folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Köpek Irklarına Getirilen Yasak (Önemli)



Köpek Irklarına Getirilen Yasak (Önemli)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Arkadaşlar bilindiği üzere bazı bilinçsiz gereksiz ve şerefsiz o... çocukları bir karara varıp geçtiğimiz günlerde Pitbull, Dogo Argentino, Fila Brasilaria ve Japonese Tosa ırklarıının üretimini satışını yasaklamıştı. İlgili yasa için yazılmış çok güzel bir yazıyıda arada paylaşacağım. 

    Geçtiğimiz günlerde bu yasa dahada ileri götürülerek bu ırkların bulundurulması tamamen yasaklanmış ve köpekler toplanmaya başlamıştır..

    Aramızda bu ırk köpeklere sahip olan arkadaşlar varsa dikkatli olsunlar. Güvenmediğiniz veterinerlere köpeğinizin kimliği ile gitmeyin adres bilgilerinizden bulunabilirsiniz. Şikayet edebilecek komşularınız ile iyi geçinin. 

    Konu hakkında altta profesor doktor tamer dodurkanın bır yazısını paylaşıyorum..

    Konu hakkında görüşlerinizi bildirmenizi ve gerekli sosyal medya gruplarında bu yasanın kaldırılması için çalışanları desteklemenizi bekliyorum.

    http://www.dogoforum.net/konu-yasaklanan-dogo-argentino-en-masum-kopeklerden-biri-prof-dr-tamer-dodurka-1400.html?pid=23208#pid23208


    www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    özellikle tamer hocamız bu iş üzerine baya düşüyo..Geçen yıl yürüyüşe falan gitmiştik bunun için..Gerçekten de iş sahibinde bitiyor. Şu anda köpek ırklarının karakteriyle ilgili kişisel çalışma yapıyorum. Anladığım şey şu..İnsanla köpek arasında karakter oluşumu bakımından hiç fark yok..Mesela bu Dogo ırkı bi köpeğe iri yarı yapıya sahip bi insan diyelim..bu adama küçükken kavga etmeyi öğretirsen kavga eder. korumayı öğretirsen korur...

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Köpek sahibinin aynasıdır klişesinin ne kadar gerçek olduğunu hepimiz görüyoruz. 10 aylık bir dogoya sahibim bugüne kadar tekbir durumda beni korumak istemesi dışında kimseye havlamadı bile.. Çoluk çocuk tepesinden inmez gıkını çıkarmaz. Ama ben farklı bir amaç için yetiştirmiş olsaydım bir canavara dönüşebilirdi. Böyle güçlü ırkların belirli kriterler dahilinde sahiplendirilmesi lazım 14-15 yaşındaki çocuklar yada bilinçsiz yetişkinlerin sahiplenmesi yasaklanmalı. Bir canlı soyunun yasaklanması kadar saçma birşey olamaz


    www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Belki alakasız ama, sokakta pitbull dehşeti lafını duyunca, lanet okuyorum o cinse ve sahibine.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Köpeği yasaklayacaklarına köpek dövüştüren orospu çocuklarının yanından geçerken engel olsunlar mal mal bakıp geçmesinler.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    abi şimdi seni alsalar karanlık bi odada besleseler..sürekli dövseler..kavgaya soksalar..aç bıraksalar...sende gider önüne gelene saldırırsın...ee insanı da mı yasaklayalım? bunu dandirikten chivava'ya yapsan o da saldırır golden retriever bile aslan kesilir...ama bu sözkonusu köpeklerin vücut yapısı kavgaya ugun seçilimleri gereği..ortaya tehlikeli bişey çıkıyo kötü eğitimle..

