Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?
-
erkan hoca bu bahsi geçen şahıslar milattan önce yaşamışlardır. yani son peygamberden evvel dünyada gezmişler.
Sünnetullah dediğimiz kavrama göre o toplumlara peygamber olarak yollanmış olmaları muhtemeldir.
Ayrıca kişiliklerine baktığımızda müstesna yerler işgal ettiklerini görüyoruz.
-
milattan önce yaşamışlar ve sözleri ,kitapları, haklarındaki bir çok bilgi günümüze geliyor.ama peygambermi değilmi bilinmiyor öylemi?
hemen hemen hiçbir sözünde yaratıcıdan dinden laflar söylemiyor .genelde aşktan sevgiden ve insanlıktan bahsediyor.
şimdi böyle bir peygamber olurmu? olabilirmi?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------milattan önce yaşamışlar ve sözleri ,kitapları, haklarındaki bir çok bilgi günümüze geliyor.ama peygambermi değilmi bilinmiyor öylemi?
hemen hemen hiçbir sözünde yaratıcıdan dinden laflar söylemiyor .genelde aşktan sevgiden ve insanlıktan bahsediyor.
şimdi böyle bir peygamber olurmu? olabilirmi?
-----------------------------zaten bizde ihtimalden söz ediyoruz mutlakiyet içeren sözcükler kullanmadık
Rivayetler gözönüne alınırsa 125000 peygamber gönderildiğinden bahsedilir.
Ayrıca islam alimlerine göre her bin yılda bir resul gönderildiği kesin gibidir. Resul derken kitap verilen peygamberlerden bahsediyorum.
Yine aynı alimlere göre resullerin sayısı 360 gibidir. Kuranda bahsi geçen resul sayısı 4tür. Var aradaki açığı sen hesapla.
-
Yaratıcıdan ,dinden bahsetmemiş olması ve öğrettiklerinden dolayı para alması bana göre peygamber olmadığının göstergesidir.
der konuyu kapatır yinede en doğrusunu allah bilir diyerek hayırlı akşamlar dilerim .
-
erkan ii güzel de adamın sözlerinin gerçek olduğuna inanmıyosun, gelip para karşılığı iş yaptığını görmüş gibi konuşuosun.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------yinede en doğrusunu allah bilir
-----------------------------
doğru söze doğru denir başka bir şey denmez.
Hatırlatmam gereken bir diğer konu ise "dinlerine küfretmeyin dininize küfrederler" hadisidir.
İptidai bir din olarakta görünse kimsenin inançlarına dil uzatmaya hakkımız yok. Akıl ve nizam onlarda da mevcut. Görmek onlara kalmış.
Görmüyorlarsa bu sizi kızdırmamalı alay etmemelisiniz.
Sözüm sana değil erkan hoca yanlış anlama. Ortaya konuşuyorum.
Nasıl ki ben benim dinime uzatılan dilleri kesesim gelirse aynı şeyi karşı tarafında düşündüğünü unutmamak lazım gelir.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------TAHRİBATTTAN biri çıkıp (haşa )
ben allahım derse yemin ediyorum en az 25 peygamber adayı çıkar. töbe töbe ya
kardeşim cevap şu bahsettiğin adam peygamber olsaydı kuran-ı kerimde adı bildirilirdi.
ve kim dedi 125 bin peygamber var diye ? yazıyormu kuran-ı kerimde?.
dünya nezaman tersine dönerse sende tersine dön (konfiçyus)
Herşeyi Allahla bağdaştıran tipler vardır.Tamam bende yaratıcının olduğunu kabul ediyorum ama benim gözümden bakarsanda bir kitaba bütün hayatını uydurmak saçma.Kim yazmış ne zaman yazmış doğru mu belli değil.Nasıl biliyorsun doğru olduğunu kitapta doğru yazıyoro yüzden doğru.Yani herkezin görüşü kendinedir birisini aşşağılamak v.s. saçmadır.Ben kalkıp salaklar bir kitapta birşey yazıyor nasılda inanıyorsunuz demiyorsam yada sne kalkıp aptal adam kuranda böyle yazıyor nasıl inanmazsın demiyorsan (umarım demezsin) milletlede açıklayıcı konuşmak gerekir diye tahmin ediyorum.
Yani herkezin düşüncesi var.Banada din saçma geliyor.Yaratıcı var tamam kabul.Dağlar ovalar bizler mükemmeliz kabul.Allah yaratmış kabul.Peki ya din??Dinin doğru olduğunu nasıl bilicez?Sırf kitapta doğru yazıyor diye doğru mu kabul edicez?
İşte böyle yaklaşımlara karşı açıklayıcı olmak gerekir.
not: bana açıklama şu bu tartışma için yazı yazmayın.Sadece böyle girip aşırı dinci tutumla milleti bilgisiz komünist görür gözle bakan biri olduğunu saydım ve gerekeni yaptım.
-
-
ya arkadaşlar bu adama peygamber dersen gunah işersin cunku peygamber omayan bırıne peygamber demek gunahtır hatta allaha şirke götürür insanı yok değil dersende yıne olmaz cunku olabılır belkı allah c.c. onca peygamberınden bırıdır bız bılmıyoruz dıye yokta denmez o kadar peygamber adı gecmemıs kuran ı kerımde kı nasıl gecsın sadece onu yazmak ıcın bıle cıltler dolusu kıtap gerekır neyse olup olmaması çokta onemlı olmadıgı ıcın dusunmeye gerek duymuyorum sahsen sanada tavsıye ederım
-
chnnmts bunu yazdı:
ya arkadaşlar bu adama peygamber dersen gunah işersin cunku peygamber omayan bırıne peygamber demek gunahtır hatta allaha şirke götürür insanı yok değil dersende yıne olmaz cunku olabılır belkı allah c.c. onca peygamberınden bırıdır bız bılmıyoruz dıye yokta denmez o kadar peygamber adı gecmemıs kuran ı kerımde kı nasıl gecsın sadece onu yazmak ıcın bıle cıltler dolusu kıtap gerekır neyse olup olmaması çokta onemlı olmadıgı ıcın dusunmeye gerek duymuyorum sahsen sanada tavsıye ederım
-----------------------------ne dedin sen şimdi?