folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?

Konfüçyüs Peygamber Olabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lyricalist
    lyricalist's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

-----------------------------
    bahsettiğin konu rivayet... yani doğruluk payı %50 ise yanlışlık payıda %50 dir.

bak 125000 diyende var 124000 diyende var

yani bende kendi fikrimi söylersem 124500 diye buna kimse karşı çıkamaz diimi?

ama bu adamın bilgilerini para karşılığı sattığı bilinmektedir. şimdi bu peygamberliğin hangi sıfatına yakışır bir şeydir?

kısaca diyorumki hakkında bukadar çok şey bilinen bu zat eğer peygamber olsaydı buda bilinirdi bukadar basit işte.

her güzel söz söyleyen insanlığa hizmet eden zat lar peygamber dir diye birşeymi var?

ayrıca yanlışımı düzeltmeye çalışmışsın ama düzeltmeye çalışmakla kalmışsın ..

araştır bakayım bizde öğrenelim senin dediğin gibi kuranda 25 peygambermi var yoksa 29 mu?

konfüçyus dediğin adam kendi düzenini dünyaya yaymaya çalışan bir filozoftu biraz mantık ve dikkat lütfen..

125bin peygamber değil 124bin peygamber inmiştir yeryüzüne. Evet bu bir rivayettir ve rivayet dediğin gibi doğruluk ya da yanlışlık payı olan şeye denmez!.. Rivayet; Bir Hadis terimi olarak, bir hadisi usulüne uygun olarak ve aktarılma metodlarını belirterek kaynağına dayandırmak demektir. Hadislerin aktarılması ve derlenmesi, ilk dönemden itibaren üzerinde hassasiyetle durulan bir konu olmuştur. Yani yanlışlık payı ile doğruluk payı aynı oranda değildir kardeşim :)

Ve senin söylemene tabiki herkes karşı çıkar ve bunda son derece haklıdırlar. Neden? Rivayet alınan kişiler Peygamberimizin yanında bulunmuş, onla sohbet etmiş kişilerdir ve onun sözlerini aynen bir başka kişi(ler)e aktaran kişidir.  Sen eğerki çıkıpta 124500 diyecek olursan, yaptığın tek şey inananları kızdırmak ve kendi adını karalamak olur.

Bu kişi ister para karşılığı satsın, ister bedava versin, peygamberlerin böyle bir sıfatı için yokturda diyemezsin vardırda diyemezsin!..  Mantıken evet bu yanlıştır. Hiç bir peygamber böyle bir şey yapmaz. Çünkü peygamberer tüm bilgilerini Allah için kullara iletmiştir. Para için değildir.

Ama şu konuda yanılıyorsunki, konfüçyüs hakkında bilinenler kur'an'da değil kitaplarda anlatılanlardır ve kur'an'da adı geçtiği takdirde bu kişiye bir ihtimal peygamberdir diyebilirdik. Tıpkı senin bana " araştır bakayım bizde öğrenelim senin dediğin gibi kur'an'da 25 peygamber mi var yoksa 29 mu " diye bir soru yönelttiğin gibi, artı dört kişinin peygamber olma ihtimalleride vardır ancak kesin peygamberdir diye bir şey söylenemez. Ve konfüçyüs da kutsal kitabımızda adı geçen bir zat olsaydı, 29 değil 30 olarak bilinecekti!... 

Ve yazımın tamamını okumuş olsaydın eğer, Konfüçyüs'ün amacının ne olduğunu da öğrenmiş olurdun. Bilgilerim düşüncelerimden oluşan cümlelerim değil, bilgilerim, çok okumaktan doğan ve kesin kaynaklı bilgilerdir. Söylediğim her bir sözü araştırabilirsiin. 124bin peygamberin olduğunu araştır bak her yerde kesin 124bindir diyecektir. İnternette yapma bu araştırmayı din kitaplarında yap!.. 25 tane mi peygamberin olduğunu yoksa 29 tane mi olduğunu araştır bakayım her yer 25 diyecektir. artı kişilerinde peygamber olma ihtimalleri vardır... ancak kesin peygamberdir diyemiyoruz.

