Katılımevim, Birikimevim, Fuzul Ev Tarzı Kuruluşlar Güvenilir Mi ?
-
esinti bunu yazdı
Bende eminvime girdim 250.000 TL için.
Şuan kiram çok uygun olduğu için faizle değil de vade ortası ile eminevimden ev almaya karar verdim.
10 taksit ödedim 20 taksit daha ödeyince evi alabileceğim. taksitleri düşürüp 15 ay sonra evi almayı planlıyorum şuan.
Bu işin artısı ev almaya karar verdiğinizde mütahit ile daha iyi pazarlık yapabilirsiniz. Adam evin değerini düşük gösterip KDV yi az ödüyor bu da size daha uygun ev imkanı veriyor. Şuan keşke daha önce girseymişim diyorum.
Kdv ve gelir olayı kısmında yanlış bilgi ;
Ne kadar para alındıysa okadar gösterilir bunun altını gösterme gibi durum söz konusu olamaz
Banka kredisi de ne çekip ne kadar gösteriliyorsa aynıdır onun harici yukarıda anlatılanlara kısmen onaylarım
Varsa nakit o şekilde alın yoksa banka veya bu tarz kuruluşlar hep aynı terane
-
LynXMaSTeR bunu yazdıJOE bunu yazdı
Bunları bddk takibe aldı alayı bddkya bağlanacak. Devlet yolunacak kaz buldu kaçırır mı
Eskiye göre teslimat tarihleri de ileri gidebilir. Ek vergi gelir mi göreceğiz.
İlgilenenlerin bilgisine.
Her müşteriden katılım ücretinin % bilmem kaçı kadar vergi alınmaya başlanır yakın zamanda.
%18 KDV var zaten katılım ücretinde. KDV ve Diğer giderler.
@mkyb yanlışın var hocam.
Atıyorum 4k taksidin var 20 taksit ödedin 80k. 15k da Organizasyon ödedin diyelim. (15k- %18 KDV) / 2 alıyorsun buda X Dersen 80+X geri dönüşü oluyor sana yani ortalama 85k felan geri alıyorsun.Organizasyonun yarısı onlara kalıyor gene.
Vay be benim 14. Ayım oldu 9 ay sonra alıyorum parayı. Gerçi o paraya ev klamadı ama köpek klübesi alıp köpek beslerim artık :D Şu faiz muhabbeti olmasaydı iyiiydi de. Fiyatlar çok yükseldi be %30-40 artış gösterdi evler. Çok büyük rakam. 10k dan 14k olsa neyse. 100k dan 140k olunca koyuyor adama :)
MhmdAlmz tarafından 13/Tem/20 08:35 tarihinde düzenlenmiştir -
MhmdAlmz bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıJOE bunu yazdı
Bunları bddk takibe aldı alayı bddkya bağlanacak. Devlet yolunacak kaz buldu kaçırır mı
Her müşteriden katılım ücretinin % bilmem kaçı kadar vergi alınmaya başlanır yakın zamanda.
Atıyorum 4k taksidin var 20 taksit ödedin 80k. 15k da Organizasyon ödedin diyelim. (15k- %18 KDV) / 2 alıyorsun buda X Dersen 80+X geri dönüşü oluyor sana yani ortalama 85k felan geri alıyorsun.Organizasyonun yarısı onlara kalıyor gene.
Vay be benim 14. Ayım oldu 9 ay sonra alıyorum parayı. Gerçi o paraya ev klamadı ama köpek klübesi alıp köpek beslerim artık :D Şu faiz muhabbeti olmasaydı iyiiydi de. Fiyatlar çok yükseldi be %30-40 artış gösterdi evler. Çok büyük rakam. 10k dan 14k olsa neyse. 100k dan 140k olunca koyuyor adama :)
Belirli süre sonunda ev vermiyorlar mı hocam öyle biliyordum. Atıyorum bir sene çıkmazsa çelişsiz olarak ev aldırıyorlardı sanki.
-
Liquid bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıJOE bunu yazdı
Belirli süre sonunda ev vermiyorlar mı hocam öyle biliyordum. Atıyorum bir sene çıkmazsa çelişsiz olarak ev aldırıyorlardı sanki.
