folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?

Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Teferruatını hatırlamıyorum ama lisedeyken din hocasının konficyüs peygamber olabilicegini dusundugunu soylemisti nedeni de hayatı yasayısı ornek alınası bi sekildeymis ama oldukten sonra saptırılmıstır da dedigini hatırlıyorum.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TRTC34
    TRTC34's avatar
    Erkek

Her hangi bir Vatandasin Peygamber olup olmadigini anlamak icin yapilmasi Ogrenilmesi gerekilen sey bu elemanin neye peygamber olacagidir eger bu soruya belli bir Dinin Peygamberi olacak dersen O zaman aklimiza su muazzam soru gelmeli DIN nedir DIN ne degildir. bu cok uzun bir konu buradan Din hakkinda ahkam kesmek beni asar.

ben din nedir google kullanarak biraz baktim guclu bilgiler var tavsiye ederim. Kitap okumayi seviyorsan sana tavsiyem bu kitaba bir goz at.. 

Din Savaşları
    Fatma Mansur Coşar
    BÜKE YAYINLARI

'Batı'nın göreli uzun tarihinde, taktanrıcılığın meşruluğunu Vahiy'den alması ve bu meşruluğu dayatmak için geliştirdiği dogma ya da doktrin, Pirenne ve Russel'ın dedikleri gibi, anında karşı dogmaların ortaya çıkmasına neden olmuştur.
    Bu karşı dogmalara, sapkınlık, zındıklık (heresy) adı verilmiştir. Böylece sapkın (heretic) olarak adlandırılan ve gösterilen kişi öteki'dir, katli mubah ve vaciptir. Çünkü bu öteki, kurulu düzeni tehdit ettiği gibi, son kertede öldürücü de olabilir

Chicagoan TRTC34
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TRTC34
    TRTC34's avatar
    Erkek
    ustde c/p yaptigim bolumde link varmis canim sikildi linkleri silerseniz sevinirim (yonetici arkadaslar) link tarzim degil elimden kacmis..:)

Chicagoan TRTC34
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lyricalist
    lyricalist's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    -----------------------------

TAHRİBATTTAN biri çıkıp (haşa )

ben allahım derse yemin ediyorum en az 25 peygamber adayı çıkar. töbe töbe ya

kardeşim cevap şu bahsettiğin adam peygamber olsaydı kuran-ı kerimde adı bildirilirdi.

ve kim dedi 125 bin peygamber var diye ? yazıyormu kuran-ı kerimde?.

dünya nezaman tersine dönerse sende tersine dön (konfiçyus)

Allahın selamı hepinizin üzerine olsun arkadaşlarım. (Aylardır bu forumu takip ediyorum ve bu forumdaki ilk iletimdir.)

Erkan'ın düşüncesi gerçekten çok hoş. Ancak yanlış bir bilgiye sahip ve önce bu bilgiyi düzelterek yazıma başlamak istiyorum.  

İnsanlık tarihi, aynı zamanda peygamberler tarihidir. Çünkü Cenab-ı Mevla her kavme bir hidayetçi gönderdiğini buyuruyor. Bir rivayet, insanlığa gönderilen peygamberlerin sayısını 124bin olarak veriyor. Bunların sadece 25'inin ismi Kur'an'da zikredilir.

erkan07 bunu yazdı:

peygamberlik vasıfları bellimidir ? evet bellidir .

şimdi sana sorauyorum bu vasıfların kaçı var konfüçyusta?

bak araştır peygamberlik vasfını taşımadığını göreceksin peygamberlere mucizeler verilmiştir .araştırsanda konfüçyusun herhangi bir mucize gerçekleştirdiğini göremezsin.

Peygamberler, Allahu Teala tarafından, emir ve yasaklarını kullarına tebliğ etmek ve hidayet yolunu göstermek amacıyla gönderilen insanlardır. Onlar, Allahu Teala'nın seçilmiş kullarıdır. Bu, çalışmakla veya çok ibadet etmekle elde edilecek bir derece değildir. 

"Andolsun ki, biz senden önce nice peygamberler gönderdik. Onlardan bir kısmını sana anlattık, bir kısmını da anlatmadık." (Mü'min, 78)

"Her kavmin bir hidayet davetçisi vardır." (Ra'd, 7) 

"Her ümmetin bir peygamberi vardır" (Yunus, 47)

gibi birçok ayet göz önünde bulundurulduğunda, insanlık tarihi boyunca kulların hidayeti için gönderilen peygamberlerin sayısının çokluğu anlaşılabilir. 

