Kangalın Arslanlara Verdiği İnanılmaz Ayar !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca , akademik kirlilikleri bende biliyorum ama Tamer Dodurka diyoruz :)

Ayrıca alt etmek illa parcalamak degil.

En basitinden sirtlan ve aslan ornegini vermissin, sirtlanlar, aslanlar gibi tam kedigillerden degildir,  kedimsidir mesela, aslanlarin elinden yemegini almasinin nedeni buradaki genetik baskinliktir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Abi monitoru ters çevirip bile baksan alakası yok.vurmak ne kelime pençeyi sadece köpeğin üstüne koysa orada eğlencek hayvan bile kalmaz.

hayvanları severim

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hoca , akademik kirlilikleri bende biliyorum ama Tamer Dodurka diyoruz :)

Yıllarımı verdim o kadar gördüm, Köpeklere fısıldayan adamdan ondan bundan tamer'i ilk defa duydum sen düşün :D

Bir bilgi birikimi varsa ben şunu biliyorum çoğu çevirimdir bilinen şeylerin c/p'sidir.

Hacım sana bir örnek verim.

Çok uzun yıllar oldu, izleyeli unutmuş olabilirim sürçü lisan affola, hornby kartalı olabilir dedim ya tam hatırlamıyorum.

Bir doğa bilimci, bu kartalın yavrusunun uçuk videosunu çekmek için 30 metre bilmem kaç yüksekliğe ahşap ev kuruyor aylarca o ilk anı çekebilmek için bir yavrunun büyüyüp uçmasını, orda bekliyor tetikte, ve çekemeden bir gün kaza geçiriyor düşüp bütün kaburgalarını kırıyor, ve yıllarca süren tedavi + olarak fizik tedavinin ardından, o adam gelip yine aylarca bekleyip o görüntüyü çekiyor.

Yani hayvan araştırmak bu denli birşey ki bu türkiyede fazla imkan yok zaten + teknoloji yok o kadar son olarak doğa iklimi yok bir yağmur ormanı bir doğa olayları yok inceleyemiyorsun yani.. Bu türklerin işi değil :D

O yüzden o adam dediğin c/p'den fazla ileri gittiğini kesinlikle düşünmem zaten.

+ Hacım o baskinlik değil, Mesela bir aslan bir filden öyle korkar öyle korkar ki, sular yaza doğru artık kuruyan su yataklarına inse aslan geberse sususuzluktan gene kaçar o derece.

Ama aslan 25 kişilik bir grup yaptımı, filleride çok öldürdüklerini izledim ki bu en üstün avlardan biridir.

Senin bahsettiğin sürüsel baskının sonucudur, ona bakarsan aslan akbabadan bile uğraşmaz yem kaçırmaya aslan gelir yer doymadan asla gitmez zaten.. O sırtlanların çokluğundan oluyor...

Yani sürünün verdiği cesaret 25 kişilik bir aslan sürüsüne hiç sırtlanın yaklaştığını görmedim :| Gelende sırtlanlar 20 30 arası gezer en az 10 15, aslanlar hemen her bölgede o kadar olmaz ki zaten aslan kendi arasında bile kavga ediyor yemek için yani  :|

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

aslan doğal ortamında sırtlanı 2 hamlede boğazlar avının üstünede tatlı diye yer sırtlanda köpek soyundandır çenesi ve cüssesi evcil köpeklerden daha güçlüdür.videodaki aslanlar bana yavru gibi geldi...

l enfer c est les autres Sartre ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

kangal aca,ğ b,r köpek türü , gözlerinize inanamazsınz bizim mahallede var bitane insandan büyük.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1-618-GR bunu yazdı:

Bu konu yine benim alanıma girer biraz uzunca yazıcam yine.

Bu videoyu ben yıllar öncede izledim aynı tepkiyi vermiştim..

Kangal kaplanı dövüyor falan başlığı altında ölecek gibi gülmüştüm, burdaki hayvanlar ulusal park hayvanları tahminimce, Ve öyle bir yetiştirilmişler ki sanal çoğalma ile ilgili. Hayvanlar insanların elinden yemek yiyor.

Yani doğadaki vahşiyet yok, ona bakarsan bir rotw. izlersin kediden kaçıyor ? ben bunuda izledim ? Neden kurt ve kediler arasında köpek kralsa Rotweiler'lardaki bir sorundur bu. Kurt ırkıdır her köpek ?

Köpek kovalayan kedi yazın google'a çıkan sonuçlar videoları görebilirsiniz.

Kangal dediğin köpeklerin kralı, kedilerin köpeğidir. Bunu hakaret olarak almayın.

Kangal dediğin hayvan 40 kilo sallıyorum, kaplan dediğin hayvanda sadece 250 300 kilo kas ağırlığı var erişkin erkek kaplandan bahsediyorum, 3 3,5 m boy var.

Pençelerini dişlerini saymıyorum bile gücü sadece bu.