     

    ayrıca işini adam gibi yapan, işini, hayvanları seven veteriner hekim gidipte senin köpeğin gibi köpeği şikayet etmez. Biz onları tedavi etmeyi öğrenirken sevmeyide öğreniyoruz. Vicdanlı bi hekim yapmaz böyle bişeyi. Ama şu da var ki, kötü eğitilmiş tehlikeli bi hayvanıda bildirmek gerekir. Hayvanın alınıp rehabilite edilmesi(türkiye şartlarında ne kadar olursa artık daha çook gelişmemiz gerek çoook) hayvan sahibinin de en aşa hapis cezasından başlamak üzere cezaya çarptırılması gerek. Para cezasıyla olmaz. Zaten o hayvanı besleyenin bi durumu vardır.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2006
    Erkek

    oran vermek gerekirse dogo yada pitbull ne zaman görsem birilerinin elinde (özellikle son zamanlarda) bunların %70i ergen,artistlik yapma peşinde, çavo tipler.. saldırgan yetiştirirsen öyle olur ama zaten %70 i de saldırgan yetiştirme eğiliminde bunların.. çevreye gösterişleri olsun diye. 

     

    o yüzden dediğin gibi böyle güçlü ırkları belli kriterlere göre sahiplendirmek lazım ama bu kriteri kim belirlicek,köpek alma ehliyetimi çıkartılacak ? bunu türkiyede imkansız görüyorum yapılabilitesini. yasaklanmasını destekliyorum.

    kaç çocuk yaralandı ve hayatını kaybetti bu yüzden.. ego tatmini için yaratılan saldırgan köpeklere hayır.


    Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Çok iyi yaptılar o yasağı getirerek. Yararı yok zararı war söylediğin köpeklerin çoğunun. Senin gibiler sokakta gezdirip, bi bok olduğunu sanıyor işte başka bi işe yaradığı yok.


    The king is bleeding.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

    Belki alakasız ama, sokakta pitbull dehşeti lafını duyunca, lanet okuyorum o cinse ve sahibine.


    -----------------------------

    Hocam yanlış anlamayın ama merakımdan soruyorum cinsler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bu güne kadar kaç adet pitbull beslediniz ve sizin sahipliğinizde bir başkasına agresyon gösterdi? Yazıyı okursanız yasada pitbull adı dahi yanlış yazılmış deniliyor. Eğer bir eleştiri yapılacaksa bence bilgi sahibi insanlar yapmalı bu yüzden sordum size kaç adet pitbull beslediğinizi bir art niyet olmadan.

     

    Bu yasakla kimse bir yere varamaz. Tamer hocanında yazısında belirttiği gibi yasak gündeme geldikten sonra beslenen köpeklerin sayısı arttı. Bu yasağın geçerli olduğu hemen her ülkedede aynı artış görülmüş.

    Köpek ehliyeti konusu olması gerek fakat bunun için öncelikle bilinçli üreticilerimiz olması gerek.

     

    @mephisto

    Hocam şimdi saldırı konusuna gelirsek ben medyadan duyduğum şeylere video kaydı olmadan inanmam. Alman kurtlarının rottweilerların yaptığı saldırılarda pitbull saldırısı gibi gösteriliyor. Burda bir yakınımızın başına geldi ordan biliyorum. Doberman saldırısına pitbull vahşetı yazdılar yerel gazetede. 

    Ayrıca bu saldırıların çok goze batmasının bir nedeenide ırk populasyonu oldugunu dusunuyorum. Kopegı olan her 10 kısıden 7sınde pıtbull var.


    www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    j4x bunu yazdı:
    -----------------------------

    Çok iyi yaptılar o yasağı getirerek. Yararı yok zararı war söylediğin köpeklerin çoğunun. Senin gibiler sokakta gezdirip, bi bok olduğunu sanıyor işte başka bi işe yaradığı yok.


    -----------------------------

     

    yüzeysellikte son nokta...o zaman senin ne yararın var? tükettiğin oksijenin hakkını verebiliyo musun? 

     

     

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    iyi yapmışlar katılıyorum..

Toplam Hit: 7299 Toplam Mesaj: 89