Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?
-
Tarih yanılabilir yanıltılabilir.Şuan bize tarih hakkında söylenenler şu şöyledir böyledir denilenlerin daha sonra değişme ihtimali vardır.
Konfüçyus hakkında gelen bilgilerin ne kadar eski olduğunu düşünürsek güvenilirliğide tartışılır.Burada tartışmamın tek nedeni %100 emin konuşuyorsun.Ya konfüçyusu para alırken gördünde bu kadar eminsin yada herşeye çok güveniyosun.Dünyanın en bilgili en süper tarihçisi gelse bana konfüçyus para alıpta öğretiyomuş desin.Yinede %100 inanmam.Sadece olabilir derim.
Tarihle gerçekten ilgilenen kişiler bahsettiğim olaya çok rastlamıştır.Doğru sandıkları birşey bir süre sonra başka birşeyin keşfedilmesiyle ,bir yazılı metnin çözülmesiyle vs. farklı bir seyir izliyor.Ve doğru sandıkları bir anda yanlış oluyor.Tarihte böyle garip çetrefilli bir bilimdir işte.O yüzden ricam %100 emin olma herşeyden.
-
Konfüçyüs'ün amacı bir kültür oluşturmaktı, fakat öğrencileri tarafından yanlış anlaşıldı ve bir din ortaya çıktı. Şimdi Konfüçyüs'ün peygamber olup olmama olasılığını tartışmamamız çok gereksiz olur.
-
italyan bunu yazdı:
-----------------------------Tarih yanılabilir yanıltılabilir.Şuan bize tarih hakkında söylenenler şu şöyledir böyledir denilenlerin daha sonra değişme ihtimali vardır.
Konfüçyus hakkında gelen bilgilerin ne kadar eski olduğunu düşünürsek güvenilirliğide tartışılır.Burada tartışmamın tek nedeni %100 emin konuşuyorsun.Ya konfüçyusu para alırken gördünde bu kadar eminsin yada herşeye çok güveniyosun.Dünyanın en bilgili en süper tarihçisi gelse bana konfüçyus para alıpta öğretiyomuş desin.Yinede %100 inanmam.Sadece olabilir derim.
Tarihle gerçekten ilgilenen kişiler bahsettiğim olaya çok rastlamıştır.Doğru sandıkları birşey bir süre sonra başka birşeyin keşfedilmesiyle ,bir yazılı metnin çözülmesiyle vs. farklı bir seyir izliyor.Ve doğru sandıkları bir anda yanlış oluyor.Tarihte böyle garip çetrefilli bir bilimdir işte.O yüzden ricam %100 emin olma herşeyden.
-----------------------------
Tamamen katılıyorum sana...Ben sadece fikirler için açtım konuyu bu konuda kimse emin olamaz sadece varsayım üretebilir. -
töVbe töVbe.
-
erkan tamamen saçmalamşsn öncelikle onu söliim..,
konfçyüs olabilir mi olamazmı kesn olarak kmse bişi diymez cnkü sayı tam olarak aklmda deil ama ha 124bin ha 168 bin snuç itibaryle adını bilmediğmz binlerce peygamber oldugu dogru bunuda göz önünde bulndurmak gerekli.
yine yanlış deilsem Hz.Muhammed'den önce gelmş nice Allah dostu vardırki peygamber mi değilmi tam olarak bilnmemektedir. bn olaylara genl itibarye hakimimdir ama ezberm cok tekrar etmedğim knularda ii değilidr. ondan isimler ve sayılar hakknda kesn bişi diyemicm.
nese snuç itibaryle Kuranda adı gecen peygamberler bellidir ama adı geçmediği halde binlerce peygamber oldgunuda yine aynı şeklde belirtilmştir.
erkan bi ara msne gel knuşalm daha ayrıntılı bilgi vereym sana. ii güzel hoş araştrmayı sviyorsun ama ögrenmen gerekn şeyler var bilmedign knularda cok yorum yapmşsn. yannış annama kötü nyetle sölemedm sdc bil diye dedm.
bu arada eskisi kdr takip edemiyorum forumu özel msj atarsan ii olr ;)