folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Konyalılar Neden Sevilmez?

Konyalılar Neden Sevilmez?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    güzel yazdın diyemediklerim var yazdıklarının arasında.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Erkek
    yürü yavrum yürü konyalım yürüüü..... :) bek severim türküyü

Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHEK1LC1
    SHEK1LC1's avatar
    Erkek

Tugrul Baba sagol benimde diyemediklerim cok daha..

ama insanlar milli görüşün kalesi olarak kanıksamıslar bikere..

zamanında her il devletten hertürlü yardımı alırken burası cezalıydı diye bi baslamak var aslında ama ne yaparsın bazı kesimler anlamayacak...

Hüküm verildi...!!! KARISMA...!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Sevmiyorlar ama Konyalı'lardan başkalarınada bastırmıyorlar. Naide Sultan :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Erkek

semazenler evliyalar şehri konya veya konyalılar neden sevilmesin ki ?

konyalıların kime ne zararı var sonuçta herkes insan, yanlız benim bildiğim çorumlular pek sevilmezdi :D

ama ben iki teoriye de katılmıyorum sonuçta anadolumuzun heryerinde yaşayan insanlar bizler için aynıdır

her yörenin sevilen saygı duyulan ve sevilmeyen kişileri olalir doğuda da olabilir batıda da

birkaç kişinin düşünce tarzlarını yöre ile özleştirmek yanlış olur tamamen o yere mal edilemez bu

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motodoshi
    motodoshi's avatar
    Erkek

Athzai_Khaine bunu yazdı:
    -----------------------------
    "konyalı götü kolonyalı" die bi atasözü vardır xD bide genelde dinci-yobaz yuvası gibi bi görüş var genelde konya için ama kişisel olarak umrumdada değil ne olukları, benim için trde iki çeşit insan var izmirli olanlar bide izmirli olmıyanlar...
    -----------------------------

baba o arkadaslarin kenyaya gitmislerdir. ne harkesin basi kapali olmasi! ole sey mi olur yaa. ben konya da yasiyorum ve suanda burada aciklar kapalilardan yuzde yuz fazla. yok herturlusune saygimiz var, ama sana o lafi diyenlerde bir sorun vardir. gez dunyayi gor konyayi! bu tur kulaktan dolma sozlere  aldiris etmeyelim gelip gorelim. turkiyenin en iyi altyapisina sahip olan bu sehire cok haksizlik ediyorlar.. bilginize...

Doet THe Life SUck, or WHaT?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Eski calistigim firmada 2tane kimya muhendisi vardi,ikiside konyaliydi,Armagan abi ile Yuksel abi...Armagan abi seker gibi adam,karisi vardi cok iyiydi,gercekten dort dortluk insandi,isten ayrilmama ragmen hala gorusurum....Yuksel'e gelince adam serefsizmi serefsiz birisiydi,fabrikada lakabi mesir macunuydu,akli fikri belden asagiya calisir,sevilmezdi,ibnenin tekiydi...Tugrul baba bu bircok il icin gecerli,mesela adanalilarida sevmezler bazilari :D ne yaparsin,biz birbirimizi sevelim :P

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi
    Hani her milletin iyisi var kötüsü var diyoruzya memleketler içinde öyle her yerde iyi kötü var Sivaslılar içinde yobaz diyorlar dışardan gelen önyargılı geliyor ama farkı görüyor bazende bir takım güçler bunu yapıyor gelişmeyi önlemek için yapılıyor şehirlerin üstüne siyaset yapılıyor uzun derin konu bunlar neresi olursa olsun ülkemin topragının her yerini ve insanını seviyorum + Konyalıyı daha çok seviyorum Konyanın bende ayrı bir yeri var