Konfüçyüs'ün hayatını bir oku bakalım (internetten değil ama doğru kaynaklara sahip olan kitapları oku ) gör bak Konfüçyüs kendi düzenini mi yaymaya çalışıyotdu yoksa ahlak kurallarını mı?

Amacım kesinlikle seninle tartışmak değildir. Ancak nedense sen yazdığım o metni sadece kendi üzerine almış ve kızmışsın.  Lütfen bana kızma. Lütfen biraz araştır. Ben dinime bağlı bir insanım. İslamın en büyük özelliğide bilme önem vermesidir. Ve buna inanaraktan bilimimi, kültürümü, vizyonumu her zaman açık tutmaya, her zaman geliştirmeye çalışıyorum. Yazdığım her bir cümlenin gerçek birer kaynağı vardır. Hiç bir şeey düşüncelerimden ibaret değildir. Araştırırsanda göreceksin bunları.

Şunu söylemek istiyroum:

Bu zat'ı-muhterem için ne peygamberdir diyebiliriz, ne de peygamber değildir...

En iyisi mi bu tarz  tartışmalara girmemek, sadece İslam adına gerekeni yapmaktır. Kimin ne olduğu Kur'an-ı Kerim'de açık ve net olarak yazmaktadır. Aklınızı bu tarz sorularla meşgul ederseniz, dinden soğursunuz. En iyisi mi sizler, islamın 5 şartını yerine getirin ve imanın 6 şartına tüm kalbinizle inanın. Emin olun bunun mükafatı çok büyüktür...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    lyricalist bunu yazdı:

En iyisi mi bu tarz  tartışmalara girmemek, sadece İslam adına gerekeni yapmaktır. Kimin ne olduğu Kur'an-ı Kerim'de açık ve net olarak yazmaktadır. Aklınızı bu tarz sorularla meşgul ederseniz, dinden soğursunuz. En iyisi mi sizler, islamın 5 şartını yerine getirin ve imanın 6 şartına tüm kalbinizle inanın. Emin olun bunun mükafatı çok büyüktür...

Beynimizi uyuşturalım mı?Düşünmeyelim mi hiç dinle ilgili?Eğer bi insan düşündükçe dinden soğuyorsa onun inancı tam değildir ben düşündükçe Allah'a olan sevgimde artıyo çünkü herşeyin mantığa uygun olduğuna karar veriyorum(bu konudaki düşünmekten kastetmiyorum.)Bu konuda düşünmekde beni Allah'a yaklaştırıyo...Düşünmemek,beyni uyuşturmak dinimize hiçde uygun olmayan şeyler,başka dinler olsa olabilir çünkü hataları vardır düşündükçe ortaya çıkacak,ama bizim dinimiz düşündükçe ısınılacak tek Din....Bence:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtbyr
    mrtbyr's avatar
    Erkek
    ben konfıcyusun kıtabını aldım 2 hafta once olesıne okumak ıcın. kıtabı 3 kes okudum tekrar tekrar okuom.adamın soledıklerını tekrar okuyunca her okuyusta yenı bı yan bululuosun.ama buda peygamber olamıycaını gosterır cunku peygamberlerın soledıklerı acıkca herkes tarafından bı seferde anlasılır.ıste felsefe adamlarıyla peygamberler arasındakı ınce farklardan bırıde budur.ayrıca adamın dusunce yapısı ahlaka olan egılımı, devlet olusum dusuncelerı 200 yıl sonra yunanlılar tarafından gelıstırılebılmıstır.peygamber geldıklerı zamanın degısımı ve bu degısımın kalıcı olması ıcın gorevlıdırler.anlattıkları 200 yıl sona hareketlenmeye baslayan bı peygamber dusunulemez herhalde.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    mrtbyr bunu yazdı:
    ben konfıcyusun kıtabını aldım 2 hafta once olesıne okumak ıcın. kıtabı 3 kes okudum tekrar tekrar okuom.adamın soledıklerını tekrar okuyunca her okuyusta yenı bı yan bululuosun.ama buda peygamber olamıycaını gosterır cunku peygamberlerın soledıklerı acıkca herkes tarafından bı seferde anlasılır.ıste felsefe adamlarıyla peygamberler arasındakı ınce farklardan bırıde budur.ayrıca adamın dusunce yapısı ahlaka olan egılımı, devlet olusum dusuncelerı 200 yıl sonra yunanlılar tarafından gelıstırılebılmıstır.peygamber geldıklerı zamanın degısımı ve bu degısımın kalıcı olması ıcın gorevlıdırler.anlattıkları 200 yıl sona hareketlenmeye baslayan bı peygamber dusunulemez herhalde.
    Kur'an da bile her okuyan her okuyuşta farklı anlamlar çıkarabilir çünkü Kur'an hiçbir yerde olmayan ve olamıyacak kadar ince ve güzel bir edebiyat ve  anlamsal genişlikle yazılmıştır.Düşüncelerinden insanların farklı farklı öğütler alması bence Peygamberlerde olmayan bir özellik değildir.Ondan sonraki adamlar onu 200 yıl sonra anladıysa onun ne suçu var yahu:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtbyr
    mrtbyr's avatar
    Erkek

