ya..

ya çok zeki, şanslı, hırslı, çalışkan vs vs olucan yada cimri ama hepsi bir yere kadar

bir laf vardır ya allah yürü ya kulum demiş

öyle isen bir gün sende zengin olabilirsin

kısacası olmayan şeyi kısarak zengin olunmaz önce onu kazanacaksın bir şekilde

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax
    catlax's avatar
    Erkek

cimrilik iyi birşey değildir hoca.

iyi bir hayat yaşamak için prensip sahibi olacaksın gerisi zaten gelir.

Ne zaman kendini yenilmiş hissedersen hatırla; kazanan sperm sensin, doğuştan savaşcısın!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek

evin dükkanın olana kadar

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek
    zamazingo bunu yazdı

Gerçekten böylemi olmak lazım ? cimri olacan günü ezo gelin çorbayla geçireceksin evlerin dükkanların olacak ?

Öyle hayatın amk ben. Kazandığımı harcamayıp sürekli biriktirdikten sonra ne anladım ben bu işten. Unutmayalım ki 20 li yaşları bir daha göremeyeceğiz o yüzden yaşamak istediğini yaşaman gerekir bence. Şu gerçeği atlamamak gerek ev dükkan sahibi olanlar üçün beşin hesabını yapanlar bu şekilde zengin olunuyor hacım =)) 

ama derim ki 40 yaşından sonra gelen paranın amk ben =))))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

çok para delisi değilim ama bi standardı olması lazım bu işin bi formül yani

Yol Güzeldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

cimrilik dersen cimrilik

tasarruf dersen tasarruf

ama şu kadarını söylemeliyim tasarruf yapmaz birikim yapmazzsan kendi ayaklarının üstüne kaldığında anlarsın dünyanın kaç bucak olduğunu

bak gelirin iyi bile olsa yatırımın olmak zorunda . birikimin olmak zorunda

unutma sende olmadımı başkasında hiç olmuyor .

kazandığının bi kısmını birikim olarak değerlendirmelisin (günümüz şartlarında olmuotr ama )

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    albertinajeffley
    albertinajeffley's avatar
    Dişi

cimri herkesten herseyi esırgeyen anlamına gelen itici bişey bi kavram. bız ona tasarruf dıyelım genelleyelım.kendı ayaklarının uzernde durmak ıstıyosan sıkıcaksın dısını kemerını.)

azcık o guzel beynınızı kullansanız hıc fena olmazdı hanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

yok hocam alakası yok.

benim bi akrabam var cimriliğin kitabını yazar, hiç unutmam çocuktum, dükkanında kokulu silgi satardı ve bu adam bizim 1. dereceden yakın akraba.

her neyse kokulu silgiler cezbetti beni bi tane aldım, işte xx amca şunu bana hediye edermisin şimdi param yok babam işten gelince alır veririm dedim adam bir hışımla elimden silgiyi aldığı gibi kutusuna koydu oç.

o zaman kıçı boklu bi dükkanı varken, şimdi hepsini saymayayım ama genel olarak 3 dükkan + 2 katlı apartman + 2 arabası var. ama kendisine bakıyorum hani bukalemunlar olur ya boş boş yaşarlar aynen öyle bir adam olmuş. adamın dini imanı para abi. içi boş bir adama dönüşmüş, kimse muhabbet etmez, işi düşmedikçe yanına uğramaz.

bazen kendimi onun yerine koyup hayatının simulasyonunu yapmaya çalışıyorum da yok abi cidden yaşanmaz. param var mülküm var ama yalnızım, mutsuzum. aynı evde yaşadığı öz kardeşleri bile oturup iki muhabbet etmiyor adamla.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

iyi bir hayat yaşamak için doğduğun yer ve senin seçmiş olduğun secimlerin sonucu gelişmiş olaylarla alakaıdır. sağlık birinci şart iyi hayat için. sonrası biraz şans gayret gerektiriyor.

İşinin Erbabı
Toplam Hit: 4657 Toplam Mesaj: 48