folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?



Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Adamlar organizasyon ücreti , zart ücreti zurt ücreti diyerek zaten -faiz-'e denk gelen ve hatta aşan bir  parayı müşteriye sokuyor. Fakat müşteri bankadan direk aldığı parayı buradan alamadığı gibi üstüne kura mura bekliyor her ay umut dünyası... Milleti birkaç ay sallayıp toplanan parayı işletiyorlar gibi görünüyor.Bunlarla alakalı devletin herhangi bir denetimi olduğunu zannetmiyorum.


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Neden bu riski alayım ?


    Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Kasım/2010
    Erkek

    Aşırı karşı olduğum sistemler.

    Bu eminevim'den kopan üst düzey kadro Tasarruf A.Ş diye bir şirket açmışlar. Adamlar 1,5 yıllık yeni diye isimlerini duyurmak için bayağı iyi kampanya yapmışlar. Kız arkadaşımın kafasına yattı ben istemedim o gidelim dedi gittik konuştuk. Önden bi 8 bin TL yollayıp bir de 1.000 TL giriş parası vererek sisteme dahil oldu. Şu an ki sistemde 5. yıl sonra garanti ev veriyorlar, 30.000 TL organizasyon ücreti var dedi. 10. yıl'da tüm taksitler bitmiş oluyor. Ev'e geçtikten sonra taksitler biraz yükseliyor. Dedim peki bu kadar olayda 30.000 TL gibi organizasyon bedeli yeterli olup şirkete kazandırıyor mu? Adam dedi ki bizde sadece şube ve personel giderleri var. Geri kalan tüm para kâr olarak şirkete geliyor, sonuçta ortada bir ürün yok bir şey alıp satmıyoruz. 

    Bu şekilde para kazandıran hiçbir iş bulamazsınız, devlette bunu gördü yakında el atacak bu duruma tarzı konuştu. Girdik bir riske bakalım.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Hocalar abim ve çevremde bulunan pek çok kişi eminevim ile ev sahibi oldular. Ben açıkçası bir sıkıntısını görmedim. Ama faizsiz olayı yalan, faiz değil de katılım payı diyorlar, evi aldıktan sonra da kira yardımı muhabbeti falan var. Ama şöyle bir olay var, abim ilk kurasında hak kazandı ve kendi seçtiği daireyi satın aldı. 


    REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek

    Ben Eminevim ile başladım daha sonra Birevim e geçtim. 2019 da da Birevim den arabamı değiştirdim. (Temel mantık kadınların yaptığı altın günü olayı esasında)

    Detayları var malum. Mesela eminevim de eskiden sistem farklıydı ama birevim kurulunca ve yeni bir sistem getirince eminevim de buna uydu.

    Birevim i kuran şahıs eminevimde yıllrca çalışmış ayrılmış birevimi kurmuş. Birevim kurulduğunda görüşmüştüm onlarla mantıklı geldi ve girdim. 

    Mesela örneklendireyim. Ben 50.000 tl araç için girdim. 36 ay vadeydi. 5.000 peşinat vermiştim hesaplama 45.000 üzerinden yapıldı. 45.000/36=1250 tl aylık ödeme şeklinde. 9. ayda teslim aldım. Toplamda cebimden çıkan para 50.000 + 3500 gibi bişeydi organizasyon ücreti = 53.500 tl. Siz hangi bankadan 50.000 çekip 36 ayda 53.500 ödeyeceksiniz bilmiyorum. Sadece vade durumunu göre bekleme süresi var işte bi. Ben 9. ayda aldım ama kurada çıksaydım daha erken de alabilirdim.

    Sorusu olan varsa cevaplarım.

    Edit: Faizsiz diyolarlar yalan vs. diyenler var. Bu arkadaşlar gitsin görüşsün rastgele bir şubeyle uzaktan sallamasın derim. Ben faiz filan ödemedim.

    JOE tarafından 25/Ara/19 09:42 tarihinde düzenlenmiştir

    Not late for nothing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tamam çekilişe girdiniz de hangi evleri verecekleri belli mi?

    hocam evini sen kendin buluyon bunu istiyom diyosun. seni o evin klasmanında olan kuraya sokuyorlar vs vs

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tamam çekilişe girdiniz de hangi evleri verecekleri belli mi?

    hocam evini sen kendin buluyon bunu istiyom diyosun. seni o evin klasmanında olan kuraya sokuyorlar vs vs

    ama seçtiğin evden başka ev de çıkma ihtimali var mı?


    goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tamam çekilişe girdiniz de hangi evleri verecekleri belli mi?

    hocam evini sen kendin buluyon bunu istiyom diyosun. seni o evin klasmanında olan kuraya sokuyorlar vs vs

    ama seçtiğin evden başka ev de çıkma ihtimali var mı?

    Ev seçmiyorsun. Teslim zamanı gelince evini bulup bunlara ben evimi buldum bunu alacağım diyorsun onlar da parayı satıcıya veriyorlar evi alıyorsun olay bu şekilde.

    Tabi eve borcu bitene kadar satılamaz şerhi düşüyorlar.

     

    JOE tarafından 25/Ara/19 09:56 tarihinde düzenlenmiştir

    Not late for nothing
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2010
    Erkek

    Eğer düzenli ödeme imkanın varsa ve çok acelen yoksa bu sistemlerden banka kredisinden çok daha ucuza ev - araba alabilirsin . Burada bu sistemi kullanıp ev alan 2 tane arkadaşım var birisinin ödemesi bitti tapusunu aldı ve bir de araba aldı yine eminevimden. Diğeri de eve geçti ama durumu nedir bilmiyorum bayadır görüşmedim. Eğer ödemelerini düzgün yapacaksan peşinatın da biraz varsa acelen de yoksa :) iyi bir sisteme benziyor.


    İndia İndia !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    kira ödemiyorsan yatırım olsun diyorsan güzel bir sistem aslında. Kira ödüyorsan sıkıntı. 

     


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
Toplam Hit: 9245 Toplam Mesaj: 80
taksitle ev