İyi Bir Hayat Yaşamak İçin Cimrimi Olmak Gerekir
-
cimrilik değilde tasarruf şart.
ben rhat bi insanım dışarı çıktımmı yemek yer alışveriş yapar harcarım yani.
hem kendime hem aileme arkadaşlarıma, haliyle böyle olunca para biriktirmen imkansız oluyor.
paranın hiç bir değeri yok. aldığın sattığın ortada yokken dünya paran gitmiş oluyor.
bazen düşünüyorum, son 1 2 yılda dışarda harcadığım parayı tutsaydım kendime araba alırdım şuan. son dönemde bende bunun analizini yaptım, ama bunun adını cimrilik değil, tasarruf koydum. ayda 10 kere dışarda yiyorsan 4 kere yiyeceksin. ayda 1 kıyafet alıyorsan 2 ayda 1 alacaksın.
gidenlerin hesabını yapınca insana koyuyor :D
insanın ne varsa kendinde var. yarın zora düştünmü kimse dönüp bakmaz.
-
soru yanlış
cimrilikle alakası yok
rüşvetçi olacaksın rüşvetçi
devir rüşvetçilik devri
o 5 ayda bir dükkan daire alanlar çalan çırpan insanlar
çok lafta yalan çok parada haram hesaaabı :) -
Hocam harcadığın değil kazandığın paraya bak sen.
Bir de önceliklerini iyi belirle kirada oturuyorsan tatile gitmeye fln hakkın yok ev alana kadar.
-
kemer sıkmak yerine gelir arttirmaya calismak daha mantikli.
kemer sıkmak gelire boyun eğmek gibi bisey..
ama daha fazla kazanirsan ve eskisi kadar harcarsan tasarruf etmis olursun
-
Hocam cimri olursan zaten iyi bir hayat yaşayamazsın
-
demirci bunu yazdı
tamam kemer sıkmazsan yanı az kendını kasmazsan gelenıde har vurup harman savurursan bu nasl bı mantık:)ıkısde dengede olmalı
-
albertinajeffley bunu yazdıdemirci bunu yazdı
tamam kemer sıkmazsan yanı az kendını kasmazsan gelenıde har vurup harman savurursan bu nasl bı mantık:)ıkısde dengede olmalı
daha fazla kazanip, (eskisi kadar) simdi harcadigi kadar, harcamaya devam ederse tasarruf etmis olmuyor mu ? :)
-
Markete girip ev gıda temizlik vs alışverişi yapmak 200 lira gitmedinmi 200 lira cepte kalıyor. ihtiyaç sınırsızdır bunu sınırlayacak olan kendimiziz evde 3 çeşit peynir var olmasa ne olur. hiç bişey olmaz. 6 ayda bir ayakkabı alınmasa eski ile gezilebilr eski ayakkabı hem erkek adamı karizmada gösterir tozlu tozlu gezersin. cep telefonu sağı solu aramasın arayan seni bulur zaten. yada evine gelir. sosyalleşelim diye akşamları çıkıp 52 lira harcamaın anlamı yok. git otur bi taşın dibine muhabbet et sorada 2 liraya otobusle eve. para buldukça da bankaya yatırmayı alışkanlık edince 1 senede bi sürü para birikir. özgüvenin gelir para biriktilçe hoşuna gider.
-
Cebimde son 5 lira kalsın aç kalacağımı bilsem paylaşırım. Ve durumum Allah' a çok şükür iyi.
-
boğazdan kısılarak zengin olunmaz hocam