folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?

Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ben iki kere eminevime girdim. Aldığın şey ev,araba,arsa farketmez. Ev vermiyorlar para veriyorlar. Karşılığında borç bitene kadar ipotek koyuyor banka gibi.

Ben çekiliş istemedim orta vadeli sisteme girdim. En azından parayı alacağın tarih net oluyor.

Mesela 100bin için giriyorsun sistem şöyle oluyor.

50 bine kadar sen ödüyorsun. Buraya kadar sana giriyor. Sonra o sana 100bin veriyor. Kalan 50bini de ipotekliyor, aldığın şey ne ise(ev,araba,arsa) üzerine. Sonra kalan miktarı da ödeyip bitiriyorsun. Bunun için de örneğin 10 bin istiyor. Yani bankadan 50 bin alıp 10 bin fazladan ödemiş gibi oluyorsun. Faiz mi değil mi tartışmalı konu. Ama aynı meblağı aynı vadede bankadan alsan örneğin 10 bin değil de 30-40 bin faiz ödemen gerekiyor. Bu açıdan daha az fazi veya extra para çıkıyor. Bu sebeple mantıklı buldum ve iki kere girdim. Sorun olmuyor genel olarak. Tek sorun ödeme günü geldiğinde birkaç hafta bekletebiliyorlar. Onu da yetkilillerle vs görüşerek hızlandırmaya çalışıyorsun. Şuan belki o sorunlar aşılmıştır.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Herkes merak etmiş gerçek bilgi vereyim şaka falan bir yana geyik yapan olursa da cevap vermeyeceğim.

----Kendim için konuşayım.----

200 bin ₺ için kayıt oldum ben. bundan 8 ay önce Aylık 4.000₺ ödeme yapıyorum.

200 bin ₺ + 10 bin ₺ (Organizasyon bedeli) Ücret ödeyeceğim toplamda.

23. Ayda bana 200 bin ₺ para verecekler. Bu para nakit para değil sadece ev alabiliyorum. Bazı durumlarda araba almanıza da izin veriyorlar. Yani alacağınız ürünün türünü değiştirebiliyorsunuz.

Aksi halde parayı alamazsınız. Yani öyle beyaz eşya alayım. Yok Altın alayım Yok Dolar alayım diyemezsiniz elinize para geçmiyor. Siz şu evi alacağım diyorsunuz. Eminevim evin ekspertizine cartına curtuna bakıyor araştırıyor evi falan filan.

Daha sonra bu paraya bu evi satın alıyorlar sizin adınıza. Atıyorum 200 bin'e başvurdum. 100k üstüne koydum. 300k ya ev alabiliyorum illa 200k olacak değil.

Giriş yaparken 10k Organizasyon ücreti + 4 bin ₺ ilk ayın taksidi yani 14k para verdim. Peşinat vermedim. 

50 ay taksidim var. 50 ay boyunca 4.000₺ ödeme yapacağım her ay.

Şimdi normalde 23. ayda evi alıyorum ama diyelim ki ben daha erken almak istiyorum. Bu durumda ARA ÖDEME diye bir şey var ondan yararlanabiliyorum.

O da şöyle oluyor Mesela 20. ayda almak istiyorsam evimi 3 ay geriye gelmesi için 6 aylık taksidi ödemem gerekiyor.

Yani her 1 ay için 2 ay taksit ödemem gerekiyor. Bu durumda 6*4 yani 24 bin ₺ ye 23. ayda değilde 20. ayda evimi alıyorum ve Toplam 44 ay daha taksit ödüyorum. 6 ay ödeme yaptığım için.

Yada şöyle yapabiliyorsunuz. Mesela ben şuan 4k para ödüyorum. Diyelim ki 6k ödeyebilecek düzeydeyim şuan. 

Gidip hocam ben 2k daha fazla vermek istiyorum. Bu durumda kaçıncı ayda 200 bin ₺ yi alacağım diyorum. Sonuçta artık taksit sayım düşüyor 6k ödeyeceğim için.