Yüzyirmidörtbin ilahi elçi 

Sahabeden Ebu Zerr el-Giffari r.a. şöyle anlatır:

Ben Hz. Rasulullah'a:  "Ey Allah'ın Rasulü! Nebilerin ilki hangisidir?" diye sordum. "Adem'dir." buyurdu. Ben tekrar: "O Nebi miydi?" diye sordum, "Evet o, Alah ile bizat konuşmuş bir Nebi idi." dedi. Ben: "Ey Allah'ın Raasulü, peygamberlerin sayısı kaçtır?" diye sordum, "Yüzyirmidörtbindir." buyurdular. (Suyuti:ed-Dürrü'l-Mensur 1/125) 

Konfücyus'un Dini Hakkında Kısa Bir Bilgi:

Konfüçyus, Allah'a inanmış bir Çin filozofudur. Konfüçyüs bir ahlak mektebi kurmuş ve orada senelerce ders okutmuştur. Ölümünden yüzlerce sene sonra, vazetmiş olduğu ahlak kaideleri bir din sadakatiyle Çinliler tarafından benimsenmiştir. Ona göre : Dünya nasıl ve kim tarafından yaratılmıştır? Bunun ehemmiyeti yoktur. Mühim olan dünya nizamına uymaktır. Hüner kabahatleri örtmek değil, suç işlememektir. Her insan anne ve babasına hürmet etmeğe mecburdur. Hükümdarlar, milletin babası olduğu için, onlara da hürmet edilmelidir. Hükümdarlar da Tanrının rızasına göre memleketi idare etmelidirler. İdare eden dürüst olursa, kanunlar koymadan da idare edilebilir. Halkın sesi Tanrının sesi derdi. Konfüçyüs'ün koyduğu bu düsturlar, Çin devlet ve milletinin teşekkülüne amil olmuştur.

Filozofların neredeyse büyük bir çoğunluğu Allah'a inanmış kişilerdir. Ve bu kişiler hakkında onların peygamber olup olmadıklarını merak etmek gayet doğal bir şeydir. Ancak kimse çıkıpta diyemezki Konfüçyüs peygamberdir!.. Ya da kimse çıkıpta diyemezki Konfüçyüs peygamber değildir!.. Bunu diyen kişi (haşa) kendini Allah'la eşdeğer tutmuş olur. Daha Peygamber efendimiz sadece 25 peygamberi biliyorsa, bizler nasıl olupta 26 peygamber vardır, peygamberimiz yanlış bilmektedir diyebiliriz? 

Eski Yunan filozoflarının birçoğu Allah'ın vrlığını kabul etmiştir. Milattan takriben 15 asır evvel gelmiş olan Jobe, şu şekilde dua ederdi: Yarabbi, bana şekil veren sensin. Bana et ve deri getirdin, beni sinir ve kemiklerle sağlamlaştırdın, bana hayat verdin. Bütün mevcudatı yaratanın sen olduğunu kim inkar edebilir?

Tebabetin kurucusu sayılan Hypocrate'a göre: Allah vardır. Hastaların şifa bulması, Allah'ın kudret ve lütfu ile olur. Hekim ve ilaç sebeptir, derdi.

Eflatun, Aristo, Ciceron, Sene ue, Marc Orel, Bacon, Locke, Descartes, Spinoza, Voltaire, J.J. Roussso, Kant, Bergson ve aklıma gelmeyen pek çok isim... Hepsi Allah'ın varlığına ve birliğine inanmış, onun yolunda gitmişlerdir.

Ancak, biz gençlere, bazı şeyler gösterilmez. Dini kötülemek insanlarımıza zevk gibi görünürken dinden bahsetmek gericilik olarak görülür. Bu nedenle bu kişilerin dini yönü hiç bir şekilde belirtilmez..

Ben sizlere bilgilerimi sundum. Umut ediyorumki sizlerin bu konu hakkındaki fikirlerinize bir çözüm yolu getirebilmişimdir.  

Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Esenle kalın arkadaşlarım. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    olabilitesi var.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

`Beni anlayan hiç kimse yok. Beni üstad olarak kabul eden hiçbir hükümdar çıkmadı!

Bir peygamberin söyleyeceği söz değildir. peygamber dediğin alçak gönüllü olmalıdır.

kendi dinimi adam akıllı anladımda bide konfüçyusun peygamberliği kaldı sanki .  (:  

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    olup olmamasının bi önemi varmı, saygı gösterdikten sonra? Son hak peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.) olduktan sonra

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    gfb_soldier bunu yazdı:

`Beni anlayan hiç kimse yok. Beni üstad olarak kabul eden hiçbir hükümdar çıkmadı!

