folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kasım 2015 Celbi Uzun Dönemler Açıklandı



Kasım 2015 Celbi Uzun Dönemler Açıklandı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek

    serdarla tariqat sapığı siz çok yaşayın emi beyler :) 

     

    neyse müridler askere gittin siki tuttun rererörörö geçelim artık sivil hayatım çok muhteşem olsa en azından normal olsa gitmemeyi bizde düşünüyoruz ama yapcak bişey yok, 

     

    yalnız bilgi almak istediğim konular yok değil, bana biraz nasihatte bulunursanız sevinirim,

    kış ayı gidicem ve iki kış görücem bütün askerlik boyunca, nasıl bi ekipmanla yola çıkmalıyım,?

    sakal traşı nasıl hallediliyor ben son 2-3 senedir traş olan bi insan değilim yani bana en ağır gelen şeyin o olacağını düşünüyorum

    erler için hesap vs açıyorlarmış nakit para her daim bulundurmalımıyım?

    şimdilik aklıma pek bişe gelmiyor soracağım sizinde varsa ahaa bak şu konuda ziki tutcaksın dediğiniz yazın işte amk :)

     

    Zodiac tarafından 17/Eki/15 14:15 tarihinde düzenlenmiştir

    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Hocam facebook'ta sayfa var. Bi göz at istersen.

    https://www.facebook.com/361ksd?fref=ts

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek
    Nizamiye den içeri girince 30 TL Sigorta parası isteyecekler. Olurda ölür (müslümanlar şehit diyorlar) veya yaralanır (gazi diyorlar) vs durumlarda anadolu Sigorta 30 bin TL para ödeyecek. Yani o ölenler yaralananlara ödenen para kendi yaptıracağınız sigorta parasından ödeniyor tsk ödemiyor. Sen aylık 40-50 tl ye. (Kıbrıs'ta min 76 tl) köle gibi çalışacaksın. Bir aylık maaşın ile sigorta paranı ödemiş olacaksın. :-) Tsk sagolsun sizler bizim gözbebeğimizsiniz yürüyün allah allah allah. Bir de size form verecekler harçlık olarak kim destek çıkacak diye. Oraya uygun bir küfür yazmayı unutma. Muhtemelen okuyan bile olmayacak. Unutma komutan dediklerin haşa allah gibi konuşmasını bilirler. Icraat sıfır. Çünkü kendisinin de iş yapabilmesi için üsten emir alması lazım. Kolay degil onlarca rutbe var. Mesela burada ufak bir iş var maliyeti 500 lira tutmaz. Bizim bir alt devre buraya geldiğinde gündeme gelmiş. Yapacağız diyorlardı ben geldim gidiyorum hala yapacaklar. Benim alt devreler de geldi 95 sayıyorlar. Olay şu Askeriye de bir şeyi değiştirmek ortalama 50 yıl alır. Bir tane kredi karti götür. Meyve Suyu makinası kullanmak için. Ben 30 gunde 140 tane kola meyve suyu vs. almışım arkadaşlara felan. Bana yalvarıyorlardı abi bana da çeker misin... Ziraat kart verecekler ne zaman size ulaşır bilinmez. Biz de acemi son hafta getirdiler. Kantinlerin bir kısmında BÜTÜN ziraat kartları geçer. Bir kısmında da SADECE askerlik için açtıkları kart geçer. Bazılarında da HER BANKA KARTI geçer. Eşşeği sağlam kazığa bağlamak için ziraat ortak nokta.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Rene askerden geldiğinde detaylı yazdı herşeyi ara bulursun hocam detaylı bir döküman 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2014
    Homo

    bu konuya daha önceedn ed yazmıştım amına koyım askerlik hala ruyalarıma giriyor nalet girsin vatan için can feda doğrudur ama  cok karışık duygular ,içindeyim kıprıs i liman bende gemi bida gidersem siksinler beni

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Size bisey diyimmi suan cok kotu bi pskolojide yaziyorum

    Askerdeyken ozgurlugun hayalini kuruyodum yani oturup dogru duzgun biseyler yiyebilmek ve sicak bir ortamda rahat uyuyabilmek.

    Simdi ozgurum ama askerlik gunlerimi ariyom geldigimden beri dogru duzgun bir is bulamadim bugun bi gun calisip istifa ettim yani bu hayat hicbir zaman sikintilari azaltmiyicak hep buyuyo

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    bileciğe düşen varmı la merak ettim


    imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Zamanı gelince e-devletten girip bakıyorsunuz. Çıkan yerler hakkında yorum daha sonra yapılır.

