Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------hangi zaman da yaşamış bu konfiçyüs?
bildiğim kadarıyla en son peygamber Hz.Muhammed ...
-----------------------------
ulan bu nasıl bi yorumdur? İlk bi bilgi sahibi ol,Allah da seni güldürsün,yardın beni -
erkan07 bunu yazdı:
nakamura2 bunu yazdı:
-----------------------------Abi ya düşünmeden etmeden niye herşeye karşı çıkıyosunuz valla anlamadım her konuda tartışma yaratmak zorunda mısınız?"Peygamber göndermedikçe (hiçbir millete) azab edecek değiliz. "(İsra-15)Yani Allah'ın peygamber göndermedikten sonra, bir cemaati hesaba, sigâya çekmesi ve azab etmesi, O'nun rahmetinin şümûlüne muvâfık değildir.
Bu ayettir,düşünmeden etmeden herşeye karşı gelmek değildir düşünmekte ibadettir.Ve evet peygamberimizden bayaa bi önce yaşamıştır.(m.ö. yaşamıştır)
nakamura aslında sana karşı falan değilim ama araştırmak lazım bak senin bile arkandan gelen var bu konuda.kuranı kerime inanıp bana isra yı gösteriyorsun . düşünsene aklın mantığın varsa.
böyle bir zat yaşayacak para karşılığı bilgisini sattığı bilinecek ve peygamber olup olmadığı bilinmeyecek öylemi?? ki resmi bile gelmişken bu tarihe .
Abi düşünüyorum yani kesinlikle peygamberdir fln dediğim yok çünkü kimse bilemez ama 125.000 peygamberden hiçbiri ben peygamberim diye insanları doğruya güzele çağırmamışlardır ki.(Adı kur'anda geçenler hariç)Hiç birinin adı bilinmez ve Konfüçyüs'ün resimleri sonradan insanlar tarafındaın ortaya çıkraılmış olabilir(kendi yaptırrdıysa bile bi zararı yok Peygamber efendimiz son ve en büyük peygamber olduğu için insanların onun taklit etmemesi için resimlerininin yapılamasını yasaklamıştır.Gene edit: Abi ama o gelen parayı öğretilerini daha geniş alanlara yaymak için kullanmıştır o açıdan bakınca maddi olarak bi çıkar için yapmamıştır bence...:|
-
konfüçyüs din ötesinde bi dşünce sisteminin parçasıdır. okültizm, ezoterizm araştırırsan anlarsın.
-
nakamura niye anlaşamıyoruz seninle ya?
bak sen bir tez sundun ve olabilirmi dedin. bense neden olamayacagını sana açıklamaya çalışıyorum.
125 000 peygamber diyoruz aslı varmı? hayır. yani kesin bişey yok.kuran-ı kerimde yanlış değilsem 29 peygamber adı geçmekte. herkavme bir peygamber gönderilmiş e tamamda kaç kavim vardıki?
uzatmaya gerek yok aslında
peygamberlik vasıfları bellimidir ? evet bellidir .
şimdi sana sorauyorum bu vasıfların kaçı var konfüçyusta?
bak araştır peygamberlik vasfını taşımadığını göreceksin peygamberlere mucizeler verilmiştir .araştırsanda konfüçyusun herhangi bir mucize gerçekleştirdiğini göremezsin.
-
nakamuranın 2. editine cevap!
olmaz bu peygamberlik vasfına aykırı işte. dinini yayacaksa daha çok insanla yayması gerekir taraftar toplayarak yani her peygamberin yaptığı gibi.
bilinen peygamberlerin hepsi para almayı bırak başkasına yardımda bile bulunmuşlardır .allah varken arkanda daha iyi verim sağlamak için para almak nekadar mantıklı?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------nakamura niye anlaşamıyoruz seninle ya?
bak sen bir tez sundun ve olabilirmi dedin. bense neden olmamayacagını sana açıklamaya çalışıyorum.
125 000 peygamber diyoruz aslı varmı? hayır. yani kesin bişey yok.kuran-ı kerimde yanlış değilsem 29 peygamber adı geçmekte. herkavme bir peygamber gönderilmiş e tamamda kaç kavim vardıki?
uzatmaya gerek yok aslında
peygamberlik vasıfları bellimidir ? evet bellidir .
