İyi Bir Hayat Yaşamak İçin Cimrimi Olmak Gerekir
-
Ortalama bir yatırım sermayesinin %1ini aylık kar olarak bırakır. Yani kendini 8 yılda falan amorti eder. Ancak işin içinde enflasyon olduğu için size şu şekilde ifade edeceğim.
100 Ekmeğin varsa aylık 1 ekmeğin bedava gelir. Bir ömür.
İyi bir hayat için gerekli olan şeyleri bir sepete toplayalım. GIDA GİYİM EĞİTİM BARINMA TATİL falan. İyi bir standart için aylık 5000TLyi gözden çıkarman lazım, peki aylık 5000tlye ulaşman için ne yapman gerekiyor ?
Aylık 2500tl maaşın varsa zam alamadığın taktirde istediğin standarta ulaşman imkansız. O zaman standartından kısacaksın. Ayda 1000tl kenara koysan;
İLK YIL BİRİKİM =12.000 AYLIK YÜZDE BİR KARDAN=12.000 X 12 AY X 1%100 /2(ORTALAMA DEĞER ALINIR)= 720TL NET KAR
İKİNCİ YIL BİRİKİM= 12.720TL + 12.720TL + İLK YILIN BİRİKİMİNİN KAZANDIRACAĞI 1440 TL KAR = 26880
ÜÇÜNCÜ YIL BİRİKİM 12.720TL + 12.720 TL + 12.720TL + İLK YILIN KAZANDIRACAĞI KAR (1440) + İKİNCİ YILIN KAZANDIRACAĞI KAR (2880) + KARIN KARI (BURAYI BOŞVER) = 42480
Uzatmayacağım 3 yılda 42480TL Ediyor bakın dikkat edin, 36.000tl değil 42880 !
Borsada düzgün bir hissede az kar veren büyük şirketlere yapacağınız yatırımla ortalama yılda %10 kazanıyorsunuz.
3 Yıl dişini sıkan biri 45.000tlden ayda 450tl gelir elde ediyor. Düz hesap 7 yılda aylık kenara koyduğu miktar artık cebine girmeye başlıyor
ÖZET: 7 YIL BOYUNCA DİŞİNİ SIKIP KENARA KOYDUĞUN AYLIK X TL - BİR ÖMÜR BOYU CEBİNE GİRECEK AYLIK X TLDİR.
BURADAKİ X ENFLASYONDAN AZADEDİR. YERİNE EKMEK DEYİN.
glaurung tarafından 15/Oca/14 00:34 tarihinde düzenlenmiştir -
asgari ücret yada biraz daha fazlasını alıyorsan cimrilik yapmmadan harca çünkü zaten hiç biriktiremeyeceksin
yatlar katlar alan birçok kişi emekle almamıştır emin ol
-
zalimadam bunu yazdı
asgari ücret yada biraz daha fazlasını alıyorsan cimrilik yapmmadan harca çünkü zaten hiç biriktiremeyeceksin
yatlar katlar alan birçok kişi emekle almamıştır emin ol
ha şunu bileydiniz, adam evim var diyo asgari ücretle çalışıyo götüne girmiş kredi borcu ayda 600 lira ev kredisi için ödüyo evim var ! al buna konus. -
Cimri İnsanlar Vardı Mallarını Herkesten Esirgeyen ! Görünce Fitil Olurdum Şimdi Onlar Gibi Oluyorum
nedense bu konum aklıma geldi paralel olarak benzerliği var ama mantık olarak ayrı :) -
Cimrilik değil hocam tasarruf veya israf etmeme diyelim.
-
Hayatta tahammül edemiyeceğim acıyarak baktığım zavallı kimselerdir cimriler. Karun kadar zengin olsan da cimri isen rahat yaşayamazsın. Maddi olarak ferahlık tek başına mutluluk getirmez. Parayı tek başına yersen tadı çıkmıyor =)
Şuan önce kendini bir kontrol et. An itibariyle ayda ne kadar kazanıyorsun ? ayda ne kadar harcıyorsun ? Geriye kalan parayı ne yapıyorsun ?
iktisat denen bişey var. iktisatlı olmak lazım.
eline ayda 1000 tl geçiyorsa sen bunun 400 tlsini yok sayarak yaşa. Daha fazla kazanıp daha rahat yaşamaya adapte ol. Bu seni farklı iş arayışlarına ve girişimlere sürükler. Ayrıca yapacağın girişim için o biriktirdiğin 400 tl ler sermaye oluşturur zamanla...
-
Benim söyleyeceğim tek birşey var. Aylık 1.000 tl kazanıyorsan 500'ünü bir cebine at 500'ünü diğer cebine... Sağdakini bu gece ölecekmişsin gibi harca,ye,içi,gez,toz.. Soldakini hayatta hep sıkıntı çekecekmişsin gibi tasarruflu kullan. bu kadar.
-
bilmiyorum bu cimrilik mi yada değilmi ama bende yıllardır biriktiriyorum.Araba almıyorum ve her gün 85 km işe gidib geliyorum(otobüs,metro).Gelecekte master için yurtdışına gideceğim ve orda ana-babanda para beklemek istemiyorum.Eğer başkalarının hesabına yaşayacağıma cimri(eğer cimrilikse) olmak çok daha iyidir.
-
yasin_55 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam harcadığın değil kazandığın paraya bak sen.
Bir de önceliklerini iyi belirle kirada oturuyorsan tatile gitmeye fln hakkın yok ev alana kadar.
Holy bu biraz fazla olmadı mı :)) ev alana kadar tatile gitmemek ?
holy doğru diyor..
yani.. ayranı yok içmeye t...la gider s...maya :))
-
Harcamalar aşağı çekilcek.
Gelirler yukarı çekilcek.
Bu aralığa tasarruf dencek. Bu para yastık altında olmıcak. Portföy danışmanına risk analiziyle sepeti oluşturulması için verilcek.
Yatırım olmadan tasrarrufunda hiçbir amacı yoktur. Bu bir arsa olmak gibi eğitiminize yada sağlığınıza yapacağınız bir yatırımda olabilir. Mesala tatil hakkı diye birşey var. Önemli olan gerekli miktarı ayarlamak.
Bir zamanlar alkol kullanırken hergün 5-6 bira içerdim. Sonrasında ise baya bi param gittiğini gördüm. Cumaları içicem dedim. Her cuma kaliteli bir şişe açardım. Çok daha keyif alırdım. Bir sürüde param kalırdı. Kendinizden kısmayın yani.