kardes sorunda orda.felsefe adamlarını yasadıkları zamandakıler anlayamaz cunku onlar o zamanı asmıs ınsanlardır.ama peygemberlerse kendı dusuncelerını anlatıp ınsanları o anda bılıınclendırmektedırler.konfucyus soler ve bı koseye cekılır anlamak ısteyen kendısını yorsun dusunup anlasın der.eger peygamber olaydı dusuncelerını ınsanlara tam olarak anlatma ıhtıyacı dogardı

ayrıca kuran konusunda sana katılorum. kurandan her okunusta farklı anlamlar cıkabılırkı bunun sebebıbe kanatımce  tum evrene ve tum zamanlara gonderılmesınden dolayı farklı anlamlar tasımaktadır bu sekılde bız kendı donemımızde anlamamız gerektıgını anlıoruz eskı zamndakıler ıse anlaması gerekını anlıolardı.(kendı dusuncem bu.yanlısım varsa affola)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtbyr
    mrtbyr's avatar
    Erkek
    kardes sorunda orda.felsefe adamlarını yasadıkları zamandakıler anlayamaz cunku onlar o zamanı asmıs ınsanlardır.ama peygemberlerse kendı dusuncelerını anlatıp ınsanları o anda bılıınclendırmektedırler.konfucyus soler ve bı koseye cekılır anlamak ısteyen kendısını yorsun dusunup anlasın der.eger peygamber olaydı dusuncelerını ınsanlara tam olarak anlatma ıhtıyacı duyardı.

ayrıca kuran konusunda sana katılorum. kurandan her okunusta farklı anlamlar cıkabılırkı bunun sebebıbe kanatımce tum evrene ve tum zamanlara gonderılmesınden dolayı farklı anlamlar tasımaktadır bu sekılde bız kendı donemımızde anlamamız gerektıgını anlıoruz eskı zamndakıler ıse anlaması gerekını anlıolardı.(kendı dusuncem bu.yanlısım varsa affola)

nakamura2
    bunu yazdı:
    mrtbyr bunu yazdı:
    Kur'an da bile her okuyan her okuyuşta farklı anlamlar çıkarabilir çünkü Kur'an hiçbir yerde olmayan ve olamıyacak kadar ince ve güzel bir edebiyat ve  anlamsal genişlikle yazılmıştır.Düşüncelerinden insanların farklı farklı öğütler alması bence Peygamberlerde olmayan bir özellik değildir.Ondan sonraki adamlar onu 200 yıl sonra anladıysa onun ne suçu var yahu:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lyricalist
    lyricalist's avatar
    Erkek

nakamura2 bunu yazdı:

