Kasım 2015 Celbi Uzun Dönemler Açıklandı
-
violinist bunu yazdı
arkadaşlar bende kısa dönem için 23 ekimi bekliyorum kasım celbi için acaba kasımın kaçında alırlar askere
bana şubede verdikleri kağıtta 2-5 kasım ya da 16-18 aralık yazıyordu. Sanırım kısa dönemlerin hepsi aynı anda açıklanır.
Cesnist bunu yazdıYolunuz açık olsun.Keşke gitmeseydiniz 6-12 ay gençliğinize yazık
Valla ödeme imkanım olsa parayı verir gitmezdim hocam da ben 87liyim normalde babam askere iyice büyüyüpte gitsin (eskiden bizim buralarda olan bir düşünce sistemiymiş bu geç yazdırma, yıl kaydırma) diye 4 buçuk ay geç yazdırarak 88 li yazdırmış ondan bedelli de tutmadı beni.
-
23 ekimi bekliyorum da, nerden nasıl öğreneceğimi bilmiyorum.
Bilen biri nasıl olacağını anlatabilir mi?
Hayırlı olsun yerleri belli olanlara şimdiden, hayırlı teskereler : )
-
CellyM bunu yazdı
e-devlet ya da askerlik şubesinden öğrenebilirsun.
-
vay arkadaş yaa işkembesini götünü büyütüp askerden kaçanlarda buradaymış lafta vatan millet sakarya diyip götü sıkışınca askerliğe sövenler sizi ilgilendirmez siz götünüzü işkembenizi büyütüp askerden kaçma taktikleri verin millete :)
5 sene olmuş askerden geleli vay bee baya olmuş yeni askere gidecek arkadaşlara iyiy görevler diliyorum... -
eyuperol bunu yazdıCellyM bunu yazdı
E-devletten nasıl öğreniyoruz onu sormuştum nasıl diye : )
-
imlegend bunu yazdıKarargahı bassınlar kılımı kıpırdatırsam şerefsizim. Subaylar kadar şerefsiz adi insan musveddesi tanımadım. Askeri okulda bunların beynini yıkamışlar Korgeneralin Genelkurmay Başkanına yaptığı tapınma ayinini görünce alayının köküne kibrit suyu dedim... Gitmeden önce ne güzel ailemdeki herkes gibi askerlik yapacağım diyordum. bu askeri düzende kılımı kıpırdatırsam şerefsiz adiyim.
bizde öyle diyorduk moruk çok dedim öleceğimi de bilsem bu karakolu bassınlar diye çok söyleniyordum
gitmeyen bilmez bu işgenceyi allah ordan kurtardı ya beni allahıma şükür hala rüyalarıma giriyo aq yeri
-
CellyM bunu yazdıeyuperol bunu yazdıCellyM bunu yazdı
E-devletten nasıl öğreniyoruz onu sormuştum nasıl diye : )
Hımm, ben o şekilde düşünmemiştim :) bende bilmiyorum, senin gibi ilk defa bakıp göreceğim.
Ama vereceğim linkten bakacağız galiba.
https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi
-
Daha gitmedim gitmeye niyetimde yok zor degil mi o psikoloji emir almalar belli bi duzen 6/12 ay sosyallik yok zilyon tane erkegin arasinda ipsizi sapsizi var buyuk sorumluluk var zor gibi
-
Bandito bunu yazdı
95 e 4 :D mezar taşım mk :D gidinde görün ebenizin amını askerlik seex yeri vazelinde götürün
Arkadaş benim diyeceklerimin sansürsüz halini yazmış.
Şöyle bir ekleme yapmakta yarar var; askerlik her yerde aynıdır. Çünkü insan, her yerde insandır. Çıkar, hile, hurda ve bencilliğin gölgesinde koca bir 365 gün geçer ve en nevi şahsına münhasır adam bile değişir.
Komutan erine ''lan'' dedi diye ceza aldı, tarzı söylemlere itimat etmeyiniz, çünkü yok öyle bir şey; bazen askeri yasaları kullanarak öyle bir kıstırıyorlar ki sizi, ulan keşke iki şamar yeseydim de kurtulsaydım, diyorsunuz.
Velhasılkelam, bugün şafak 12. Gelmeyi düşünenler gelme, geleceklere de geçmiş olsun derim. Askerliğin 6 ayı da, 12 ayı da aynıdır.
-
Zodiac bunu yazdı
Evet müritler 95/4 gidicek uzun dönem erler için acemi dönem yerleri açıklandı, varmı tbt den gidecek olanlar,
ikincisi, 2. gruba çıkmışım aralıkta gidicem sivas piyade eğitim komutanlığı çıkmış burası hakkında bilgi sahibi olan müritlerden dağıtımlarla, ortamla vs ilgili varsa bilgilerini yazmalarını istiyorum,
korkutmak gibi olmasın hocam ama düşeceğin yer % 90 hudut. belki tekirdağ edirne falan çıkar ama muhtemelen cukurca başkale şırnak urfa gibi yerler olacaktır.