    Acemi birliği ile usta birliği arasında aşılması mümkün olmayan bir uçurum vardır. Yani acemiliği çok ciddiye almayın. Peşin peşin Söylemek gerekirse acemilik çok zordur arkadaşlar. Buna hazır olun yani.

    Usta birlikleri ise işini bilene rahattır. Eğer Erbaş olunursa çok showludur. Şöyle ki; bir erin çavuşa şiddet uygulamasının sonuçları ile bir albaya şiddet uygulamasının sonuçları aynıdır. Bu nedenle taktığınız pırpır önem taşır. Bunu garipseyen veya bana geri kafalı gözü ile bakan olabilir ancak, medeniyetten nasibini alamamış bir adam ile aynı tertip olup, başınıza çavuş olarak getirilen de o olunca yaşayayacağınız zoraki hayatı yaşamadan bilemezsiniz. Üstelik bu ayrımın bir sınavı da olmaz. Tamamen yalamakla olur bu işler.

    Askeriyede inanılmaz derecede dedikodu vardır. Kadınlar halt etmiştir. O nedenle olabildiğince gruplardan uzak, kendi kabuğunda ama hakkını savunmak söz konusu olunca lafını esirgemeyen bir tutum içersinde olun.

    Önerilen veya bahsedilen çevre genel evlerine gitmeyin, garnizonun yakın Çevresinde alışveriş yapmayın. Esnaf askeri düdükleme peşindedir.

    Hizmet birlikleri arasında en yoğun olanı benim Bulunduğum yer yani ATAT KHO IZMIR MENTEŞ dir. Bu tip hizmet birliklerinde olabileceğiniz en iyi departman, yazıcı, depocu veya sabit herhangi bir iştir. Çöp kamyon şoförlüğü bile buna dahildir. Ama eğer bir işten anlamam bir yek bilgisayar bilirim Derseniz aylarca çim biçer taş taşır nöbet tutar bir de itilen kakılan olursunuz. 

    Burada kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Açık Konuşmak gerekirse benim Bulunduğum Birliğe çıkan olursa kaçsın ama gelmesin. Şaka değil. Birlik komutanının bile içtimaya gelip Türkiye'nin en yoğun ve zor hizmet birliği dediği bir birlik olmakla beraber, eğitim odağı rütbeli olduğundan tüm askerliğiniz selam vermekle geçeceği bir yerdir. 

    Şimdilik bu kadar. Gelişmelere göre devam ederiz


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek
    tosun bunu yazdı

    Lisans mezunuyum.bende gidiyorum askere.23 ünde mi belli olacakmış askerlik yerleri

    edevlet üzerinden savunma bakanlğna girince yedek subay sınıflandırma var.ordan mı sorgulama yapıcaz?

    askerlik yerleri belli olunca tekrar şubeye gidiyormuyuz

    saygılar

    şubeden ve e-devletten öğrenebiliyorsun.

    bana açıklandıktan sonra buraya postaneden yolluk (yol parası) vereceklermiş. birde ya e-devletten gerekli evrakları çıkartıp zarflayacakmışsın yada şubeden evrakların olduğu zarfı alacakmışsın giderken yanında götürmek için.


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

    Evet müritler 95/4 gidicek uzun dönem erler için acemi dönem yerleri açıklandı, varmı tbt den gidecek olanlar,

    ikincisi, 2. gruba çıkmışım aralıkta gidicem sivas piyade eğitim komutanlığı çıkmış burası hakkında bilgi sahibi olan müritlerden dağıtımlarla, ortamla vs ilgili varsa bilgilerini yazmalarını istiyorum,

    Vay be! Gidince oradaki dağlara taşlara selam söyle benden. Ben de askerliğimi sivasta yapmıştım. 98/4 tertipdim. Selamı çok söyle hatırlayanım kalmamıştır derler ya öyle birşey. 

    Ben hem acemiliği hemde ustabirliğini sivasta yaptım. Aman diyim sen yapma. Çok soğuktur. Ruhun donar. Ayazı da vardır. 2 saatlik nöbetleri 15 dakikaya düşürürlerdi zira sabit olarak dışarda ne kadar kalın giyinirsen giyin daha fazla duramazsın. Çok soğuktur. Gerçi sen acemisin nöbetle pek işin olmaz.  

    Sivasta 2 birlik var. Biri şehir içindeki merkez birde temeltepedeki birlik var. Temeltepedeki birlik daha zordur. 

Toplam Hit: 7632 Toplam Mesaj: 78
askerlik