şimdi sana sorauyorum bu vasıfların kaçı var konfüçyusta?
bak araştır peygamberlik vasfını taşımadığını göreceksin peygamberlere mucizeler verilmiştir .araştırsanda konfüçyusun herhangi bir mucize gerçekleştirdiğini göremezsin.
Anlaşamamk değl erkan tartışıyoruz bi yandan da düşünüyorum seviyeli olduğu sürece her zaman yararlıdır tartışmak.29 peygamber büyük peygamberlerdir,kavimlere gönderilen peygamberler insanlara doğruyu güzeli anlatmak için gönderilmiştir ve insanların doğruyu güzeli öğrenmeden cezalandırılamıyacağını emretmiştir.Senin dediklerini düşünücem...(Vasıflık olayına girersek apayrı bi tartışmaya doğar o da çok uzar:)Edit:Anlaşamamazlık varsa onun sebebide fikirleri kesinlikle doğruymuş gibi ileri sürmendir bu konuyu ispatlaman mümkün değilken bu kadar emin konuşmaman lazım bence.
-
Konudaki mesajları okumadım.
Konfüçyüs peygamber olabilir mi? Evet olabilir. Adam ahlak üzerine knuşmalar yapmış.
Ben Buda yı düşünüyorum esasında. Zira kendisi peygamberimizi müjdelemiştir. Hatta anasının adı amine babası abdullah (tabi bu isimlerin hintçe karşılığını kullanıyor örneğin muhammed değilde mahatma gibi)
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------Konudaki mesajları okumadım.
Konfüçyüs peygamber olabilir mi? Evet olabilir. Adam ahlak üzerine knuşmalar yapmış.
Ben Buda yı düşünüyorum esasında. Zira kendisi peygamberimizi müjdelemiştir. Hatta anasının adı amine babası abdullah (tabi bu isimlerin hintçe karşılığını kullanıyor örneğin muhammed değilde mahatma gibi)
Buda'yı da düşündüm ama Konfüçyüs'ün öğretileri daha ilgi çekici geldiği için onlara yoğunlaştım Buda hakkında o kadar ileri bilgim yok,bu aralarda ona yoğunlaşıym. -
nakamura. sana basit şekilde ispatladım bile . bu adam peygamberlik vasıflarına sahip değil.
şimdi sen konfüçyusa mal edilen her söze inanıyormusun? hayır bunu o söylememiştir diyebileceğin bir sözü çıkabilirmi?
söylediği sözlere bak ve dinle örtüşmeyen sözlerine mutlaka rastlayacaksın.
iyiki h.z mevlana yaşamamış o yıllarda yoksa onada kesin peygamber diyebilirdik.
edit:) buda nın yanına tao yuda ekleyebiliriz mi?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------nakamura. sana basit şekilde ispatladım bile . bu adam peygamberlik vasıflarına sahip değil.
şimdi sen konfüçyusa mal edilen her söze inanıyormusun? hayır bunu o söylememiştir diyebileceğin bir sözü çıkabilirmi?
söylediği sözlere bak ve dinle örtüşmeyen sözlerine mutlaka rastlayacaksın.
iyiki h.z mevlana yaşamamış o yıllarda yoksa onada kesin peygamber diyebilirdik.
Konfüçyüs'ü ben farklı anlamışım sen farklı anlamışsın, belki onun söylediğini düşündüğümüz çoğu söz ona mal edilmiştir.2400 sene geçmiş üstünden çok şey değiştirilmiş olabilir.Ben kesin konuşmuyorum peygamberdir fln demiyorum olabilir diyorum benim anladığım yönüyle Konfüçyüs peygamberlik vasıflarına uygundur diyorum başka düşünceleri de almak için açtım konuyu onları da düşüniym diye.Bence 2mizde emin konuşmamalıyız bu konuda çünkü konuşulacak bi konu değil düşünceler karşılaştırılabilir bu konuda ancak ben böyle düşünüyorum en azından..