Karabük Yurt-Ev
-
DrKill bunu yazdıExpirE bunu yazdı
Sözlükte karabük lü varmı bilmiyorum ama. karşıma çıkan karabüklü ustalar işçiler hatta mühendisler nedense hep işini doğru düzün yapamayan pislik heriflerdi.
Üniversitede tanıdığım bütün karabüklüler bi kelek yaptı biri beni borca batırmak istedi evden atılmamı sağlamaya çalıştı. Bir tanesi de benzer yamuklar yapmaya çalıştı. Bir taneside müzik olaylarında önümü kesmeye devam ediyor :D
Dikkat et hocam oralarda.
Ve varsa bir karabüklü lütfen beni tersine ikna etsin karabüklüler hakkında.
Ben 4 yıldır buradayım üniversite dolayısıyla. Aslında gerçek karabüklüler çok iyiler. Harbiden söylüyorum bunu bak. Ama gel gör ki karabüğün %90'ı etraf illerden göçlerden oluşuyor. Yani kardemir de çalışmak için taa çankırıdıan oradan buradan etraf illerden gelmiş yerleşmiş zamanında. Karabük lü diye gördüğümüz çoğu kişi bunlar oluyor hep. Çok nadir de olsa sayılı ana baba dede dedenin dedesi misali karabüklü olanlarla tanıştım cidden çok yardımsever ve okumuş adamlardı hepsi.
Yoksa dediğin gibi çok pis şeyler dönmüş karabük ve hala dönmekte. Çok pis adamlarını biliyorum yakın vesilem ile ne pislikle dönüyor anlatamam sizlere.
ben karabukluyum.cok kotu bir yer degil cok iyi bir yer de degil.
burada genelde bir yerde bir olay olursa mutlaka orada bir kurt vardir.
cumayani tarafi var oradan kopek suruleri gibi gelip sehre inerler.bir kac tane kurt cocuklar var yolda giderken sizlerden para isteyebilir. bunlar tamamen pic sokak kopegidir egitilmemis kisilerdir neden yasadiklarindan bile haberleri yoktur
esentepe kayabasi taraflarinda gece dolasmamanizi oneririm.dolassanizda pek bir sey olmaz saniorum ama yinede buralarda dolasmayin. bu dedigim iki yer karabugun en tehlikeli bolgeleridir :))
havasi les gibidir. buraya gelenler sabahlari dinc kalkamadigindan yakinirlar.
serefsiz cok buralarda.ustteki arkadas abartmis biraz lakin hak vermek gerekir.aslinda diger sehirde cok iyi degil yani.
istanbuldan geldiyseniz karabuk merkez size savastan yeni cikmis gibi gelebilir.ama 5 sene once bu dedigime hak verebilirdiniz. simdide hak verebilirsiniz ama vermeyebilirsiniz de :)) onel avm kares avm yapildi. kares avm nin yanina park yapilacak. belediye baskani calisio yani. safranboluya giderseniz yine sikilsanizda merkezdeki kadar olmaz.
dedigim gibi esentepe kayabasi yenimahalle(%50) buralarda uyusturucu kullanirlar.o sebeple pek gitmeseniz iyi olur.
bukadar :))
-
Oha lan bu kadar mı kötü bu şehir.
Anlaştınız da kara propaganda mı yapıyorsunuz :)
Yalnız ev ve yurt fiyatları 600 den 750 den falan başlıyorsa bir mürid vardı Kılıch diye ondan prefabrik ev temin edin amk daha ucuza gelir :)
Öğrenci adamı aşar o iş, hele tek başına.
-
DrKill bunu yazdıEasx bunu yazdıstabilo bunu yazdı
Hocam bende Karabüğe gidiyorum.Yurtta kalıcam (karabük altınkalem yazarsan bulursun) şahsen yurdu çok beğendim 2 kişilik odaları dolmuştu 3'e kaldık bende 3 istiyordum zaten dediğim gibi ben beğendim yani baya büyük bi yurt karma yurt kızlı erkekli yemekhanesi olsun odaları olsun ferah ve güzel işte tek sıkıntım kafa dengi birilerine çatmak yoksa çekilmez.. aylık 600 lira yurt ücreti bu arada okula yürüme mesafesinde çok yakın
@Devil aynen :D
@Stabilo herkes altın kalemden uzak dur diyor kayıt olmadıysan kaç ordan. Bugüne kadar bir sene kalıpta iyi diyen bir kişiye denk gelmedim. Berbat biryermiş giden birdaha gitmiyormuş netteki yorumları okursan anlarsın zaten %90ı olumsuz yorumların diğerleride yeni kayıtta adamların sölediğini söyleyen daha gitmemiş insanlar :)
Ben yarın karabüğe gitmeyi planlıyorum.