Beynimizi uyuşturalım mı?Düşünmeyelim mi hiç dinle ilgili?Eğer bi insan düşündükçe dinden soğuyorsa onun inancı tam değildir ben düşündükçe Allah'a olan sevgimde artıyo çünkü herşeyin mantığa uygun olduğuna karar veriyorum(bu konudaki düşünmekten kastetmiyorum.)Bu konuda düşünmekde beni Allah'a yaklaştırıyo...Düşünmemek,beyni uyuşturmak dinimize hiçde uygun olmayan şeyler,başka dinler olsa olabilir çünkü hataları vardır düşündükçe ortaya çıkacak,ama bizim dinimiz düşündükçe ısınılacak tek Din....Bence:)

Kesinlikle haklısın kardeşim kesinlikle haklısın. Ancak söylemek istediğim (ama söyleyemedim ki bu benim kabahatimdir )  en iyisi bu tarz tartışmalara böyle forumlarda girmemektir.  Tabiki düşünebilirsiniz. Daha çocukluğumdan beri ne düşünürüm bilir misiniz? 

"Her şeyin bir başlangıcı vardır madem, ( ki dinende böyledir dine inanmayan bir kişi içinde böyledir) herşeyin mutlaka bir başlangıcı vardır. Bir kalem kendi kendine olamaz, bir ağaç kendi başına kesilemez, bir bal kendi halinde olamaz, bir evlat pattadanak olamaz, hiç bir şey ama hiç bir şey kendi kendine oluşan bir şey değildir. Her bir şeyin bir yaratıcısı bir yapıcısı vardır. Bu mantıkla düşündüğün takdirde, peki ya (haşa) Allah'ın da bir yaratıcısı olması gerekmez mi? Sonra onu yaratanında bir yaratıcısı... "

Şimdi söyleyin bakalım  ben bunu böyle düşünürsem ne yapmış olurum? Başımın etini yerim, beynimi mahvederim, ama cevabını gene de bulamam... Ve bunun gibi pek çok kişi pek çok farklı farklı düşüncelerle uğraşmakta!.. Kimileri Allah kendi gücünde bir varlık daha yaratabilir mi, kimileri Allah 'ın da bri tanrısı var mıdır?... gibi sorularla uğraşmaktadır.

Ve görüyorumki bu sorular forumlarda sorulmaktadır.

E be kardeşim bizler dinimizi gereğince yerine getiriyor olsaydık, dinimiz hakkında epey bir bilgiye sahip olsaydık zaten forumlarda gezmiyor olurduk... Böyle sorular aklınızda cereyan ediyorsa, bunu gidip bir din adamına, ya da dindar bir kişiye sorabilirsin, ha onun cevabı seni tatmin etmedi mi? Başka kişilerede sor. (Ama dindar olsunlar!..) 

Anlatmak istediğim o idi  nakamura2 =)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

ıyricalist   güzel konuşuyor güzel örnekler veriyorsun ben sana tahmini bir rakam söylemedimki kuran da geçen peygamberlerin sayısını söylerken . bu sayı 29 dur . 25 değildir net ve aşıkardır.

peygamberlik vasıfları kuranı kerimde bildirilmişken ben nasıl kalkar konfüçyusun peygamber olduğuna inanırım? yada haa olabilir derim?

bu adam hakkında bir sürü bilgi gelmiş bugüne kadar ,şimdi peygamberlik konusu hakkında ki bilgileri neden gelmemiş?

kısacası diyorumki bu adamın peygamber olabilme olasılığı olsa idi, bu  bilgiler mutlaka bugüne kadar gelirdi.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

ıyricalist   güzel konuşuyor güzel örnekler veriyorsun ben sana tahmini bir rakam söylemedimki kuran da geçen peygamberlerin sayısını söylerken . bu sayı 29 dur . 25 değildir net ve aşıkardır.

peygamberlik vasıfları kuranı kerimde bildirilmişken ben nasıl kalkar konfüçyusun peygamber olduğuna inanırım? yada haa olabilir derim?

bu adam hakkında bir sürü bilgi gelmiş bugüne kadar ,şimdi peygamberlik konusu hakkında ki bilgileri neden gelmemiş?

kısacası diyorumki bu adamın peygamber olabilme olasılığı olsa idi, bu  bilgiler mutlaka bugüne kadar gelirdi.