Hocam ev vermiyorlar ya hep öyle muhabbet var. Sana para veriyorlar sen evini kendin alıyon. İstediğin yerden ev al istediğini yap. Adamlar ev almıyor yani.
Ya şöyle düşün Kredi çekiyon ama faizsiz.
200k çektin diyelim. 100k ödediğin anda (Genelde yarısı kadar oluyor yada çekilişli sistem var ben yarısı kadar olana girdim). Adamlar sana 200k veriyor. Sende üstüne ekleyip evini alıyon. para veriyorlar yani
-
siz kendi aranızda gün parası topluyor gibi düşünebilirsiniz ama adamlar toplanan paraları muhakkak faizde değerlendiriyordur.
sonuç olarak bu sisteme dahil herkes de bi şekilde faize bulaşmış olmuyor mu?
katılım bankaları gibi, size kar payı veriyor, ama parayı faizli işlemler dahil her türlü bankacılık işleminde değerlendirip kar ediyor.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
siz kendi aranızda gün parası topluyor gibi düşünebilirsiniz ama adamlar toplanan paraları muhakkak faizde değerlendiriyordur.
katılım bankaları gibi, size kar payı veriyor, ama parayı faizli işlemler dahil her türlü bankacılık işleminde değerlendirip kar ediyor.
Katılım bankalarında paranızı faizli işlemlerde değerlendiremezler. O bankaların İslami usullere göre yatırım yapma izinleri var faiz olmaz.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
arkadaşlar artık işler eskisi gibi değil. tasarrufa dayalı finans sektörü bddk nezlinde kontrole tabi haftalık aylık olarak.
bende yakın bir tarihte yeni bir firma ile gişede işe başlıyorum. firmanın ismini vermeme gerek yok ancak ileride ihtiyacı olan bir mürit olursa sistemi ve güvenli alanı ayrıca anlatırım.
işin arka planını eğitimlerinde öğrenince daha iyi kavradım keza bende %100 güvenmiyordum, şöyleki şuanki şirketimin tüm kampanya ve süreçleri kenara bırakarak, x,y,z tutarda banka teminatı veriyor şirket. yani ileride en kötüsünde birşey olursa ödenen tutar teminatta belirtilen kadar güvence altında kalıyor.
-
turkz bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Katılım bankalarında paranızı faizli işlemlerde değerlendiremezler. O bankaların İslami usullere göre yatırım yapma izinleri var faiz olmaz.
Yok öyle birşey iyi araştırın. Eskiden vardı ama artık yok. (2010 muydu 2012 miydi neydi akp bunlara izin verdi isterlerse faizli işlem yapabiliyorlar)
Katılım bankalarına faizsiz diye güvenirseniz hata edersiniz.
Faiz nedir? Nasıl olur? vs. iyi okuyun. Şimdiki katılım bankalarına gü-ve-nil-mez
Kısacası muamele düzgün yapılmazsa kabak gibi de faizdir. (Ki zaten hiçbiri doğru muamele yapmıyor)
Gerçekten amacınız faize bulaşmamaksa herhangi bir bankanın kredisinden uzak durun.
-
Arkadaşlar enflasyonun olduğu dünyada faizsiz kredi hayal kimse kusura bakmasın.
Bu sistemi araştıranlar bilir kira yardımı vs farklı durumlar mevcut 200 aldım 200 vereyim değil parayı ne zaman aldigin çok önemli 1. Ayda alırsan geri ödemen farklı 30. Ayda alirsan farklı
-
eengineer bunu yazdı
Arkadaşlar enflasyonun olduğu dünyada faizsiz kredi hayal kimse kusura bakmasın.
Bu sistemi araştıranlar bilir kira yardımı vs farklı durumlar mevcut 200 aldım 200 vereyim değil parayı ne zaman aldigin çok önemli 1. Ayda alırsan geri ödemen farklı 30. Ayda alirsan farklı
Hocam toplam ödenen para değişmez örneğin ikimizde 200k için girelim ilk kurada sana cıksın son kurada yada son teslim tarihindede bana çıksın. ikimizde farklı bir değişken tutar ödenmediği sürece totalde ödenecek para aynı olur.