Bende kalmadım ama başka daha iyi bir yurt yok karabük'te onu söyleyeyim gidince anlarsın zaten.
Bana kalırsa git karabük'e 2-3 gün pansiyonda kal ev ara yurt ara kendi gözlerinle gör. Milletin söyledikleri ile olmaz bu işler.
Hocam yarın gidicektim. Dayım vefat etti bu akşamüstü. Bayramdan sonra anca gidebilirim. Sanırım umarım dolmaz istediğim yurt. Ev işi yalan gibi ilk sene
-
Easx bunu yazdıhojucuk bunu yazdı
merkezde mi okuyacaksin , safranboluda koy evi buluruz
Nasıl bir ev mesela hocam :) merkezde okucam fakat safranboluyla okulun arası 10 dakikaymış zaten
kucuk bi yer, toprakcuma koyunde ev. karabuke 22km , safranboluya 15km
-
hojucuk bunu yazdıEasx bunu yazdıhojucuk bunu yazdı
merkezde mi okuyacaksin , safranboluda koy evi buluruz
Nasıl bir ev mesela hocam :) merkezde okucam fakat safranboluyla okulun arası 10 dakikaymış zaten
kucuk bi yer, toprakcuma koyunde ev. karabuke 22km , safranboluya 15km
hafız senin mi toprakcuma'daki ev?
-
marmaris icmelerde guvenlik muduru safranbolulu bi abimizin
-
hocu bende toprakcuma'dayım
-
ogrenci misin?
saglik ocagi , jandarma karakolu , elektrik , su , sebeke iyi 250 nufuslu koye
-
yok öğrenci değilim.
hafız 250 nufuslu köy dediğin yere zamanında ilçe yapalım demişlerde o zamanın köylüleri cuma pazarından oluruz diye reddetmişler. yani aslında orası benim çocukluğumda daha gelişmiş bir yerdi, sağlık ocağı karakol falan o zamanlardan kalma diyebiliriz.
-
Easx bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Tercih sonuçları açıklandı başlığında senin mesajını alıntılayarak gerekli bilgileri yazmıştım aslında. Arkadaşım memur orada o bile bulamadı hala düzgün ev. Merkez kampüste okuyacaksan 100.yıldan tut ama 750 + TL den başlar ev kiraları.
Hatırlamıyorum hocam valla kafa allak bullak. Ama dediğin gibi 750'den başlıyor kiralar eşya alsam onun taksidiyle yine gelir 850ye. Yurt daha mantıklı. Yada 3+1e 3 kişi çıkmak lazım ama onada düzgün arkadaş bulmak zor olur kafa dengi. Ben herkesle anlaşamam.
Kıl tüy adamlada uğraşamam. Yok laptopun ışığı gözüme vurdu yok tıkırdama kıçım ağrıyo başım ağrıyo gelemem böle şeylere rahat adam olcak benim ev arkadaşım . O yüzden tek çıkmaya çalışıyorum oda bütçeyi zorlar gibi :/
Doğru düzgün işte bulunmuyormuş dükkanlar nasılsa biri olmasa diğer öğrenci gelir diye 15 20 liraya eleman çalıştırıyorlarmış.
Aslında oraların yerlisi bir müridin tanıdığına filan denk gelsem şöyle okul boyunca hem çalışıp hem okuyacağım güzel bir iş bulabilsem mükemmel olur.
Mesajına bakıyorum tekrardan
Mesajların devamını okumadım ama tanımadığın insanlarla eve çıkmak daha iyi bana kalırsa. 4 yılda 15 civarı ev değişmiş biri olarak söyleyebilirim ki, birini tanıdıktan sonra eve çıkınca oturup ben bunlardan bunlardan hoşlanmıyorum arkadaş kendine çeki düzen ver diyemiyorsun. Göz yummak zorunda kalabiliyorsun. Ya da kavga edebiliyorsun en sonunda.
O yüzden tavsiyem hiç tanımadığın iki kişiyle eve çıkıp eve çıkarken de prensiplerinden bahsetmektir en doğrusu. Aklının bir köşesinde bulunsun derim.
