İyiki Genelkurmay Başkanı Onlarla Değildi...
-
Şu an iyi görünen halimiz darbe olma ihtimalinden bile çok bok durumda bundan emin ol ''Hayvan''.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
Okudum,çok hızlı okuma yeteneğim var merak etme,her kelimesini okudum.
54.oo dediğiniz borsanın yabancı firmaların kontrolünde olduğunu ve ülke siyasi anlamda baş kaldırmaya çalıştığı anda tüm parayı altımızdan çekeceklerin biliyorsun değil mi?
bankaların yüzde 5ogibi bir oranda yabancılarda olduğunu?avrupa veya abd de bunun böyle olmadığını,rekabeti zayıflattığını biliyorsun di mi?düz mantık senin ki borsa 54.ooo oleey,ne denebilir ki size.
-----------------------------Öyle mi hoca : )
Peki enflasyonun bu ay düşmesine ne demeli? Hem hızlı okudunsada olay üzerinde bayağı hızlı düşündün :) Helal.
Neyse dayı ya... Enflasyon düşer, rekorlar kırar... Biz yine, ekonomik olarak çökeceğiz diye savunun siz.
enflasyon düşer diyo hala,eğer sen enflasyonu düşen şeyler üzerinden,saç tokasından hesaplarsan,lüks makinalardan hesaplarsan düşer.evet çökeceğiz sen benim sorularıma cevap ver yukarıda,hadi bi cevap ver? -
Her ülkede borsanın bir bölümü dışarıdaki adamlar tarafından yönetiliyor.
Adam ülkeyi güvenilir sağlam görünce tabii kide kağıtlarını orada satışa çıkarıp kar etmeye çalışıyor. Ben sana yukarıda açıklamaya çalıştım sen anlamadın.
Yani kabaca;
Adam bu ülkede böyle bir iktidar varsa ve böyle dashaklı hoş gir yönetim varsa hiç bir şey olmaz diyor; ve kağıtlarını satışa sunuyor...
Borsanın mantığı bu. Bir ülkede ekonomi iyi olursa kağıdın değeri artar.
Çünkü milletin alım gücü artar!
Bundan dolayıdır ki yerlisi yabancısı bu kağıtları almaya ve satmaya yönelir... Borsanın mantığı budur.
Ergenekon ve kapatma davasından sonra gör. 54 binide aşacağımıza inanıyorum... Hep beraber göreceğiz : )
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Her ülkede borsanın bir bölümü dışarıdaki adamlar tarafından yönetiliyor.
Adam ülkeyi güvenilir sağlam görünce tabii kide kağıtlarını orada satışa çıkarıp kar etmeye çalışıyor. Ben sana yukarıda açıklamaya çalıştım sen anlamadın.
Yani kabaca;
Adam bu ülkede böyle bir iktidar varsa ve böyle dashaklı hoş gir yönetim varsa hiç bir şey olmaz diyor; ve kağıtlarını satışa sunuyor...
Borsanın mantığı bu. Bir ülkede ekonomi iyi olursa kağıdın değeri artar.
Çünkü milletin alım gücü artar!
Bundan dolayıdır ki yerlisi yabancısı bu kağıtları almaya ve satmaya yönelir... Borsanın mantığı budur.
Ergenekon ve kapatma davasından sonra gör. 54 binide aşacağımıza inanıyorum... Hep beraber göreceğiz : )
Adam taşaklı yönetim demiyor hocam daha dorğusu ben ondan bahsetmiyorum.Adam bu hükümet taşaklı mı diye bakmaz adam bu hükümet bana sorun çıkarır mı diye bakar.Milli bir konuda sesini çıkarmaz herhangi bir krize yol açmazsa evet süper hükümettir.Örnek veriyorum ege adaları yüzünden sesini çıkarmadığı takdirde bir hükümet onların gözünde iyi hükümettir,milli menfaat sağlanmamıştır ki zaten bu onları ilgilendirmez,ama sen milli menfaatine ters işlere karşı kafanaı kaldırırsan herif birşeyler olacağını anlar altından çeker paranı donunla kalırsın...anladın mı?
