folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?

Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

2012 yılında eminevim e girip araba almıştım. 18.000 tl ye. 2016 yılında da ev için 80 ay 120.000 tl ye girdim. Son 10 ay kaldı. 

Naber la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Malum videonun çıkış yeri bu grupmuş.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aylmz
    aylmz's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Malum videonun çıkış yeri bu grupmuş.

yok, aog'dan çıkmadı bu video

işin gırgırındalar

binin yarısı beş yüz o da bizde yok
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

3. alayı kanıtsız güvene dayalı. adam parsayı toplayıp basar gider gıkın çıkmaz. zerre kadar güven vermiyor bana. çok kişi var aldık ev işte süper falan da arada bi milletin ağzına bal sürüyolar ki sistem çökmesin.

ha resmi güvence olsa iyi iş aslında

Hocam bu adamlar 30 yıldır neden kimseyi dolandırmadı ? Dolandırmayacağı anlamına gelmez ama. Hala dolandırmadı ve her yerde çatır çutur şube açıyorlar o nasıl oluyor?

Ek olarak 10k paraya 3k nasıl istiyorlar :)

Ben 200k ya 10k organizasyon ödedim. 10k ya 500 TL yapar. Hayır kaldı ki, bu organizasyon bedelinin içinde ekspertiz cart curt bir sürü şey var. Bunların hepsi ücretsiz. 

Sisteme hala yeni üyeler geldiği için çarklar dönmeye devam ediyor. Kurulu sistemi niye bozsunlar. Çiftlikbank artık yeni keriz bulamadığı için patladı. Bu "evim"ler de yeni müşteri bulamayınca patlatabilirler. Ancak ülkemizde bu "no faiz, no haram" işleri çok insanı etkilediğinden bu durum uzun bi süre devam eder. Ne zaman insanlar sadece inanmakla yetinmeyip okuyup araştırmaya da başlarsa o zaman işler değişebilir. Allah ilk kelamında "Oku" demiş ama çoğu insan okumuyor maalesef.

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

3. alayı kanıtsız güvene dayalı. adam parsayı toplayıp basar gider gıkın çıkmaz. zerre kadar güven vermiyor bana. çok kişi var aldık ev işte süper falan da arada bi milletin ağzına bal sürüyolar ki sistem çökmesin.

ha resmi güvence olsa iyi iş aslında

Hocam bu adamlar 30 yıldır neden kimseyi dolandırmadı ? Dolandırmayacağı anlamına gelmez ama. Hala dolandırmadı ve her yerde çatır çutur şube açıyorlar o nasıl oluyor?

Ek olarak 10k paraya 3k nasıl istiyorlar :)

Ben 200k ya 10k organizasyon ödedim. 10k ya 500 TL yapar. Hayır kaldı ki, bu organizasyon bedelinin içinde ekspertiz cart curt bir sürü şey var. Bunların hepsi ücretsiz. 

Sisteme hala yeni üyeler geldiği için çarklar dönmeye devam ediyor. Kurulu sistemi niye bozsunlar. Çiftlikbank artık yeni keriz bulamadığı için patladı. Bu "evim"ler de yeni müşteri bulamayınca patlatabilirler. Ancak ülkemizde bu "no faiz, no haram" işleri çok insanı etkilediğinden bu durum uzun bi süre devam eder. Ne zaman insanlar sadece inanmakla yetinmeyip okuyup araştırmaya da başlarsa o zaman işler değişebilir. Allah ilk kelamında "Oku" demiş ama çoğu insan okumuyor maalesef.

Bu sistem ile ponzi aynı değil. 

Ponzi de kar marjı çok yüksektir ve üyeler para kazanmak için para yatırırlar

Bunda ise en baştan beri söylediğimiz altın günü mantığı var yani kar faiz vs yok 

Şöyle yapalım 

Panxer 200k

Ares 100k

Holyone  500k

Joe black 1m tl lik ev alacak

Organizasyon ücreti yüzde 5

Panxer 10k Ares 5k holy 25k joe 50k  organizasyon ücreti ödedi ve kasasına 90k yı bu adamlar kar olarak koydular 

Bundan sonra zaten biz birbirimizin ev paralarını ödüyoruz taksit halinde

Banka gibi önce parayı al sonra geri öde olmadığı için adam (şirket) enflasyon dan etkilenmiyor

Ama sen yani ev araba alacak kişi etkileniyorsun

Sebebi ise faiz ödemediğin için banka gibi parayı 1.ayda değil 38.ayda bazen daha geç alıyorsun 

38 ayda yani 3 yılda herşeyin fiyatı artıyor

Olay bu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Son 5 yılda birçok ürünüm fiyatı %100-200 civarında artış göstermişken 3 yıl sonra alınacak para için pek girmek mantıklı gelmiyor bana. Ödenecek taksit yerine her ay altın, dolar vs alınıp bi hesapta biriktirilse daha karlı çıkılır bence.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

çok detayını bilmiyorum ama eniştem eminevimden ev aldı.

