Kerbal Space Program (Oyun)
-
babalar aya inmek için şu rehberi takip edebilirsiniz. http://kerbalspaceprogram.com/forum/index.php?topic=4003.0 ama ne yazık ki ingilizce...
Bu oyun için türkçe bir rehber hazırlamak şart, var mısınız gençler?
-
SweetyVolty bunu yazdı:
-----------------------------babalar aya inmek için şu rehberi takip edebilirsiniz. http://kerbalspaceprogram.com/forum/index.php?topic=4003.0 ama ne yazık ki ingilizce...
Bu oyun için türkçe bir rehber hazırlamak şart, var mısınız gençler?
-----------------------------önümde çok önemli iki sunum var onlar geçsin ben bir başlangıç videosu yapmayı düşünüyorum çünkü en büyük sorunu başlangıçta yaşıyor herkes uçuramama sorunu :)
-
feci zevkli bişeye benziyo indirdimde akşam evde denerim artık.
-
güzelmiş :D
paraşütle nasıl atlanıyor?
-
arkadaşalr artık çok rahat bir şekilde ayı geçiyorum fazlası ile geçiyorum uzayda sonsuz yolculuğa gidiyor mekiğim fakat şu ayı deng getiremiyorum onu nasıl yapıcam
-
alın agalar kendinizi geliştirin :D
Advanced Control System Design for Aerospace Vehicles (Video)
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşalr artık çok rahat bir şekilde ayı geçiyorum fazlası ile geçiyorum uzayda sonsuz yolculuğa gidiyor mekiğim fakat şu ayı deng getiremiyorum onu nasıl yapıcam
-----------------------------radarda iki tane sarı işaret var ... bunlar mekiğin hız vektörlerini ifade ediyor ... ortasında çarpı işareti olan sarı işareti hedef alıp güç verirsen hızın azalır çünkü bu hızının tam zıt yönünü ifade ediyor ... diğer sarı işaret ise gitmekte olduğun yönü ifade eder ... radarı kullanmayı becerebilirsen kimse seni tutamaz ;) ...
neyse dediğim gibi ayın etrafında parabolik , eliptik , teğet ne tür yörünge olursa olsun (m harfine basınca harita görüntüsünde yörüüngeni gösteriyor zaten) ... şekli önemli değil ayın çekim alanına bir şekilde girmeyi başarabildiysen hızını azalttıkça (yukardaki yöntemle) yörünge çapı küçülür ... hatta bunları iyi ayarlayabilirsen mekiğin teğet hızını sıfırlayıp yüzeye sadece düşey hızla inerek mekiği oturtabilirsin :) ...
yada diyelimki ayın yanından bile geçemedin ayın olduğu yönün tam tersi yönde gitmişsin , arada dünya var , atmosferden çıktın yüksek hızda ama ters yönde ilerliyorsun ay arkanda kaldı , ama hala daha dünyanın çekim alanındasın ... budurumda yapman gereken şey mevcut yörüngenin tepenoktasına ulaştığında (tepe noktasına ulaşana kadar güç vermene gerek yok ) teğet hız vermek ... bu arada tepe noktası 3 000 000 metre veya daha fazlası olsa iyi olur ... teğet hız vermek için radardaki kürede mavi ve kırmızı alanların kesiştiği sınır çizgisini (çember) hedef alman gerekiyor ... böylece yörüngenin çapını genişleterek biraz ayardan sonra ayın yörüngesiyle kesişen bir rpta çizebilirsin ... aya yaklaştığın zaan zaten kendiliğinden çekim alanına girersin ...
yalnız buraya dikkat ! ayda atmosfer yok paraşüt kurtarmaz ... iniş için tek yol : mekiğin yataydaki hızını sıfırlayarak düşey olarak ve yavaşlayarak iniş yapmak ...
radardaki kırmızı ve mavi yarım kürelerin tepelerinede dikkat ettiysen : mavi yarım kürenin tepesini hedef aldığında mekiğin gezegen yüzeyine dik olacak şekilde durduğunu görebilirsin ... (bunu öylesine söyledim ama işine yarar)
son olarak şunuda yazim : dünyadan ayrılırken atmosferin en üst tabakasından ayrılırken mekiğin savrulduğunu farketmişsindir (dünyanın kendi etrafında dönüyor olması ve mekiğin gezegenden ayrılıyor olmasıyla açıklanabilir ... coriolis ivmesi diye araştırırsan wikipedide vardır açıklaması) ... bunu düzeltmek için 10 000 m ye ulaştığında mekiğin burnunu biraz (10 derece felan) sağa yatırırsan atmosferden çıkışta yana doğru savrulmazsın ...
biraz radarla ilgilenirsen en geç 1-2 gün sonra aya dolmuş gibi 20 dk da bir iniş yaparsın ;) ...
kolay gelsin ...
-
dostum bana kullandığın ek paketlerin linini atailirmisin?
birde ben tüm yakıtlar bitene kadar son gaz yapıyorum sonra kaandığım ivme ile ilerliyorum.
bunun içinde gemiyi ateşlemeden önce zamanı hızlanıdırp ayın belli bir açıya gelmesini bekliyorum.bi iki sefer teğet geçtim ayın çekim gücü ile hızım yavaşladı yön larakta aya yaklaştım fakat yanından ıskaladım geçtim. yani oraya yetecek kadar bir iki tane daha akıt tankım olsa sorun olmaz. ayrıca t tuşunun işlevini anladım fakat r tuşu ne ifade ediyor onu anlamadım.
birde tasarım yaparken şu demir çubukların tam oalrak ne işe yaradığını bilmiyorum .
birde bana şey lazım hani bir parça var ya biri 3 e bölüyor. yani çoğaltıcı gibi 3 tane ateşleyici filan takabiliyoruz. o 3 lyü tekrar teke bağlamak istiyorum varmı öyle bir aygıt?
-
ya bu modları bir arkadaşımız uplasada hayrına bizde çeksek biraz tembellik ediyorum ama valla çok daraldım ararken klavyeme yazık space tuşunu çatlattım :D
-
ya yok ben hepsini tek tek indirdim ama kimisi inmedimi ne oldu anlamadım bazı arkadaşların capslerde ki uzay mekiklerine bakıyorum o parçalardan bende yok. anne benim niye yok .bana neden almıyorsun diyorum.