Bende Hz.isa'nın tanrı olduğunu duymuştum... Hatta Tanrı'nın oğlu diye biliyorum. Hz.İsa ve Konfiçyus arasındaki zaman farkına bak.Peygamber olduğuna dair bilgiler neden gelmemiş iyice düşün.Konfiçyus para alıyo diyodun kaç para alıyodu.Fişte kesiyo muydu bari :| Yok adam ahlaktan bahsetmiş fiş kesmiyosa ayıp olur.Sana bu bilgiler hiç bozulmadan mı geldi yoksa konfiçyusla görüşmüşlüğün mü var ???

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

Bende Hz.isa'nın tanrı olduğunu duymuştum... Hatta Tanrı'nın oğlu diye biliyorum. Hz.İsa ve Konfiçyus arasındaki zaman farkına bak.Peygamber olduğuna dair bilgiler neden gelmemiş iyice düşün.Konfiçyus para alıyo diyodun kaç para alıyodu.Fişte kesiyo muydu bari :| Yok adam ahlaktan bahsetmiş fiş kesmiyosa ayıp olur.Sana bu bilgiler hiç bozulmadan mı geldi yoksa konfiçyusla görüşmüşlüğün mü var ???

sana nerede cevap vereceğimi şaşırdım ama burdakilerde okusun konunun tam metnini vereyim.

Konfüçyüs (M.Ö.551 Shandong -M.Ö.479 Shandong), asıl adı Kongfuzi (孔夫子) olan ünlü bir Çinli filozoftur. Zannedilenin aksine bir din adamı değildir ve dinle ilgili çok fazla konuşmamıştır.

Konfüçyüs'ün düşünceleri yüzyıllar boyunca Doğu Asya'yı derinden etkilemiştir. Çin'de, Savaşan Beylikler Dönemi ya da İlkbahar ve Sonbahar dönemi denen, derebeylerinin (Savaş efendileri) birbirleriyle savaştıkları bir dönemde yaşamıştır. Dünyaya tekrar bir düzen verebileceğine inanıyordu ancak bunu başaramadı. Kendisine bu imkânı sağlamalarını istemek ve kendi fikirlerini kabul ettirmek için Çin hükümdarlarını dolaşmaya başladı. Sonunda, öğretilerini geliştirdi ve bunları para karşılığı öğretmeye başladı. İsminin sonundaki 'Tzu', 'usta öğretmen' veya 'üstat' anlamına gelir. Kendisine olan sonsuz güveni, öğretilerindeki mistik tutumu, gelişmiş hitap yeteneği sayesinde tarihteki en bilinen öğretmenlerden biri olmuştur.

Öğretileri yönetim ile alakalı olmakla birlikte, halk için de ciddi bir manevi sorumluluk öngörmektedir. Temelde felsefesi: ahlak, sosyal ilişkiler, politika ve adalet olarak dört ana ayağa oturur. "Oğuldan istenen babaya, memurdan istenen hükümdara, kardeşten istenen ağabeye, arkadaştan istenen de kendisine verilmelidir" diyerek, felsefesinin neredeyse tüm boyutlarını yansıtmıştır. Ciddi bir hiyerarşi ve görev dağılımı söz konusudur.

Bu felsefe zamanla Han hanedanının benimsediği Taoizm ve benzeri felsefeler arasından sıyrılarak, geniş Asya topraklarındaki hâkim felsefe, hatta din oldu. Bu akıma Konfüçyüsçülük dendi. 20. yüzyıl başına kadar Çin devletlerinde resmî din olarak kabul edildi.

kaynak vikipedia.......

hala anlamadınmı büyük bir çoğunluğun ve araştırmacıların ,konfüçyusun peygamber olmadığı konusunda fikir sagladıklarını? bak işte araştırmacılar diyorki para karşılığı satıyordu bilgisini bende diyorumki öyleyse peygamber değildir blgisini para karşılığı satıyorsa.... bunda anlamayacak ne  var??

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 12460 Toplam Mesaj: 56