hiçbirşeye de ses çıkaramazsın,kırmızı çizgilerin silinitr,k.ırakta kürt devletinin kurulması için tüm aşamalar halledilir neredeyse sesini çıkaramazsın gık dersin vurur kafana borsayı.Borsa yüksek ama neden yüksek nasıl yüksek?yabancı sermaye.Cevap net.Her zaman böyle oldu.Bir ülkede ekonominin iyi olması kağıdın artması demek değildir,milletin hali iyi mi diyosun o zaman sen?Evet ikeanıon değeri artar,özelleştirilen diğer kurumların da değeri artar bu normal ama bunun milete yansıyacağı anlamına gelmez.Dış sermayeye mecbur kalmak ölmek demektir.üretim-tüketim dengesini sağlayamamak demektir,bgün Türkiyede çoğu kişi ithalat sektörüne geçti,ekoınomi iyi diye mi?
borsanın mantığını biliyorum ama siz o kadar partizansınız ki ve o kadar kendi cebinizi doldurma peşindesiniz ki bunu bilseniz de ses çıkaramazsınız,senlşe tartışmam bile yanlış,bir köylünün giydiği boğazlı kazağı görüp bunun drumu tayyipten iyi diyebilecek kadar bir takım değerlerini yitirmişsin malesef,nickinin hakını vermeye devam et. -
: )
Bak şimdi ben dışarıdan izliyorum hükümeti:
Ben bu borsanın hortumların kesilmeye başladığı zaman yükseldiğini hatırlıyorum.
Kaç banka kapatıldı. Kaç Cem Uzan kesildi olay rayına oturdu.
Sonra millet kağıtları almaya başladı...
Ha:
Para çıkaracak birisi varsa oda ATO başkanı gibi adamlar olacaktı. Darbeye önayak olmak için : ) Neyseki yakalandı. Evinde 2,5 milyonla. Ve bunun yüzlerce katı kim bilir nerde idi?
Turgut Özal mesela, memleketi satmıyordu ki? Bu örgütün üzerine gidiyordu. Ekonomi o zamanda bayağı bir parlamıştı. Noldu? Öldürüldü... Ben böyle bişeyin Tayyip'e yapılacağından korkuyroum.
Umarım böyle birşey olmaz.
Gelişmeleri izleyerek 1 yıl içinde ne kadar haklı olduğumu göreceksin.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Turgut Özal mesela, memleketi satmıyordu ki? Bu örgütün üzerine gidiyordu. Ekonomi o zamanda bayağı bir parlamıştı. Noldu? Öldürüldü... Ben böyle bişeyin Tayyip'e yapılacağından korkuyroum.
Haberleri kaçırdım ama show tv nin alt yazısında tayyip tehdit ediliyorum demiş şeklinde şeyler geçiyordu. -
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------: )
Ben bu borsanın hortumların kesilmeye başladığı zaman yükseldiğini hatırlıyorum.
Ha:
Para çıkaracak birisi varsa oda ATO başkanı gibi adamlar olacaktı. Darbeye önayak olmak için : ) Neyseki yakalandı. Evinde 2,5 milyonla. Ve bunun yüzlerce katı kim bilir nerde idi?
Turgut Özal mesela, memleketi satmıyordu ki? Bu örgütün üzerine gidiyordu. Ekonomi o zamanda bayağı bir parlamıştı. Noldu? Öldürüldü... Ben böyle bişeyin Tayyip'e yapılacağından korkuyroum.
-----------------------------Aynen öyle..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------: )
Ha:
5-6 senedir gelişmeleri izliyorum,akplilerden nefret ettim,anladın? -
Hadi canım bende akp'yi çok seviyosun sanmıştım : )
Dediğim gibi oksicim 1 sene...
Gerçi yine ekonomi iyi olunca ülkeyi sattı dersin : )
-
borsanın %95'i yabancılardayken isterse 100bin puan yapsın..bize ne faydası var.biraz önce bir haber seyrettim;
kadınlar iki ayda bir dağıtılan 19-38 ytl arasındaki çocuk yardımını alabilmek için birbirilerini eziyorlar sırada baygınlık geçiriyorlar......yabancının borsadaki parasının bize ne faydası var