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burakayser
    burakayser's avatar
    Erkek

Arkadaşlar da yazmışlar aynı gün tarzı bi mantıkları var. Her ay kurada birine çıkıyor. Ona parayı veriyorlar. O da o parayla evini alıyor. Ama işte artı şirketin masrafları katılım payı filan gibi şeyler oluyor. Benim bildiğim bankadan kredi çekenlere göre ödemesi 10 bin 20 bin arası daha az oluyor tabi çektiğin miktara göre değişir bu.

Yalnız bu ara bir emlakçı tanıdıktan duyduğum kadarıyla hani kura size çıkıyorda para veriyor ya şirket size o parayı vermekte 2-3  ay geciktirenler varmış. Koronanın etkisi diyor ama bu arada ev alan satan kişiler mağdur oluyor diyordu. Bu işe gireceksen bile en köklü sermayesi sağlam olanını araştır öyle gir. Bi arkadaş da faizsiz diye bu işe girdik ama öde Allah öde bitmiyor hem bi yandan da kira veriyoz diyor. Kura geç çıkarsa şansına çok da bi esprisi yok gibi sanki.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Erkek

baslikta yazanlari bilmiyorum ama eminevim ve birevim ile daha once gorusmustum. temel olarak altin gunu gibi dusunulebilir.

diyor ki, giriste bana bankadan kredi cekecegin zaman verecegin dosya masrafi gibi bana bir isletim ucreti vereceksin bundan kacis yok.
    sonrasinda elinde toplu verebilecegin kac para var ve sen kac para istiyorsun parametrelerine gore durum degisiyor.
    ufak bir para istiyorsan o parayi sana direkt verebiliyorlar diye biliyorum. kredi ceker gibi kullanmak istiyorsan da iki yontem var, birisi sabit olarak x ay sonra paranin tamamini alacaksin o gune kadar ve o gunden sonra taksitini odemeye devam edeceksin (parayi aldiktan sonra taksit tutari artiyor)
    ya da kura sistemi, 36 ay vadeli aldin diyelim, birinci ayda da cikabilir 36. ayda da para sana cikabilir tamamen sansa.

Hava parasi olarak aldiklari paranin icinde bir de ekspertiz ucreti var, ev alacagim diye para cekiyorsan birisi senin dosyani takip edip gercekten ev aldigina dair ok vermesi gerekiyor. gideyim eminevim'den ev aliyorum diye para cekeyim ama o parayi faizsiz ihtiyac kredisi gibi degerlendireyim gibi bir sansin yok.

guvenilirligine gelince, eminevim devlet tarafindan onayliyiz falan diyor ama benim konustugum kisiler bunu sirf lafta soyluyor, su kanunun su maddesiyle musterimizi koruyoruz gibi bi seylerini duymadim belki vardir.

sistem genel olarak boyle. islevselligine gelince, bir haftada altinin grami 520 tl'den 460 tl'lere dustu. paranin degeri bu kadar oynakken bu gun para vermeye baslayayim bir yil sonra toplu para alayim demek biraz kumara giriyor, o gune kadar o paranin degeri ciklet parasina dusebilir. 

ben ucuza bir ev bulmustum acil almam gerekiyor diye mecbur bankadan kredi cekmistim, benimle ayni donemde yakin bir para icin baska bir arkadasim eminevim'e girdi. benim aldigim daire su an aldigim fiyatin ustune 150-200bin tl koydu. arkadas 6 ay sonra parasini alabilecek, benimkinin yarisi gibi bi daire alabilirse sukredecek durumda su an.

genelde kullaniliyor olmasinin sebebi de soyle, hesabini yapinca bankaya verdigin faiz+hava parasindan en az (500bin icin konusuyorum) 20bin civari daha karli oluyor. yatirim yapmayi dusunen birisi icin de fena bir tasarruf degil acikcasi. ayrica teknik olarak faize girmiyor ama teknik olarak katilim bankalari da faize girmiyor. ince konu iste.

duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
Toplam Hit: 9308 Toplam Mesaj: 80
taksitle ev