Bir peygamberin söyleyeceği söz değildir. peygamber dediğin alçak gönüllü olmalıdır.

kendi dinimi adam akıllı anladımda bide konfüçyusun peygamberliği kaldı sanki .  (:  

işte onun peygamber olmadığını gösteren bir sözü de bu. peygamberler herzaman anlaşılır bir dilde konuşmuşlardır ve  onları anlayan birileride herzaman çıkmıştır gerek hükümdar gerek kral....

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    lyricalist bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

TAHRİBATTTAN biri çıkıp (haşa )

ben allahım derse yemin ediyorum en az 25 peygamber adayı çıkar. töbe töbe ya

kardeşim cevap şu bahsettiğin adam peygamber olsaydı kuran-ı kerimde adı bildirilirdi.

ve kim dedi 125 bin peygamber var diye ? yazıyormu kuran-ı kerimde?.

dünya nezaman tersine dönerse sende tersine dön (konfiçyus)

Allahın selamı hepinizin üzerine olsun arkadaşlarım. (Aylardır bu forumu takip ediyorum ve bu forumdaki ilk iletimdir.)

Erkan'ın düşüncesi gerçekten çok hoş. Ancak yanlış bir bilgiye sahip ve önce bu bilgiyi düzelterek yazıma başlamak istiyorum.  

İnsanlık tarihi, aynı zamanda peygamberler tarihidir. Çünkü Cenab-ı Mevla her kavme bir hidayetçi gönderdiğini buyuruyor. Bir rivayet, insanlığa gönderilen peygamberlerin sayısını 124bin olarak veriyor. Bunların sadece 25'inin ismi Kur'an'da zikredilir.

erkan07 bunu yazdı:

peygamberlik vasıfları bellimidir ? evet bellidir .

şimdi sana sorauyorum bu vasıfların kaçı var konfüçyusta?

bak araştır peygamberlik vasfını taşımadığını göreceksin peygamberlere mucizeler verilmiştir .araştırsanda konfüçyusun herhangi bir mucize gerçekleştirdiğini göremezsin.

Peygamberler, Allahu Teala tarafından, emir ve yasaklarını kullarına tebliğ etmek ve hidayet yolunu göstermek amacıyla gönderilen insanlardır. Onlar, Allahu Teala'nın seçilmiş kullarıdır. Bu, çalışmakla veya çok ibadet etmekle elde edilecek bir derece değildir. 

"Andolsun ki, biz senden önce nice peygamberler gönderdik. Onlardan bir kısmını sana anlattık, bir kısmını da anlatmadık." (Mü'min, 78)

"Her kavmin bir hidayet davetçisi vardır." (Ra'd, 7) 

"Her ümmetin bir peygamberi vardır" (Yunus, 47)

gibi birçok ayet göz önünde bulundurulduğunda, insanlık tarihi boyunca kulların hidayeti için gönderilen peygamberlerin sayısının çokluğu anlaşılabilir. 

Yüzyirmidörtbin ilahi elçi 

Sahabeden Ebu Zerr el-Giffari r.a. şöyle anlatır:

Ben Hz. Rasulullah'a:  "Ey Allah'ın Rasulü! Nebilerin ilki hangisidir?" diye sordum. "Adem'dir." buyurdu. Ben tekrar: "O Nebi miydi?" diye sordum, "Evet o, Alah ile bizat konuşmuş bir Nebi idi." dedi. Ben: "Ey Allah'ın Raasulü, peygamberlerin sayısı kaçtır?" diye sordum, "Yüzyirmidörtbindir." buyurdular. (Suyuti:ed-Dürrü'l-Mensur 1/125) 

Konfücyus'un Dini Hakkında Kısa Bir Bilgi:

Konfüçyus, Allah'a inanmış bir Çin filozofudur. Konfüçyüs bir ahlak mektebi kurmuş ve orada senelerce ders okutmuştur. Ölümünden yüzlerce sene sonra, vazetmiş olduğu ahlak kaideleri bir din sadakatiyle Çinliler tarafından benimsenmiştir. Ona göre : Dünya nasıl ve kim tarafından yaratılmıştır? Bunun ehemmiyeti yoktur. Mühim olan dünya nizamına uymaktır. Hüner kabahatleri örtmek değil, suç işlememektir. Her insan anne ve babasına hürmet etmeğe mecburdur. Hükümdarlar, milletin babası olduğu için, onlara da hürmet edilmelidir. Hükümdarlar da Tanrının rızasına göre memleketi idare etmelidirler. İdare eden dürüst olursa, kanunlar koymadan da idare edilebilir. Halkın sesi Tanrının sesi derdi. Konfüçyüs'ün koyduğu bu düsturlar, Çin devlet ve milletinin teşekkülüne amil olmuştur.