Kaplan dediğin hayvan timsahlarla dolu nehire girip timsahtan, ceylanı alıyor ağzından, 3-5 aslanın arasına girip tokatlayıp çıkıyor.

Saçma saçma adamlar burda oyun videosu koymuş, sonra kangal pataklıyor diye devam ettirmişler, ben arşivde bulamam şimdi öbür pc'de ona bakarsan normal bir kaplana yaklaşamazken eğitimli kaplanın elini ağzına sokuyor adam ?

Yani, kangal nerde kaplan nerde, kedi giller nerde, köpekler nerde, köpekler kedigiller ile kıyaslandığında, 100 özellik az demektir.

Bir kedinin tırnağı bile etmeyecek hayvanla, bir zamanlar insan silahı bile bulmadan önce en büyük avcı kaplan gibi bir hayvanla kıyaslıyorlar ki.

Aslanda öyledir hemen hemen yine aslan kaplanın yarısı etmez, aslan dediğin hayvana sırtlan yaklaşamıyor ya ? Sırtlan, dediğin hayvan avı öldürmeden yer, aslandan daha fazla çene basıncı vardır aslanlar kemikleri kıramaz , sırtlan çok rahat kırar, bu hayvan bile aslana yaklaşamıyor 2 kişi falan dalsa bile kesin biri ölür ve aslan yine sağ çıkar..

Burda koymuşlar aga yetiştirilme hayvanları, aslan yürüyor kangal kuyruğunu ısırıyor aslanın :D aslan sinekmisin dercesine hala yürümeye devam ediyor ? Aslan dediğin hayvandada 200 250 kilo sadece kas ağırlığı var yani.

Bu hayvanla bunu nasıl kıyaslıyorsunuz ya :|

Tırnağı etmez kedi gillerin.... Özellikleriyle hiç bir zaman kurt familyası eşleşemez çünkü kedigiller var ama kurt tek ırktan, bir dna'larla oynana oynana bu kadar köpek elde edildi, dogo argantino dediğiniz köpek 12 cinstenmi ne şuan tam aklımda değil hepsi öyle yani kırma çoğu kedi giller safgandır.

Burda güç farkından bahsetmiyor kimse.. Tabiki kaplan kangaldan çok daha güçlüdür.Ama cesaret meselesi işte.O yüzden afrikada sürüyü çıtalalardan en iyi kangal koruyor.Ordadaki çıtalar içinde kafes hayvanı muamelesi yapamassın umarım.. İş pençeye kaldıysa bir çıta kaplandan 10 kat daha hızlı pençe atıp kangalı telef edebilir.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Alın size onlarca aslanın ağzından yemeklerini çalan insanların videosu.. Yani olay cesaret güç değil

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/ac-aslanlarin-avlarini-ellerinden-aldilar

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bi videoda vardı kocaman fili bitane virüs yeniyodu fil ölüyodu çok iyi bi videoydu oda kime sölesem inanmaz o kadar ufak şey nasıl yener fili derler ?

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Çitalar, farklı dedim çitalar genel olarak, zaten bir vahşiyet göremezsin o hayvanda insana bile saldırdığı hiç kayıt yok çitanın saldırmasıyla ilgili..

Çitalar konusunu üste yazdım zaten :|

Birde bu insanlardan kaçan, video için, bilim bilmiyorsak ilim bile bilsek tüm canlıların insanlardan kaçtığını " Yerine Göre " Görürürüz.

Aynı şekilde 2 katil aslanın konusunu anlatmıyorum buraya tren  yolu yapmaya çalışan yüzlerce adamı katlettikleri. Yani yerine göre zaten bu olay değişir.

Ve adamlar orda sopalarla satırlarla gidiyorlar el kol sallayarak bile gitseler hayvana bir değişik geliyor... Gitsin yavrusunu sevsin o zaman :D Kimi aslan indirir kimi aslan gider bakar napıyor bu der, normal gizli kameradan bile kaçıyorlar ani hareketlerden falan..

Yani böyle bakmamak lazım olaylara... Cesaret olayına gelince kaplan kadar gözü kara hayvan yok ama kaplanın belgeseli bile yok böyle geniş kapsamlı aslanlar gibi, çünkü ya saldırır ya kaçar insandan... Şimdi kaplan korkakmı oluyor ? :|

Aslan kirpiye bile saldıramıyor normalde, bunuda söylim çoğu aslan avlanırken bile düşündüğü tek şey " Yaralanma kaygısıdır " O yüzden çoğu riskten uzak durur iç güdüsel olarak hayvan.

Köpekler, bu konuda kediden üstündür emir komuta çalışır çoğu köpek onları isteklerimiz egolarımız doğrultusunda eğitiriz, kedilerde pek böyle bir şey yok.

O yüzden kedilerde bu yok yani kaplana tut oğlum dediğinde yüzüne bakar aga sen aptalmısın ben kaplanım elite takılırım canım isterse tarzında :|

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

biri köpek biri kedi sonuçta ne olması gerekiyordu.

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
Toplam Hit: 12390 Toplam Mesaj: 66