İyi Bir Hayat Yaşamak İçin Cimrimi Olmak Gerekir
-
aslında mesele daha çok harcamaların gereksizliğinde asgari ücret demeyin.
evlenirken alıyorlar 5000 tl koltuk takımı,
beyaz batıyor millete renkli makine 500 fazladan koy üstüne,
bir televizyon ünitesi neyine yetmiyor! yok. ama sanki sarayda yaşıyorlar ya takımın hepsini alıyorlar.
oturdukları salon 10 metre kare ise orta sehpa 5 metre kare;
sonra salakça etrafında dolanıyorlar bin pişmanlar ama erkekliğe bok sürdürmezler" biz böyle seviyoruz"
külahıma anlatın..
çocukları oluyor yeni doğmuş velet ne anlıyorsa 20 takım, 30 patik,yüzlerce oyuncak ala ala bitiremiyorlar.
bunların hepsinin borcunuda gebere gebere ödemeye çalışıyorlar. bizim maaş az. oldu canım...
adam gibi harcayın be..
bir arkadaşım var alışverişe çıkıyoruz kız yaklaşık bir saat boıyunca 3 elbiseyi sırayla giyip çıkardıktan sonra artık satıcıya yeterince işkence ettiğine tam kanaat edip birini alıyor onuda bir gün sonra "ben çok sevemedim bunu nedense aldım ama " deyip atıyor. aldığı elbisede 70 lira bedava verseler giymem. o kumaşın metresi 5 tlden
erkeklerdede telefon manyaklığı var 500 e alıp 2 ay sonra 2. el 100 e satıyor. aradaki 400 nerede?
hadi aldın diyelim eskisini almak için şehri arşınladın, geze geze öldün özellikli bulmak için, sonradanda "bunun şeysini beğenmiyorum"
ekrana dokununca 2 menü açılıyormuş. o köfte parmaklara daha teknoloji birşey yapamıyor. bahanede bu
işi olmayana, maaşı haricinde elinde olmayan sebepten harcaması olana(mesela para manyağı bir ev sahibi gibi) kişilere diyeceğim yok.
ama diğerleri kısaca hakediyor
-
demekki cimrisin yada belliki ileride cimri olacaksın sorunun cevabınıda zaten ozaman almış olacaksın sonra o zamandan bu zaöanları hatırlayacak vayy amk ne piçmişim diceksin bence yani
-
Dilediğin gibi yaşa, cimri insanları hayatından çıkar.
Zengin olmasan da, zengin göster. Saç amuhagoyim ne var ne yok ye bitir.
İyi bir hayat yaşamak için para şart doğru, ama cimri olarak değil, zekanı stratejini kullanarak vurucaksın parayı.
Öyle kebap yemeyim günde 5 tl kar edeyim 1 yılda 1.500 TL kalır gibi hesaplarla olmaz bu iş.
Olsa da bi sikime yaramaz.
-
İyi bir hayat yaşamak için ölçülü olmak gerekir. Gerektiğinde harcayacan, biriktirmen gereken zamanlarda tutumlu olacan. En güzel şeyler bile ölçüden şaştığı zaman çirkinleşir.
-
dreammaker bunu yazdızamazingo bunu yazdı
Gerçekten böylemi olmak lazım ? cimri olacan günü ezo gelin çorbayla geçireceksin evlerin dükkanların olacak ?
Öyle hayatın amk ben. Kazandığımı harcamayıp sürekli biriktirdikten sonra ne anladım ben bu işten. Unutmayalım ki 20 li yaşları bir daha göremeyeceğiz o yüzden yaşamak istediğini yaşaman gerekir bence. Şu gerçeği atlamamak gerek ev dükkan sahibi olanlar üçün beşin hesabını yapanlar bu şekilde zengin olunuyor hacım =))
ama derim ki 40 yaşından sonra gelen paranın amk ben =))))
valla gençler asıl para 40 yaşında sonra lazım ben size söyliyim.ayağınızı ona göre denk alın
-
sadece şans olacak gerisi zaten eşşek degilsen geliyor
-
http://www.youtube.com/watch?v=jJIjnQ0Sdhk
http://www.risaleara.com/oku.asp?id=1365
işine yaraya bilir. iş cimrilikte değil iktisatta ve şükür de.