Onlar da 2 seçenek sunuyor. Diyorlar ki (Kendim için konuşuyorum.) ben 200 bin ₺ ödüyorum 4-4-4 50 ay. Ama ben artık 6 bin ödemek istiyorum bu durumda. Taksitlerim 33 ay gibi bir şeye tekabul ediyor. Onlarda 13-14. ayda evini alırsın diyorlar. Bu durumda ödediğim 7 ayın farkı olan 2 k yı ödemem gerekiyor. Yani 2*7=14k ödeme yapmam gerekiyor. Yada şöyle diyorlar, 14k yı ödemek istemiyorsan 16. ayda evini alırsın diyorlar yani 3 taksit fazladan vermen lazım gibi bir şey oluyor (Gerçek rakam değil bu küsüratı falan var orda konuşmanız lazım bunu)

Misal diyelim 200k ya giridm 200k yetmiyor ben 300k istiyorum. O zaman gidip fiyatı yükseltiyorum bu durumda 40 ay değilde 60 ay oluyor taksidim ve 23. ay ödeme alacakken 28-29. ayda ödeme alıyorum. Yada şöyle yapabilirsiniz. 300k ya çeekrsiniz 6k da ödemeyi çekersiinz. Taksit sayınız gene 50 ay olacağı için 23. ayda 300k para alırsınız ama aylık 6k 6k ödersiniz..

Varsa bilmek istedikleriniz sorabilirsiniz.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyede-faizsiz-m%C3%BClk-sahibi-yapan-%C5%9Firketler-art%C4%B1yor/a-52125850

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Bunları bddk takibe aldı alayı bddkya bağlanacak. Devlet yolunacak kaz buldu kaçırır mı

Eskiye göre teslimat tarihleri de ileri gidebilir. Ek vergi gelir mi göreceğiz.

İlgilenenlerin bilgisine.

Not late for nothing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hector611990
    hector611990's avatar
    Erkek

ev alma işi çetrefilli ama araba işi en temizi. peşinatınıza göre net olarak çıkacak ayı söylüyorlar size. mesela 100 bin tl stiyorsunuz 50 bin peşinat verdiniz diyoki 3 ay sonra para cebinde ek olarak şu kadar komisyon alıyorum sallıyorum 115 bin daha fazla veya eksik net bilmiyorum.

- - -
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    JOE bunu yazdı

Bunları bddk takibe aldı alayı bddkya bağlanacak. Devlet yolunacak kaz buldu kaçırır mı

Eskiye göre teslimat tarihleri de ileri gidebilir. Ek vergi gelir mi göreceğiz.

İlgilenenlerin bilgisine.

Her müşteriden katılım ücretinin % bilmem kaçı kadar vergi alınmaya başlanır yakın zamanda.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bu kuruluşlara girenler şuan faizlerin düşmesinden dolayı pişman ancak dere geçerken at değiştirilmez mecburlar.

Bunların en büyük artısı ben çıkmak istiyorum derseniz o güne kadar yatırdığınız paraları veriyorlar. Ancak ilk girişte aldıkları katılım payını vermiyorlar ki bunuda sözleşmede belirtiyorlar. Tabi birde paranızın değer kaybetmiş olmasıda var. Atıyorum 1 senede toplam 50.000 lira verdiniz. O 50.000 lirayla altın veya dolar vs alıp bir köşeye atsaydınız para kendini katlamıştı.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Bende eminvime girdim 250.000 TL için.

Şuan kiram çok uygun olduğu için faizle değil de vade ortası ile eminevimden ev almaya karar verdim.

10 taksit ödedim 20 taksit daha ödeyince evi alabileceğim. taksitleri düşürüp 15 ay sonra evi almayı planlıyorum şuan.

Bu işin artısı ev almaya karar verdiğinizde mütahit ile daha iyi pazarlık yapabilirsiniz. Adam evin değerini düşük gösterip KDV yi az ödüyor bu da size daha uygun ev imkanı veriyor. Şuan keşke daha önce girseymişim diyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    esinti bunu yazdı

Bende eminvime girdim 250.000 TL için.

Şuan kiram çok uygun olduğu için faizle değil de vade ortası ile eminevimden ev almaya karar verdim.

10 taksit ödedim 20 taksit daha ödeyince evi alabileceğim. taksitleri düşürüp 15 ay sonra evi almayı planlıyorum şuan.

Bu işin artısı ev almaya karar verdiğinizde mütahit ile daha iyi pazarlık yapabilirsiniz. Adam evin değerini düşük gösterip KDV yi az ödüyor bu da size daha uygun ev imkanı veriyor. Şuan keşke daha önce girseymişim diyorum.

Çiftlikbank V2 olma riski var işte.

https://www.youtube.com/watch?v=otohjMymyYE

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

ev alan hic gormedim.duymadim yada odeyemenler gordum.. cevrenizde vardir illada bu sistemler genelde titan olayi.gibi senin paranin faizini kullaniyorlar o faizle sana ev aliyorlar verdiginiz ana para onlara kaliyor...

Toplam Hit: 9249 Toplam Mesaj: 80
taksitle ev