Filozofların neredeyse büyük bir çoğunluğu Allah'a inanmış kişilerdir. Ve bu kişiler hakkında onların peygamber olup olmadıklarını merak etmek gayet doğal bir şeydir. Ancak kimse çıkıpta diyemezki Konfüçyüs peygamberdir!.. Ya da kimse çıkıpta diyemezki Konfüçyüs peygamber değildir!.. Bunu diyen kişi (haşa) kendini Allah'la eşdeğer tutmuş olur. Daha Peygamber efendimiz sadece 25 peygamberi biliyorsa, bizler nasıl olupta 26 peygamber vardır, peygamberimiz yanlış bilmektedir diyebiliriz? 

Eski Yunan filozoflarının birçoğu Allah'ın vrlığını kabul etmiştir. Milattan takriben 15 asır evvel gelmiş olan Jobe, şu şekilde dua ederdi: Yarabbi, bana şekil veren sensin. Bana et ve deri getirdin, beni sinir ve kemiklerle sağlamlaştırdın, bana hayat verdin. Bütün mevcudatı yaratanın sen olduğunu kim inkar edebilir?

Tebabetin kurucusu sayılan Hypocrate'a göre: Allah vardır. Hastaların şifa bulması, Allah'ın kudret ve lütfu ile olur. Hekim ve ilaç sebeptir, derdi.

Eflatun, Aristo, Ciceron, Sene ue, Marc Orel, Bacon, Locke, Descartes, Spinoza, Voltaire, J.J. Roussso, Kant, Bergson ve aklıma gelmeyen pek çok isim... Hepsi Allah'ın varlığına ve birliğine inanmış, onun yolunda gitmişlerdir.

Ancak, biz gençlere, bazı şeyler gösterilmez. Dini kötülemek insanlarımıza zevk gibi görünürken dinden bahsetmek gericilik olarak görülür. Bu nedenle bu kişilerin dini yönü hiç bir şekilde belirtilmez..

Ben sizlere bilgilerimi sundum. Umut ediyorumki sizlerin bu konu hakkındaki fikirlerinize bir çözüm yolu getirebilmişimdir.  

Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Esenle kalın arkadaşlarım. 

bahsettiğin konu rivayet... yani doğruluk payı %50 ise yanlışlık payıda %50 dir.

bak 125000 diyende var 124000 diyende var

yani bende kendi fikrimi söylersem 124500 diye buna kimse karşı çıkamaz diimi?

ama  bu adamın bilgilerini para karşılığı sattığı bilinmektedir. şimdi bu peygamberliğin hangi sıfatına yakışır bir şeydir?

kısaca diyorumki hakkında bukadar çok şey bilinen bu zat eğer peygamber olsaydı buda bilinirdi bukadar basit işte.

her güzel söz söyleyen insanlığa hizmet eden zat lar peygamber dir diye birşeymi var?

ayrıca yanlışımı düzeltmeye çalışmışsın ama düzeltmeye çalışmakla kalmışsın ..

araştır bakayım bizde öğrenelim senin dediğin gibi kuranda 25 peygambermi var yoksa 29 mu?

konfüçyus dediğin adam kendi düzenini dünyaya yaymaya çalışan bir filozoftu biraz mantık ve dikkat lütfen..

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    Hayır konunun Hz.Muhammed'in son peygamber olmasıyla ne alakası var o olayı çözemedim burada kimse onu inkar etmiş değil ama ben valla tartışmıycam artık çünkü yazının başında yazmasını stemediklerimi yazdım şimdi de cevap vermiycem:) Beni kimse anlamadı demiş işte,üstadlık orada öncü kabul etmektir ki haklıdır.O öldükten sonra onu anlamayanlar onu tanrısallaştırmıştır(adeta!),onun üzerinden din kurmuşlardır yani anlamamışlardır.Körü körüne fikileri savunmayın ben de kesinlikle peygaberdir demiyorum ama olabiltesi vardır diyorum,kesinlkle olamaz fln fln dmeye de hiç gerek yok çünkü hiçbirimiz bu konuda emin olamayız.Hayır bi konu var tartışmak istedim başka taraflara flnlara çekmeye tartışmaya fln ne gerek var anlamış da değilim...

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
Toplam Hit: 12435 Toplam Mesaj: 56