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    SHEK1LC1 arkadasım dediklerinin pekcoguna katılıyorum ama bir konyalı olarak sunu da soylemem gerekli bizim hakımızda karsısındaki insana yada karsısındakinin ozgur iradesine saygı yok. Diyelim ben yemek yerken biseyler içmeyi seviyorum benmle ilgilidir kac  yerde restaurantta içki servisi var? cunku belediye denen ...lar ruhsat vermiyo.Sende evnde ic dienler olabilir sananae amk ben restaurantta barda icmek istiyorum.Tugrulbaba nın dediklerine aynen katılırım insanların cogu komsuları akrabaları icin cok sıcaktır ama bu ana sorunu ortadan kaldırmaz.Evet universite ve üniversiteliler sehre yeni bi hava katmaya baslamıslardır ama cogu yerde hala arkadasını elinden tutarak gecerken bile laf yersin satasırlar. Yani biraz objektif bakmalı neyse daha uzatmayım. Yinede konyalıyız severiz sehrimizi icindeki sevdiklerimizden ötürü.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

2000 yılında konya geldım okul ıcın ve hala konyadayım ben kendı adıma konusayım brıncısı konyada sundan 3 sene oncesına kadar ogrencıyı sevmezdı ama ogrencı olmadan sehrın halı malum olunca ss modelıyle sevmek zorunda kaldılar.... Konyada sunad mını eteklede gezersın her sekılde gezersın dogrudur. sundan 1 kac sene oncesına kadar adamlar kız arkadasınla yan yan gezıyorsun dıye kızardı kendı ama kızların arkasından laf atar dallmalık yapardı bız yaptıkmı gunah emınımkı bızlerı bulasan o herıfler bızım yerımız de olmak ıcın gotlerını bıle verırdı (hala var var oyle tıpler ama nıspeten daha az).... konyalı esnafını sevmem muslanım dıye gecınır ıscını hakkını vermez vergı kacırır hatta naylon fatura duzenler musterıyı nasıl kazıklarım dıye ugrasır sonra o ıscını hakkı vermedıgı vergıler ıle haca gıder dısarda muslumanlık derslerı verırler... Konyalıyı sevmem sana kız arkadasın gelır laf eder kendı oglu senın evıne kız arkadasını atar laf etmez.... Sen ıcersın suctur onlar ıcer degıl (gecelerı gezen murat 124lerın camlarından fırlatılan sıseler kutular ve kapaklar gunaha sebebıyet vermıyor)  Konyalı soferlerı sevmem bakkaldan ekmek alır gıbı aldıkları ehlıyetlerıyle soforum dıye gecınır buyuk sehırde araba kullanmak zorunda kalınca sıcarlar.... Konyadakı bızıklet surenlere gıcık oluyorum cunku %80 ının ferenlerı tutumuyor yesıl ısıkta yayaya carpabılıtesı yuksek bır sehır... Sundan bır kac sene oncesıne kadar sıra kavramının ne oldugunu bılmıyorlardı... "Konyanın ustu erenler altı got verenler" diye bır laf var ataes olmayan yerden duman tutmez.... Bu arada bu saydıklarım benım tanıdıklarımın %70 ı ıcın gecerlı konyada bence %30 luk gıbı gercekten harıka ınsanlar var oyuzden belkı ben hep kotulerına carpmısımdır kım bılır? o yuzden tugrul baba sen ve gercekten ben boyle deyılım dıyebılen konyalı arkadaslar alınmasın.

Pakı neden hala konyadayım? Konya sehrını sevıyorum cunku cok duzenlı ve planlı ulasımı kolay bır sehır! Hala ıstanbul vb sehırler gıbı cıvısı cıkmamıs aılen ıle yasaya bılecegın nıspeten guvenlı cocuk yetıstırmek ıcın ıyı  bır sehır (en azından sımdılık okulları duzgun ıstenbuldekı bazı okullar gıbı tuvaletlerde fuhus yok) Sosyal yonden ogrencıler sayesınde gelısmekte olaan bır sehır aradıgın herseyı bulabılıyorsun. Rampalı carsıda her turlu korsan kıtabı bulabılıyorsun turkıyenın hıc bır yerınde boyle bır sektor bır arada bulunamaz :) . Konya demısken yazınkı toplantıyı kacırmıstım soyle bır ara gene konya toplatısı yapsak nasıl olur ?

Toplam Hit: 18946 Toplam Mesaj: 86